Galleria West

Galleria West, Kaapelitehdas, B-porras, 2. krs, Tallberginkatu 1, Helsinki
Avoinna joka päivä klo 9–21.
Lisätiedot tilasta saat täältä.


Menneet näyttelyt:

Vantaan Fotokerhon KLIK!-näyttely Galleria Westissä 31.8. – 23.9.2019. Avajaiset 1.9. klo 16.

Suomen Kameraseurojen Liiton eminenssi kuvaaja-arvonimen saaneiden valokuvaajien ryhmänäyttely ”Eminenssikuvaajien näyttelyvaliot” on esillä Galleria Westissä 1.7. – 30.7.2019 .

Näyttelyssä on esillä 52 valokuvateosta 22 suomalaiselta valokuvaajalta. Näyttelyn on kuratoinut Suomen Kameraseurojen Liiton hallituksen jäsen Matti J. Niemi (Hon SKsLE) Turusta.

Näyttelyssä esillä olevat kuvaajat ovat:
Antti Seppälä, Loviisa; Ari Haimi, Loviisa; Eero Venhola, Helsinki; Heikki Arola, Loviisa; Heimo Harju, Hyvinkää; Ilkka Niskanen, Iisalmi; Jarmo Tyyskä, Oulainen; Jorma Kytölä, Valkeakoski; Jouko Eskelinen, Lautiosaari; Kari Pietilä, Tampere; Kari Tolonen, Lempäälä; Kauko Keränen, Lappeenranta; Kauko Lehtonen, Turku; Leena Asikainen, Kouvola; Marjukka Vähä-Ettala, Kodisjoki; Matti J. Niemi, Turku; Petri Damstén, Kuopio; Raimo Paukku, Valkeakoski; Seppo Hynninen, Pieksämäki; Tapio Karjalainen, Vihti; Veikko Wallström, Helsinki; Viljo Kärki, Espoo.

Vapaa pääsy – Tervetuloa avajaisiin 1.7. klo 17!

www2.sksl.fi

Westonien jalanjäljissä -näyttely on esillä Galleria Westissä 3. – 30.6.2019. Näyttely koostuu Saimaan Kameraseuran vuosina 2013 – 2015 järjestämien Nude-valokuvaustyöpajojen aikana otetuista Fine art nude valokuvista. Näyttely on ollut aiemmin esillä Lappeenrannassa, Galleria Pihatosssa heinäkuussa 2017. Työpajoja järjestettiin kaikkiaan neljä kertaa Savonlinnassa. Ensimmäisessä työpajassa olivat tutoreina Yhdysvaltalainen, maailmankuulu valokuvaaja Kim Weston, sekä hänen vaimonsa Gina Weston, joka on myös toiminut hänen mallinaan aikoinaan.

Näyttelyssä on esillä 26 valokuvaa 13 suomalaiselta valokuvaajalta. Kotimaisista valokuvaajista nimekkäimpiä ovat kansainvälisestikin useampaan kertaan palkittu muotokuvaaja Vesa Tyni sekä Parikkalan Kirjavalassa asuva valokuvaaja ja galleristi Kirmo Wilén, joka on tunnettu Kiinan Hainanin saaren kehitystä taltioivasta, vuonna 2009 alkaneesta ja edelleen jatkuvasta valokuvaprojektista.

Näyttelyn kuvat ovat hyvällä maulla tehtyjä ja sitä voisi luonnehtia seuraavin sanoin: Ei mitään tuhmaa, eikä likaista, vaan kaunista katsottavaa ja hienoa muotoilevan valon käyttöä, huumoria ja tarinankerrontaa unohtamatta.

Valokuvaajat näyttelyssä: Vesa Tyni, Kirmo Wilén,Vesa Lyra, Sofia Virtanen, Tomi Laurila, Timo Ripatti, Mari Joutjärvi, Tommi Joutjärvi, Kari Kumpulainen, Esa-Matti Åkerberg, Hannu Luostarinen,Veijo Kantele,Ville Tulkki.

Mallit kuvissa: Päivi Asikainen, Laura Salomaa, Maaria Vannemaa, Sanna Tirkkonen, Janica Kortman, Eeva Ihalainen, Minna Vasarainen,Vesa Tyni, Esa-Matti Åkerberg, Tommi Joutjärvi. 

Näyttelyn kuratointi: Kirmo Wilén, Jukka Kosonen

Vapaa pääsy – Tervetuloa näyttelyn päättäjäisiin 30.6. klo 17 lähtien!

Rajatapauksia-näyttelyssä nähdään Helsingin Työväenopiston Valokuvailmaisun projektipajan osallistujien seitsemän valokuvasarjaa ja yksi yllätyksellinen video.

Kuvasarjoissa leikitellään, kevyemmin ja syvällisemmin, erilaisilla rajatapauksilla. Kuvien avulla pohditaan ammattien sukupuolittuneisuutta, aikuisen leikkimielisyyttä ja ihmisen hyvyyttä ja pahuutta. Esillä on myös pysähtyneen ja liikkuvan kuvan sekä valon ja varjon rajoja. Lisäksi kuvilla herätellään ajatuksia mudan kauneudesta, unimaailman ja valveilla olon rajasta sekä näkymättömistä maailmoista.

Näyttelyn kuvaajat Johanna FriskbergMartin HackenbergUlla-Maija HaimiJuha KauppilaAlina LazovikJanne MyllymäkiOuti PaasiJarmo Sarkkinen ja Päivi Tähjä ovat osallistuneet projektipajaan opettaja Lea Kömin ohjauksella. Pajassa on työskennelty projektiluonteisesti omien valokuvausteemojen pohjalta.

Näyttely on esillä Galleria Westissä 3.5.–28.5.2019. Avajaiset ovat perjantaina 3.5. klo 17.30–19, tervetuloa!

Kevätnäyttely 2019: ”Maa” Kaapelitehtaalla

Kameraseura ry:n perinteisen keväisen vedosnäyttelyn  teemana vuonna 2016 oli ”Vesi”, v. 2017 ”Tuli”, ja v. 2018 ”Ilma” – kolme muinaisen kreikkalaisen maailmankuvan neljästä ”alkuaineesta”, joista kaiken olevaisen katsottiin koostuvan. Neljäs elementtihän oli ”Maa”. Se täydentääkin seuran kevätnäyttelyitten sarjan huhtikuussa 2019, nyt  Kameraseuran hallinnoimassa Galleria Westissä Kaapelitehtaalla huhtikuussa.
Myös ”Maa” on mahdollista ja myös tarkoitus käsittää hyvin avarasti, paitsi konkreettisesti myös vertauskuvallisesti ja käsitteellisesti. ”Maa” voi tarkoittaa maisemia, multaa, kallioita, hiekkaa, kiviä, jne.– mutta ei pelkästään niitä.  Se on kaikkea, mikä maahan perustuu ja minkä maa mahdollistaa: painovoiman, kasvit, puut, maanviljelyksen ja puutarhanhoidon, kaivostoiminnan, lasten hiekkaleikit ja multa kynsien alla. Ja madot ja myyrät ja muut maaeliöt. Ja vertauskuvat: ”Maasta olet sinä tullut…” (hautaus). Ja ”mieli maassa”. ”Maaemo”. Jne.

Tervetuloa avajaisiin to 4.4. klo 17-19

Syksyllä Suomeen tuli 38 uutta FIAP arvonimeä. Näiden FIAP palkittujen kuvista on koostettu näyttely esittelemään kansainvälistä näyttelytoimintaa.
Mukana näyttelyssä on 29 uuden arvonimen saajaa. Näyttely on Kameraseura Galleria Westissä Kaapelitehtaalla Helsingissä 3. – 26.2.2019.

Vuoden Luontokuvat 2018 -näyttely koostuu kaikista Vuoden Luontokuva 2018 -kilpailussa palkituista kuvista.
Kilpailun ja näyttelyn tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.
Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry, mihin kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailu ja yhdistys on järjestänyt sen vuodesta 1981. Vuoden 2018 kilpailuun osallistui noin 13 900 kuvaa ja suurin osa niistä kilpaili aiheittain seitsemässä eri sarjassa sekä nuorten sarjassa. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajaksi Taru Rantalan.
www.luontokuva.org
www.vuodenluontokuva.fi