Kameraseura Galleria West

Kameraseura Galleria West
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, B-porras, 2. krs
00180 Helsinki
Avoinna joka päivä klo 9–21.
Lisätiedot tilasta saat täältä.

Tanssin talon rakennustyömaan vuoksi kulku museopäädyistä on suljettu ja kulku tapahtuu Tallberginkadun porttikongin kautta sisäpihalle.Katso kartta tästä 


Arkiston aarteita

Arkiston aarteita -näyttely esitettiin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2021 Galleria Westissä Helsingissä. Joulukuussa näyttely esitetään uusintana ja kuvia on lisätty muutamalla uudella teoksella. Näyttelyn kuraattoreina toimivat valokuvaaja, FT Leena Saraste ja historioitsija, FM Yki Hytönen. Näyttelyyn on valittu teoksia 1920-luvulta aina 1990-luvulle asti. Esillä olevat valokuvat on tulostettu jäljennöksinä alkuperäisistä vedoksista. Tulosteet ovat pyritty valmistamaan alkuperäisten vedosten teosten värisävyjä ja kokoja mukaillen. Teoksia näyttelyyn on valittu mukaan 49 valokuvaajalta.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyyn!

 

MENNEET NÄYTTELYT:

Vantaan Fotokerhon näyttely 2.–30.10.2021 

Vantaan Fotokerholaiset osallistuvat lukuisiin näyttelyihin, varsinkin Suomen Kameraseurojen Liiton järjestämiin Vuosi- ja Teemanäyttelyihin. Tämänkertainen näyttely on koottu jäsenten näihin kisoihin lähettämistä kuvista. Lisäksi näyttelyssä on Jorma Ojaman vuosi sitten tekemä näyttely, joka koronan takia on jouduttu perumaan Laajasalon kirjastosta sekä Ari Laineen kokoama näyttely katukuvista Helsingissä.

Ylioppilaskameroiden valokuvanäyttely syyskuu 2021

Kuva: Kaisa Penttinen: Dancing in the Dark. Pigmenttivedos, 50 cm x 40 cm

AITA-näyttely 31.7.–30.8.2021. Kameraseuran kerhot esittäytyvät.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry
Vuosinäyttely 2021

27.3.–29.4.2021, Kameraseura Galleria West ja Käytävägalleria, Kaapelitehdas

Suomen Kameraseurojen Liiton ry:n (SKsL) vuosinäyttely 2021 järjestetään tänä vuonna Helsingissä. Järjestäjäseurana toimii Kameraseura ry, joka juhlii samalla 100-vuotista taivaltaan. Keväisin järjestettävä vuosinäyttely on aiheeltaan vapaa.

Näyttelyyn tarjotuista 2460 teoksesta raati valitsi yhteensä 476 teosta, joista vedoksia 105 ja digikuvia 371.  Valituista teoksista esillä ovat kaikki vedokset sekä palkitut digikuvat vedoksina, noin 130 yksittäistä kuvaa, sisältäen kuvasarjoja.

Vuosinäyttelyn tuomarikolmikossa olivat tänä vuonna palkittu kuvajournalisti Sami Kero, valokuvaaja Maija Astikainen ja SKsL:n puheenjohtaja ja näyttelyvastaava Jukka Kosonen.

Kameraseura Galleria West, B-porras, 2. krs. ja Käytävägalleria, C-rappu, 2, krs.
Tallberginkatu 1, Helsinki
Avoinna: ma–su klo 9–21, vapaa pääsy

Kuvat ovat nähtävissä myös SKsL:n nettigalleriassa.

Tervetuloa osallistumaan avajaisiin etänä lauantaina 27.3. klo 14:
Kameraseuran hallituksen puheenjohtaja Jan Ekströmin kutsu

Vuoden kuvaaja

Vuoden nuori kuvaaja

——-

Kuva: Lakonjohtaja, P.K. Jaskari

Arkiston aarteita -näyttely avautui maaliskuun alussa ja on esillä Kameraseuran Galleria Westissä Kaapelitehtaalla. Satavuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttelyyn on koottu seuran toiminnassa vuosien varrella mukana olleita valokuvaajia. Näyttelyyn on valittu teoksia pitkältä aikaväliltä Kameraseuran historiasta, aina 1920-luvulta 1990-luvulle saakka. Mukana on 49 valokuvaajaa. Valokuvia on muun muassa  seuraavilta kuvaajilta: Jussi Aalto, Arvi Hanste, Helge Heinonen, Ismö Hölttö, Jukka Male, Eino Mäkinen, Aulis Nyqvist, Matti A. Pitkänen, Pietiset, Pentti Sammallahti, Mikko Savolainen, Salme Simanainen, Antero Takala.

Arkiston originaalit on lahjoitettu Suomen valokuvataiteen museolle. Nyt esillä olevat teokset ovat originaalien digivedoksia. Näyttely esitetään uudestaan ja myös uusilla lisäyksillä vuoden vaihteessa, toivottavasti jo koronapandemian helpottuessa.

Näyttelyssä olleisiin kuviin voit tutustua myös täällä.

Polkuja-näyttely 2.2.–3.3.2021

Polkuja on seitsemän valokuvaajan yhteisnäyttely vuoden mittaisesta matkasta omien projektien parissa, jotka polkuilevat, pysähtyvät ja harhailevat. Niistä on löydettävissä tutkimusmatkoja itseen, historiaan ja ympäristöön.

Vuoden luontokuvat -näyttely 4.–31.1.2021

Näyttely koostuu kaikista Vuoden Luontokuva 2020 -kilpailussa palkituista kuvista. Kilpailun ja näyttelyn tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry, ja siihen kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailua, ja yhdistys on järjestänyt sitä vuodesta 1981.

Vuoden 2020 kilpailuun osallistui yli 15 000 kuvaa, ja suurin osa niistä kilpaili aiheittain seitsemässä eri sarjassa sekä nuorten sarjassa. Kuvia sai käsitellä vain hyvin maltillisesti. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajaksi Petri Pietiläisen kuvan ”Rakentaja”. Lisäksi kilpailussa oli erikoissarja, Vapaa ja luova, jossa kuvia sai käsitellä vapaammin.

Avoinna joka päivä klo 9–21

www.luontokuva.org
www.vuodenluontokuva.fi

Yhteyksiä – Conexões -näyttely Galleria Westissä 3.–30.12.2020

Näyttelyn taustaa
Näyttely oli syyskuussa esillä Portugalissa Avintesin kansainvälisillä valokuvafestivaaleilla. Ajatus yhteistyöprojektista syntyi Suomen kameraseurojen liiton valokuvaustyöpajassa Portugalissa. Työpajaan osallistuneet suomalaiset kamerakerholaiset tapasivat Nazaréssa paikallisia kuvaajia. Maittemme valiset yhteisnäyttelyt ovat muotoutumassa vuosittain toistuvaksi traditioksi: parhaillaan työstetään kevään 2021 näyttelyä.

Näyttelyyn osallistuvat kuvaajat

Vantaan fotokerho:
Anita Herkman, Ari Laine, Eero Kukkonen, Ilpo Pohjonen, Jorma Korvenranta, Kai Hypén, Kauko Antikainen, Matti J. Niemi, Reima Flyktman, Reino Havumäki, Tiina Lähteenmäki, Timo Skippari ja Vili Kuronen

Ryhmä Collective iN (Portugali):
Adelino Marques, Alice WR, Carlos Lopes Franco, Clara de Sousa, Conde Falcão, João Ferreira, José Manuel Arsénio, José Pedro Martins, Luis Carvalhido, Luis Câmara, Manuela Vaz ja
Pereira Lopes

Valokuvanäyttely Horisontti Galleria Westissä 2.–30.11.2020

Horisontti on yhdeksän valokuvaajan ryhmänäyttely, joiden teokset rakentuivat osana Hanna Råstin vuoden 2019 ”Omaprojekti”-työpajaa.

Lauantaikamerat juhlistavat 10-vuotistaivaltaan ryhmänäyttelyllä Lauantairetkiä. Tervetuloa avajaisiin 3.10. klo 14–18!

Näyttely on avoinna 28.10. saakka joka päivä klo 9-21. Tervetuloa tutustumaan kerhomme toimintaan ja valokuvaajiin.

– Lauantaikamerat,Gun-Britt, Minna ja Matti

==

Veden äärellä -näyttely Galleria Westissä 2.–29.9.2020

Näyttelyn kuvat kertovat vesiin liittyvästä luonnosta, jonka tulevaisuus on vaakalaudalla. Vesi, maa ja ilma muodostavat kokonaisuuden, joka mahdollistaa elämän maapallolla. Meillä on mahdollisuus valoisampaan tulevaisuuteen, kunhan heräämme suojelemaan vesiluontoa. Haluamme herättää keskustelua tärkeistä aiheista.

Näyttelyn toteutus: Luontokamerat ry, työryhmä Jari Kostet, Kimmo Lahikainen, Lisse Tarnanen

Näyttelyn kuvaajat: Juhani Aittamaa, Erkki Heikkilä, Tuomas Heinonen, Petri Kortelainen, Jari Kostet, Kimmo Lahikainen, Pirjo Lambert, Jarmo Latva, Pekka Lehtonen, Kari Loimu, Janne Löytömäki, Iiris Niemi, Jouni Nygård, Esa Pienmunne, Lassi Ritamäki, Teuvo Rämänen, Pentti Salonen, Toni Sarin, Lisse Tarnanen.

Kiitos: Maj ja Tor Nesslingin Säätiötä sekä Finnfotoa saaduista apurahoista.

www.vedenaarella.fi

Kameraseuran Aita-näyttely on esillä Galleria Westissä 3.–30.8.2020.

Suo mun elää – Anne Immosen ja Satu Vaarulan kuvia Torronsuosta ja ihmisistä, jotka sitä rakastavat. Näyttely on esillä Galleria Westissä 1.–30.7.2020

Torronsuon on yksi Suomen vaikuttavimmista soista. Se on Etelä-Suomen suurin keidassuo, joka on myös Suomen syvin. Paksuimmillaan turvekerros on jopa yli 12 metriä. Turpeen hiilivarasto hidastaa tai estää ilmastonmuutosta pitkällä aikavälillä. Torronsuo sijaitsee Tammelassa. Kansallispuiston suoalueet ovat säilyneet lähes luonnontilassa huolimatta siitä, että ne sijaitsevat Etelä-Suomessa. Metsäalueineen Torronsuo on tärkeä lintujen ja hyönteisten turvapaikka, levähdyspaikka ja pesimisalue. Osa linnuista ja lentävistä hyönteisistä ovat lajeja, joita yleensä esiintyy Pohjois-Suomessa, eikä niitä juurikaan tavata muualla Etelä-Suomessa.

Torronsuo on työryhmän jäsenille tuttu alue monilta retkiltä nuorena ja aikuisena. Se on heidän rakkain luontokohteensa, jossa he vierailevat ympäri vuoden. Torronsuon karu kauneus ja koko ajan muuttuvat värit ovat lumonneet heidät. Eikä vain työryhmän jäsenet, vaan myös heidät, joille Torronsuo on tärkeä. Metsähallituksen tilastojen mukaan vuonna 2019 Torronsuon kansallispuistossa vieraili 31 100 kävijää. Ihminen hakeutuu luonnon hiljaisuuteen kauniiden maisemien ääreen liikkumaan, virkistymään ja palautumaan stressistä. Pelkkä luontokuvien katselu edistää muistin toimintaa. Luonnossa liikkuminen lisää elinvoimaa ja luovaa päättelykykyä, kaupunkien ulkopuolella olevat luontokohteet rakennettuja viheralueita enemmän.

Suo mun elää –valokuvanäyttelyssä päätähtenä on huikaisevan kaunis suo. Sen yksityiskohtien runsaus ja ehtymättömyys. Suolla on kuvattu myös ihmisiä, joille se on rakas. Kuvissa he ovat itselleen luontaisten asioiden äärellä valitsemissaan kuvauspaikossa.  Kuvateksteissä he kertovat omasta suhteestaan Torronsuohon.

Torronsuon alueella on mm. kvartsia ja harvinaisia mineraaleja.  Tammelan kunta on kaavoituksessaan hyväksynyt kaivostoiminnan harjoittamisen ja Torronsuon lähialueille on tehty useita varauksia koekairauksiin. Kaivostoiminta muuttaisi alueen herkkää luontoa ja vähentäisi sen arvoa luontokohteena. Olemme huolissamme mahdollisten kaivoshankkeiden vaikutuksesta herkkään suoluontoon.

Kuvaajien esittely

Anne Immonen on Hämeessä 1967 syntynyt ja asuva valokuvaaja. Hän on valokuvannut aktiivisesti sekä omassa työssään sosiaalialalla, että harrastuksena. Valokuvaajana hän on monipuolinen, mutta kuvaa kaikkein mieluiten ihmisiä ja luontoa yhdessä ja erikseen. Valokuvaus on hänelle väline tutkia ja nostaa esille aiheita, jotka eivät jätä häntä rauhaan vaan pyrkivät keskusteluun kuvien kautta.

Satu Vaarula, s. 1967, Pälkäneellä on forssalainen luontokuvaaja, joka on kuvannut maisemia noin seitsemän vuotta, ja vesiluontoa noin kuusi vuotta. Kuvaamisesta on tullut tapa rentoutua, oppia lisää itsestä ja luonnosta, tallentaa esteettisiä näkymiä ja ottaa kantaa luonnon moninaisuuden säilymisen puolesta.

Suo mun elää on tekijöiden ensimmäinen yhteinen valokuvanäyttely, vaikka he ovat tunteneet toisensa jo nuoruudesta alkaen. Näyttely on aloittanut kiertuematkansa syyskuussa 2019. Vuoden 2020 näyttelyiden toteuttamiseen on saatu apurahaa Teaterstiftelsen Vivicas Vänner –säätiöltä.


Kuva: Leena Vaahtera, Oraat

Huhtikuulle suunniteltu Kamera-lehden Vuoden kuvaaja -näyttely on toteutetaan netissä koronavirustilanteen vuoksi:
Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2019 -näyttely

Valokuvanäyttely ALKU 1.3–28.3.2020 – Näyttely on esillä toistaiseksi!

Jan Ekström / Mielen virtaa Aiheeni on joogan asentojen estetiikka. Kuvaan joogaa ympäristössä, jossa korostuu vankat rakenteet, joita ihminen on vuosikymmenten ja –satojen aikana pystyttänyt omaksi suojakseen ja turvakseen. Jooga ja sen asentojen estetiikka edesauttaa rauhan virtaamista mieleemme ja kehoomme sekä saa aistimme herkistymään.

Antti Kauppi / Alussa on hiljaisuus Hiljaisuudessa on yksin itsensä kanssa. Se ei ole yksinäisyyttä, vaan herkistymistä kaikelle ympärillä olevalle. Olevainen on lähemmin läsnä. Kun karsii kaiken turhan, sävyt häviävät ja liudentuvat toisiinsa. Aika menettää merkityksensä. Erämaassa olen yksin keskellä ei mitään, vain luonnon ympäröimänä. Se on minun paikkani maailmankaikkeudessa.

Marjut Korhonen / Jälki jää Elämässä suuret ilot ja surut vaihtelevat. Usein dramaattiset jäljet pyritään peittämään, ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Jälki on kuitenkin jäänyt. Voimakkaat värit ja kuvapinnalta ulos hakeutuvat linjat kuvastavat tunteita, joita emme voi aina hallita. Rypyt paperissa, kohokuviot, viivat merkitsevät kiinnekohtia, tärkeitä tai elämänsuuntaa muuttaneita tapahtumia.

Minna Lehtola / Huldra Metsä päästää sisään mutta väistää, taipuu, heilahtaa ja kääntyy. Mitä tapahtuu metsässä yöllä, kun mielikuvitus täyttää pimeän? Huldra on nimitys kansantaruissa esiintyville metsänhengille ja juontuu sanoista peitetty tai salattu. Metsänneito houkuttelee metsänpeittoon tai auttaa metsään eksynyttä.

Päivi Lukkari / Kaikuja menneisyydestä Valokuva vangitsee ohikiitävän hetken, pysäyttää ajan. Se välittää kaikuja menneisyydestä: ilman sanoja, hiljaa katsoen, aistien tunnelmaa. Kuvat täydentävät muistojani, luovat tarinoita ja mielikuvia. Ne herättävät myös kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia. Kuvissa näkyy kaikki se mitä en muista.

ALKU on MuuValo- ryhmän kuudes yhteisnäyttely. Lisää tietoa ryhmän toiminnasta ja näyttelyistä: muuvalo.com, Instagram ja Facebook. Sähköposti: muuvalo@gmail.com

Merellinen ja Maaginen Eesti -valokuvanäyttely on kooste Kurssille.com:n järjestämistä, valokuvaaja Lea Kömin ohjaamista Merellinen Viro ja Maaginen Viro -kursseilla otetuista kuvista 2018 ja 2019. Näyttelyssä 19 kurssilaista ja Lea Kömi esittelevät valikoituja kuviaan.

Näyttely on esillä 3.–28.2.2020. Tervetuloa avajaisiin sunnuntaina 2.2. klo 17!

Vuoden luontokuvat 2019 -näyttely on esillä Galleria Westissä 8.–30.1.2020. Galleria West on avoinna joka päivä klo 9–21.

Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Vuoden Luontokuva on visuaalisesti näyttävä valokuva, joka osoittaa valokuvaamisen taitoa ja jonka keskeisenä sanomana on suomalainen luonto.

Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry

 

Laajasalon Valokuvaajien Värejä-näyttely on Galleria Westissa 1.12.2019–5.1.2020.
Kuvaajat: Toni Amnell, Pirkko Heiniö, Ritva Korte, Paula Lehtimäki, Sami Mäläskä, Eija Visavuori, Juhani Visavuori

Avajaiset 1.12.2019 klo 15, tervetuloa!

laajasalonvalokuvaajat.fi

Ylioppilaskamerat ry (YOK) on vuonna 1962 perustettu Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan eli HYY:n piirissä toimiva valokuvausharrastajien järjestö. Yhdistyksen toiminnan perustan muodostavat ammattitasoiset studio ja pimiö, erilaiset valokuvauksen perus- ja jatkokurssit sekä muut valokuvaharrastusta tukevat tapahtumat. Järjestö julkaisee myös omaa New YOK valokuvajulkaisua ja organisoi Taiteiden yön Fotomaraton-valokuvauskilpailua.

Galleria Westin näyttelyn tavoitteena on tarjota läpileikkaus Ylioppilaskameroiden monipuoliseen yhdistystoimintaan. Näytteille valitut kuvat asettuvat luontevasti kolmeen kategoriaan; Studiokuvat, pimiön tuotokset sekä meta, eli valokuvia valokuvaavista jäsenistä. Lisäksi esillä on vuoden 2019 Fotomaraton-kilpailun voittajasarjat.

Ylioppilaskamerat ry
http://www.ylioppilaskamerat.fi

Vantaan Fotokerhon KLIK!-näyttely Galleria Westissä 31.8. – 23.9.2019. Avajaiset 1.9. klo 16.

Suomen Kameraseurojen Liiton eminenssi kuvaaja-arvonimen saaneiden valokuvaajien ryhmänäyttely ”Eminenssikuvaajien näyttelyvaliot” on esillä Galleria Westissä 1.7. – 30.7.2019 .

Näyttelyssä on esillä 52 valokuvateosta 22 suomalaiselta valokuvaajalta. Näyttelyn on kuratoinut Suomen Kameraseurojen Liiton hallituksen jäsen Matti J. Niemi (Hon SKsLE) Turusta.

Näyttelyssä esillä olevat kuvaajat ovat:
Antti Seppälä, Loviisa; Ari Haimi, Loviisa; Eero Venhola, Helsinki; Heikki Arola, Loviisa; Heimo Harju, Hyvinkää; Ilkka Niskanen, Iisalmi; Jarmo Tyyskä, Oulainen; Jorma Kytölä, Valkeakoski; Jouko Eskelinen, Lautiosaari; Kari Pietilä, Tampere; Kari Tolonen, Lempäälä; Kauko Keränen, Lappeenranta; Kauko Lehtonen, Turku; Leena Asikainen, Kouvola; Marjukka Vähä-Ettala, Kodisjoki; Matti J. Niemi, Turku; Petri Damstén, Kuopio; Raimo Paukku, Valkeakoski; Seppo Hynninen, Pieksämäki; Tapio Karjalainen, Vihti; Veikko Wallström, Helsinki; Viljo Kärki, Espoo.

Vapaa pääsy – Tervetuloa avajaisiin 1.7. klo 17!

www2.sksl.fi

Westonien jalanjäljissä -näyttely on esillä Galleria Westissä 3. – 30.6.2019. Näyttely koostuu Saimaan Kameraseuran vuosina 2013 – 2015 järjestämien Nude-valokuvaustyöpajojen aikana otetuista Fine art nude valokuvista. Näyttely on ollut aiemmin esillä Lappeenrannassa, Galleria Pihatosssa heinäkuussa 2017. Työpajoja järjestettiin kaikkiaan neljä kertaa Savonlinnassa. Ensimmäisessä työpajassa olivat tutoreina Yhdysvaltalainen, maailmankuulu valokuvaaja Kim Weston, sekä hänen vaimonsa Gina Weston, joka on myös toiminut hänen mallinaan aikoinaan.

Näyttelyssä on esillä 26 valokuvaa 13 suomalaiselta valokuvaajalta. Kotimaisista valokuvaajista nimekkäimpiä ovat kansainvälisestikin useampaan kertaan palkittu muotokuvaaja Vesa Tyni sekä Parikkalan Kirjavalassa asuva valokuvaaja ja galleristi Kirmo Wilén, joka on tunnettu Kiinan Hainanin saaren kehitystä taltioivasta, vuonna 2009 alkaneesta ja edelleen jatkuvasta valokuvaprojektista.

Näyttelyn kuvat ovat hyvällä maulla tehtyjä ja sitä voisi luonnehtia seuraavin sanoin: Ei mitään tuhmaa, eikä likaista, vaan kaunista katsottavaa ja hienoa muotoilevan valon käyttöä, huumoria ja tarinankerrontaa unohtamatta.

Valokuvaajat näyttelyssä: Vesa Tyni, Kirmo Wilén,Vesa Lyra, Sofia Virtanen, Tomi Laurila, Timo Ripatti, Mari Joutjärvi, Tommi Joutjärvi, Kari Kumpulainen, Esa-Matti Åkerberg, Hannu Luostarinen,Veijo Kantele,Ville Tulkki.

Mallit kuvissa: Päivi Asikainen, Laura Salomaa, Maaria Vannemaa, Sanna Tirkkonen, Janica Kortman, Eeva Ihalainen, Minna Vasarainen,Vesa Tyni, Esa-Matti Åkerberg, Tommi Joutjärvi.

Näyttelyn kuratointi: Kirmo Wilén, Jukka Kosonen

Vapaa pääsy – Tervetuloa näyttelyn päättäjäisiin 30.6. klo 17 lähtien!

Rajatapauksia-näyttelyssä nähdään Helsingin Työväenopiston Valokuvailmaisun projektipajan osallistujien seitsemän valokuvasarjaa ja yksi yllätyksellinen video.

Kuvasarjoissa leikitellään, kevyemmin ja syvällisemmin, erilaisilla rajatapauksilla. Kuvien avulla pohditaan ammattien sukupuolittuneisuutta, aikuisen leikkimielisyyttä ja ihmisen hyvyyttä ja pahuutta. Esillä on myös pysähtyneen ja liikkuvan kuvan sekä valon ja varjon rajoja. Lisäksi kuvilla herätellään ajatuksia mudan kauneudesta, unimaailman ja valveilla olon rajasta sekä näkymättömistä maailmoista.

Näyttelyn kuvaajat Johanna Friskberg, Martin Hackenberg, Ulla-Maija Haimi, Juha Kauppila, Alina Lazovik, Janne Myllymäki, Outi Paasi, Jarmo Sarkkinen ja Päivi Tähjä ovat osallistuneet projektipajaan opettaja Lea Kömin ohjauksella. Pajassa on työskennelty projektiluonteisesti omien valokuvausteemojen pohjalta.

Näyttely on esillä Galleria Westissä 3.5.–28.5.2019. Avajaiset ovat perjantaina 3.5. klo 17.30–19, tervetuloa!

Kevätnäyttely 2019: ”Maa” Kaapelitehtaalla

Kameraseura ry:n perinteisen keväisen vedosnäyttelyn  teemana vuonna 2016 oli ”Vesi”, v. 2017 ”Tuli”, ja v. 2018 ”Ilma” – kolme muinaisen kreikkalaisen maailmankuvan neljästä ”alkuaineesta”, joista kaiken olevaisen katsottiin koostuvan. Neljäs elementtihän oli ”Maa”. Se täydentääkin seuran kevätnäyttelyitten sarjan huhtikuussa 2019, nyt  Kameraseuran hallinnoimassa Galleria Westissä Kaapelitehtaalla huhtikuussa.
Myös ”Maa” on mahdollista ja myös tarkoitus käsittää hyvin avarasti, paitsi konkreettisesti myös vertauskuvallisesti ja käsitteellisesti. ”Maa” voi tarkoittaa maisemia, multaa, kallioita, hiekkaa, kiviä, jne.– mutta ei pelkästään niitä.  Se on kaikkea, mikä maahan perustuu ja minkä maa mahdollistaa: painovoiman, kasvit, puut, maanviljelyksen ja puutarhanhoidon, kaivostoiminnan, lasten hiekkaleikit ja multa kynsien alla. Ja madot ja myyrät ja muut maaeliöt. Ja vertauskuvat: ”Maasta olet sinä tullut…” (hautaus). Ja ”mieli maassa”. ”Maaemo”. Jne.

Tervetuloa avajaisiin to 4.4. klo 17-19

Syksyllä Suomeen tuli 38 uutta FIAP arvonimeä. Näiden FIAP palkittujen kuvista on koostettu näyttely esittelemään kansainvälistä näyttelytoimintaa.
Mukana näyttelyssä on 29 uuden arvonimen saajaa. Näyttely on Kameraseura Galleria Westissä Kaapelitehtaalla Helsingissä 3. – 26.2.2019.

Vuoden Luontokuvat 2018 -näyttely koostuu kaikista Vuoden Luontokuva 2018 -kilpailussa palkituista kuvista.
Kilpailun ja näyttelyn tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.
Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry, mihin kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailu ja yhdistys on järjestänyt sen vuodesta 1981. Vuoden 2018 kilpailuun osallistui noin 13 900 kuvaa ja suurin osa niistä kilpaili aiheittain seitsemässä eri sarjassa sekä nuorten sarjassa. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajaksi Taru Rantalan.
www.luontokuva.org
www.vuodenluontokuva.fi