Kameraseura Galleria West

Kameraseura Galleria West
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, B-porras, 2. krs, Helsinki
Avoinna joka päivä klo 9–21.

Lisätiedot tilasta saat täältä.

NÄYTTELYKALENTERI 2024:

Tammikuu: Vuoden luontokuvat 2023
Helmikuu: KuvAisti – Seili ja sielu
Maaliskuu: Ryhmä21 – Elements
Huhtikuu: People like us – Jukka Pääkkösen muistonäyttely
Toukokuu: Helsinki Design School – Ajatus onnesta
Kesäkuu: Lari Laasjärvi -Waiting to exhale – Portraits from Nepal

Elokuu: Kameraseura esittäytyy 2024
Syyskuu: R Rae ryhmänäyttely
Lokakuu: AFK 135-vuotisjuhlanäyttely / Amatörfotografklubben i Helsingfors – 135 års Jubileumsutställningen
Marraskuu: Anne-Maria Vierinen ja Jan Ekström – ryhmänäyttely
Joulukuu: Mia Surakka ja Erkko Badermann – Lintukuvia

NÄYTTELYKALENTERI 2025:

Tammikuu: Vuoden luontokuvat 2024
Helmikuu: Kameraseura – Vuoden 2024 parhaat


Toukokuu

Helsinki Design Schoolin 2022 -vuosikurssi

Kielitoimiston sanakirjan mukaan onni määritellään suureksi iloksi, syväksi tyytyväisyydeksi ja onnellisuuden tilaksi tai onnelliseksi sattumaksi ja hyväksi tuuriksi. Tieteen termipankin mukaan onnellisuus on kautta aikain nähty tavoiteltavana elämäntilana, mutta ei ole yhtenäistä näkemystä siitä minkälainen elämäntilanne onnellisuus on ja mitkä asiat siihen vaikuttavat. Onnellisuus yhdistetään usein myönteisiin tunnetiloihin, mutta tämä yhteys ei ole itsestään selvää. Onnellisuuteen vaikuttavia tekijöitä on lukuisia ja ne voivat olla ristiriidassa keskenään. Onnellisuustutkija ja filosofi- an tohtori Ilona Suojanen onkin todennut, että onnellisuus on subjektiivinen käsite ja se muuttuu. Kun me muutumme ja elämämme muuttuu, onnellisuuden käsitteemmekin muuttuu.

Ajatus onnesta -näyttely esittelee Helsinki Design Schoolin 2022 -vuosikurssin valokuvaajien töitä, joissa kukin taiteilija käsittelee onnen ja onnellisuuden teemaa omasta näkökulmastaan, omasta kokemuskentästään käsin.

Tervetuloa avajaisiin 3.5.2024 klo 18-20.

 

Kesäkuu


Menneet näyttelyt:

Huhtikuu

Tervetuloa avajaisiin 5.4.2023 klo 18

Maaliskuu

Ryhma21 - Elements, Galleria West Maaliskuu 2024

Elämä koostuu hetkistä: yhtäkkiä tilan valtaa valo; keho koskettaa toista kehoa; tänään hän on jo toinen. Onneksi olen tässä ja nyt.

RYHMÄ21:n valokuvanäyttely Elements vyöryttää näkyviin maagisia ja valontäytteisiä hetkiä ihmisen ja elämän arkisesta jokapäiväisyydestä – muutoksen ja pysyvyyden yhtäaikaisesta päällekkäisyydestä. Miten ihminen kasvaa, elää, havainnoi? Mistä maailma ja elämä ympärillämme koostuu – valosta, etäisyydestä, kivestä, maasta, ajasta? Ryhmän yhdeksän jäsentä katsovat elämän elementtejä jokainen omasta näkökulmastaan. Näyttelyn valokuvissa luodaan katse niin kaupunkiympäristöön, luontoon kuin ihmiseenkin. Kuvien tekniikat vaihtelevat digitaalisista pigmenttivedoksista hopeagelatiinivedoksiin ja fotogrammeihin.

RYHMÄ21 on vuodesta 2021 toiminut valokuvaajien kollektiivi. Elements on ryhmän viides yhteisnäyttely. Tämän näyttelyn valokuvaajat ovat: Ari Laine, Pia Lauronen, Jussi Mankki, Kristiina Mähönen, Sari Möttönen, Tarakini Rainaho, Päivi Riihimäki, Perttu Sironen ja Riikka Thomas.

Näyttely on avoinna joka päivä klo 9–21.

Tervetuloa avajaisiin 8.3.2024 klo 17.30–19.30.

Helmikuu

KuvAisti: Seili ja Sielu -näyttelyn juliste

KuvAisti -ryhmä vietti elokuussa ’23 pitkän viikonlopun Seilissä eli Själössä. Vanhalla ruotsin kielellä nimi tarkoittaa Hyljesaarta, mutta nykyruotsilla se voidaan ymmärtää myös Sielujen saarena.

KuvAisti-ryhmä: Martti Ala-Rantala, Jan Ekström, Samuli Miettinen, Kirsti Näntö-Salonen, Jussi Pöllänen, Eija Pöntinen, Päivi Ropilo, Markku Salonen ja Annikki Vehniäinen.

Näyttelyn avajaisia vietetään sunnuntaina 4.2. klo 16-18. Tervetuloa!


Tammikuu 2024

Vuoden Luontokuvat 2023

Näyttely koostuu kaikista Vuoden Luontokuva 2023 -kilpailussa palkituista kuvista. Kilpailun ja näyttelyn tarkoituksena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Näyttelyssä on yhteensä 38 valokuvaa 35 kuvaajalta.

Vuoden Luontokuva -kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat ry, johon kuuluu noin 2 500 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailu, ja yhdistys on järjestänyt sitä vuodesta 1981.

Vuoden 2023 kilpailuun osallistui 11 089 kuvaa, ja ne kilpailivat yhdeksässä eri sarjassa. Kahdeksassa sarjassa kuvia sai käsitellä vain hyvin maltillisesti. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajaksi Jetro Luhtaan kuvan ”Portti tunturiin”. Lisäksi kilpailussa oli erikoissarja, Vapaa ja luova, jossa kuvia sai käsitellä vapaammin.

Lisätiedot yhdistyksestä ja kilpailusta: www.luontokuva.orgwww.vuodenluontokuva.fi


NÄYTTELYKALENTERI 2023:
Helmikuu: Ritva Korte – Eija Visavuori – Juhani Visavuori, Kohtaamisia
Maaliskuu: Jussi Aalto: Meidän jälkeemme? / Risto Rautee: Muotoja ja kuvia / Tani Simberg: Closer, stand, stare, look, closer / Esa Lindroos: Äänimaailma
Huhtikuu: Helsinki Design School, valokuvaajan tutkinto, päättötyönäyttely
Toukokuu: Pimiö ’23 – Kameraseuran Pimiöryhmän näyttely
Kesäkuu: Risteyksiä – Valokuvauksen perusopinnot, lopputyönäyttely
Heinäkuu: Vuoden Luontokuvat 2022
Elokuu: AITA 2023 & Eila Lassus – Oppia ikä kaikki. Kuvia 83-vuotiaana
Syyskuu: ETSIN  Hanna Råstin omaprojekti-kurssi
Lokakuu: Galleria-ryhmä + Lauantaikamerat – Lauantairetkiä
Marraskuu: Jaana Kotamäki – Unien maailma
Joulukuu: Laajasalon valokuvaajat – 45-v juhlanäyttely

 

Laajasalon valokuvaajat 45-vuotta valokuvanäyttely

Seitsemäntoista kuvaajaa, seitsemäntoista kokoelmaa. Laajasalon valokuvaajat ry:n vapaa-aiheinen valokuvanäyttely on nähtävillä joulukuun jokaisena päivänä klo 9-21.

45 vuotta, emme juhli suotta! Tervetuloa avajaisiin sunnuntaina 3.12.2023 klo 15.

 

Jaana Kotamäki - Unien maailma -valokuvanäyttelyn juliste

Unien maailma -valokuvanäyttelyn visuaaliset aiheet ovat löytyneet erilaisten värien, muotojen sekä tunnetilojen siivittäminä. Keskeistä teoksille on eräänlainen unen kaltainen todellisuus. Kuvien sisältö on vapautettu luovilla kuvaustekniikoilla ja samalla on vapautunut myös kuvaajan oma mieli. Ja näin kuvapinnalle on syntynyt aivan uusia maailmoja, vieden sekä unien myyttiseen maailmaan että lapsuuden mielikuviin. Väistämättä omat tunnetilat heijastuvat kuvien kautta, joiden toivotaan välittyvän katsojalle.

Jaana Kotamäki on palkittu turkulainen ammattivalokuvaaja, valokuvataiteilija, kirjoittaja sekä valokuvauksen kouluttaja. Näyttelyä on tukenut Finnfoto ry.

 

Lauantairetkillä ja taiteen äärellä, välähdyksiä Kameraseuran Galleria-ryhmän ja Lauantaikameroiden kuvausretkiltä.

Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 4.10. klo 18 alkaen!

Kaikki me etsimme jotain – mutta mitä.
Valokuvaaja tähyää kameransa etsimeen nähdäkseen etsimänsä.

Mitä sinä etsit?

Nämä sarjat on tehty osana Hanna Råstin Omaprojekti 2021 työpajaa. Kiitos Hanna Råstille ja kaikille työpajalaisille palautteesta.

 

Eila Lassus on Kameraseuran Vuoden kuvaaja 2022. Hänen kuviaan on esillä AITA-näyttelyn yhteydessä otsikolla Oppia ikä kaikki.

Oppia ikä kaikki.
Näin 84-vuotiaana.

Vanhana katson tarkemmin. On pakko, voimani hiipuvat, vähän heitättää.
Mutta valokuvan maailmaan on lyhyt matka. Siellä on ihmeellistä. Aina opin.
Kun on hyvä hetki, ja nostan mahtavan kamerani silmikseni, kaikki on toisin.
Rajattu todellisuus onkin valtava. Ensin ihan häikäistyn. Hengitän syvään.
Klik. Toivon vain, ettei käteni vapissut.

Vuoden Luontokuvat 2022 - Kameraseura Galleria West

Näkki, lumottu pensas ja kaupankäyntiä Hakaniemen torilla
Helsingin seudun kesäyliopiston valokuvauksen opiskelijat esittäytyvät

1.6.2023–30.6.2023

Yhdeksän aikuisopiskelijan töitä on nähtävillä kesäkuun ajan Galleria Westissä Kaapelitehtaalla. Näyttely on osa Helsingin seudun kesäyliopiston Valokuvauksen perusopinnot -opintokokonaisuutta. Puolitoista vuotta kestäneiden opintojen aikana on tutustuttu mm. valokuvan historiaan, kuvan ja tekstin yhdistämiseen, kuvakokonaisuuden rakentamiseen ja kokeelliseen valokuvaan. Ohjaajana on toiminut valokuvataiteilija Milja Laurila.

Kuva-aiheen valinta näyttelyyn on ollut vapaa. Kukin opiskelija on toteuttanut työnsä omien kokemustensa ja opiskeluista ammentamansa kiinnostuksen mukaan. Esillä on unenomaisia luontokuvia, Hakaniemen torin historiaa, pään magneettikuvia ja ajelehtivaa ajan virtaa. Jokaisella kuvalla on oma tarinansa: joku kertoo kuvillaan yksinäisyydestä, toinen muistoista. Kokeeko katsoja saman tarinan vai luoko hän oman tarinansa kuvia katsoessaan?

Näyttely on avoinna kesäkuun ajan joka päivä klo 9–21. Vapaa pääsy.
Kameraseura Galleria West, Kaapelitehdas
Tallberginkatu 1 B-porras, 2. krs. Hissi.

Avajaiset torstaina 1.6. klo 17–19. Tervetuloa!

 

Pimiöryhmän valokuvanäyttely 2023, julisteen kuva: Ville Nylander

Pimiö ’23 – Kameraseuran Pimiöryhmän yhteisnäyttely

Pimiö ’23 esittelee n. 70 teosta 15 tekijältä. Näyttelyn teokset on valmistettu erilaisin kemiallisin menetelmin: perinteisten hopeagelatiinivedosten kokonaisuuksia täydentää syanotypia, märkälevy ja dagerrotypia, litovedos ja kollaasitekniikat. Myös aiheiden kirjo on laaja, mutta tällä kertaa mukaan valikoitui erityisesti potretteja, katukuvaa ja omakuvia. Kokonaisuuteen mahtuu kuitenkin myös luontoaiheita, urbaaneja näkymiä ja abstraktia kuvaa.

Näyttely esillä 3.–30.5.. Tervetuloa avajaisiin 3.5. klo 18.

 

Helsinki Design School, valokuvaajan tutkinto, päättötyönäyttely

The Voice of Silence – Mitä on hiljaisuus?

On hiljaisuuksia, jotka rauhoittavat ja hiljaisuuksia, jotka ahdistavat. Hiljaisuuksia, joita pyritään tietoisesti ylläpitämään tai rikkomaan. On hiljaisuutta, joka on nautinnollista ja hiljaisuutta, joka pelottaa. Hiljaisuudesta halutaan eroon ja hiljaisuuteen halutaan vaipua. Olemme luoneet teoksia, joista välittyy hiljaisuuden ääni. Jokainen kuvaaja on lähestynyt hiljaisuutta omasta näkökulmastaan.

Avajaiset 1.4.2023 klo 18-20, tervetuloa!

Kuvaajat:
Tero Blomberg
Milla Farin
Eevi Hautajärvi
Heini Jantunen
Juuso Jatkola
Merli Loikkanen
Rosa-Orvokki Mela
Heta Nurmi
Janine Rannankari
Marko Sell
Sirja Westman

Laajasalon valokuvaajat ry:n vuosinäyttely 2.–31.12.2022

Laajasalon valokuvaajat ry:n vapaa-aiheisessa vuosinäyttelyssä on esillä 12 kuvaajan teoksia. Jokainen on suunnitellut oman kokonaisuutensa, joten tilassa onkin nähtävillä 12 pienoisnäyttelyä.

Lämpimästi tervetuloa näyttelymme avajaisiin perjantaina 2.12.2022 klo 18.

Kirsi MacKenzien näyttelyt: Suomalainen maisema – karua kauneutta ja pelkistettyä estetiikkaa sekä
Morendo jusqu’à la fin – häipyen loppuun saakka Kameraseura Galleria Westissä 1.–30.11.2022

Valokuvaajana Kirsi MacKenzie haluaa uudistaa maisemakuvauksen genreä. Oma tunnistettava ja persoonallinen tyyli on vahvuus, joka syntyy sekä intuitiivisesti että ajatusprosessin tuloksena. Kirsi on tietoisesti hakenut maisemakuviinsa viime vuosien aikana pelkistettyä kuvailmaisua. Pieni väreily puhuu vahvemmin kuin suuri melu.

Tervetuloa avajaisiin 2.11. klo 18!

KuvAisti-työryhmän seitsemän jäsenen yhteisnäyttely Galleria Westissa 2.–29.10.2022

Yhteen kuvatut -valokuvanäyttelyn teema kehittyi jäsenten pohtiessa ryhmän dynamiikkaa ja omaa suhdettaan ryhmään – siinä vallitsevaa yhteyttä, vuorovaikutusta, erilaisuutta, sidoksia ja vahvuuksia.

Teema on väljästi määritelty ja toimii inspiraationa näyttelyyn osallistuvien hyvin erilaisen kuvaajan tulkinnoille. Jokainen kuvaaja käsittelee teemaa täysin omista lähtökohdistaan ja omalla tyylillään.

Näyttelyn kuvaajat ovat Jan Ekström, Päivi Ropilo, Kirsti Näntö-Salonen, Martti Ala-Rantala, Jussi Pöllänen, Annikki Vehniäinen ja Eija Pöntinen.

Polulla valokuvanäyttely 6.–29.9.2022

Polulla-teoksista avautuu erilaisia nuorten aikuisten näkökulmia työelämän ja omien valintojen haasteisiin. Olisi antoisinta, jos saisimme työskennellä asioiden parissa, jotka ovat meille merkityksellisiä. KameraKlubin nuoret ovat valokuvauksen keinoin pohtineet, mitä tapahtuu, jos ulkoiset puitteet rikkovat tuota polkua ja estävät meitä tekemästä haluamiamme valintoja. Miten lähipiirin odotukset, sukupuolinormit tai ammatilliset stereotypiat ehkä estävät meitä hakeutumasta unelmatyöhömme?

Polulla-teoksissa käytetään erilaisia valokuvan erikoistekniikoita ja sekatekniikoita. Niissä on yhdistetty modernia valokuvausta, vanhoja vedostusmenetelmiä ja maalausta. Teemaa on avattu myös tekstien kautta ja näkökulmaa on laajennettu sukupolvien yli yhteistyöprojekteissa vanhusten ja lasten kanssa.

Näyttelyn avajaiset ovat ma 5.9. klo 17–20. Tervetuloa! 

Näyttelyä on tukenut ESR – Euroopan sosiaalirahasto ja se on osa And Beyond -hanketta.

KAMERAKLUBIN NUORET:
Leila Alipour, Mikko Helme, Max Hovi, Sami Kinnunen, Antti Liimatainen, Ida Lönnqvist, Ahmed Mahad, Jani Nurhonen, Ahmed Sajee, Marek Timaskin

Ohjaus: Tom Serratti ja Pia Laiho

Lisätietoa:
https://www.instagram.com/kameraklubi/
https://metropolia.fi/andbeyond
https://www.poikientalo.fi/andbeyond/

AITA 2022 -näyttely 3.–31.8.2022

Kameraseuran perinteinen AITA-näyttely esittelee kerhojen toimintaa laaja-alaisesti kuvien kautta – aiemmin muutakin seuran toimintaa. Tämän vuoden näyttelyyn kukin kuvaava kerho on valinnut neljä työtä.

Ensimmäisen, vuonna 1996 pidetyn näyttelyn nimi oli Planket ja järjestäjä toimi Kulturföreningen Kamras. Näyttely oli Helsingin päärautatieasemalla. Tämän jälkeen rakenteet, ”aidat”, lahjoitettiin Kameraseuralle ehdolla, että perinnettä jatketaan. Näyttely järjestettiin vuosittain päärautatieasemalla vuoteen 2015 saakka, sitten Finlandia-talolla ja sen jälkeen Kameraseura Galleria Westissä Kaapelitehtaalla.

AITA-näyttelyn nimi tulee siitä, että valokuvat ripustettiin suuriin puusta tehtyin lankkuihin, aitoihin. Aidat myöhemmin korvattiin niiden hankalan säilytyksen ja kuljetusten vuoksi muilla materiaaleilla, kuten kapalevyillä.

Katso video tiistain 2.8. avajaisista: www.youtube.com/watch?v=6mF1303pMyM

Kameraseuran kerhoja ovat:
AV-ilta – Kuvista tarinoiksi, Fiilisfotarit, Galleria-ryhmä, Lauantaikamerat, Maisemakuvaajat, Natura, Näyttelykuvaajat, Opintoryhmä, Persona, Pimiöryhmä, Teema, Tekniikkailta.

NVK 10-vuotisjuhlanäyttely 4.-30.7.2022

Näyttelyn avajaisia vietetään sunnuntaina 10.7. klo 14.00, lämpimästi tervetuloa!

Näyttelyssä on esillä kuvia kolmessa eri kategoriassa:
Ihmiset
Luonto
Aihe vapaa

Näyttelyyn on vapaa pääsy koko näyttelyn ajan. Kameraseura Galleria West on avoinna joka päivä klo 9-21.

Tervetuloa vierailemaan!

Nuoret valokuvaajat
info@nuoretvalokuvaajat.fi
www.nuoretvalokuvaajat.fi
http://www.facebook.com/nuoretvalokuvaajat
http://www.instagram.com/nuoretvalokuvaajat

O Esplendor de Portugal – Kuvakulmia Portugaliin 6.–30.6.2022

Suomen Kameraseurojen Liitto SKsL käynnisti muutama vuosi sitten näyttely-yhteistyön
Avintesin valokuvafestivaalien kanssa, Pohjois-Portugalissa. Aina yksi suomalainen kameraseura vuorollaan osallistuu kuvillaan Suomi-Portugali yhteisnäyttelyyn. Lisäksi järjestetään matka festivaalin avajaisiin ja sen yhteydessä on viikon mittainen kuvaustyöpaja. Kameraseura Galleria Westissä esillä oleva näyttely sisältää näiden työpajamatkojen parhaimmistoa vuosilta 2019, 2021 ja 2022.

Mukana näyttelyssä ovat seuraavat kuvaajat: Petri Ahola, Lasse Ansaharju, Terhi Anttila, Matti Autio, Johanna Friskberg , Seija Hakala, Reino Havumäki, Birgitta Immerthal, Jukka Kari, Klaus Kannas, Ari Laine, Tanja Lepistö, Tarmo Malinen, Ilkka Metsälä, Timo Mäkinen, Matti J. Niemi, Jorma Ojama , Outi Paasi, Jukka Parviainen, Tiina Pohjanpelto, Sirpa Ruonaniemi, Susanne Salin, Ghita Thomé, Leena Vallo ja Sari Vuori.

Näyttelyn järjestävät Suomen Kameraseurojen Liitto SKsL, Suomi-Portugali -yhdistys ja Kameraseura ry. Näyttely on saanut taloudellista tukea Finnfotolta.

Avajaiset sunnuntaina 12.6. klo 15.00.

 

Monikko-ryhmän monipuolinen valokuvanäyttely Havaintojen reunamilla 3.–31.5.2022

Avajaiset keskiviikkona 4.5. klo 18–20
Avoinna joka päivä klo 9–21

Havaintojen reunamilla -näyttelyn kuvat kertovat, kuinka vuorokaudenaika tai vuodenaika muuttaa kuvaa ja kuinka suhteellista aika on ihmismielelle. Kuvat kehottavat pohtimaan, näkevätkö silmämme samaa, mitä ymmärrämme.

Toisin kuin maailmalla, valokuvalla on rajat. Se voi jättää ulkopuolelle kaiken muun, ja muodostaa oman tilansa. Kokonaisuudet ovat viipaleita, hetkiä ja sirpaleita paikoista, ajasta ja todellisuudesta. Kuvat esittävät palasia luonnosta ja metsän maagista tunnelmaa. Mukana on myös kuvia kaupungista ja siellä kohtaamistamme ihmishahmoista, jotka unohdamme välittömästi. Kuvat nostavat esiin unelmia, uupumusta – elämää.

Monikko-ryhmä:
Milla Farin
Mikko Hämäläinen
Tero Kokko
Leena Laurikainen-Nuorteva
Hannu Lindroth
Erja Marstio
Janne Myllymäki
Raimo Oinas
Marko Tomperi

Näyttelyn järjestämistä ovat tukeneet Zachris Castrenin säätiö ja Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry.

Lisätietoja:
https://facebook.com/monikkokuvaa
https://sites.google.com/view/monikko/
monikkoryhma@gmail.com

tapahtuman/julisteen kuva: Marko Tomperi

Kameraseura ry:n kevätnäyttely Luonto ja ihminen 2.–28.4.2022

Kameraseuran oman kevätnäyttelyn aiheena tänä vuonna on Luonto ja ihminen. Kuvaajille on annettu vapaat kädet kuvaamiseen, aiheen käsittelyyn sekä myös mahdollisuuteen muokata kuvia.

Näyttelyyn lähetetyistä 123 teoksesta ja 37 osallistujasta valikoitui näyttelyyn 55 teosta 26 kuvaajalta. ”Teknisesti laadukkaita kuvia oli paljon ja aihetta oli myös onnistuneesti lähestetty monesta eri näkökulmasta”, totesi näyttelyn tuomari Suomen Luonto -lehden Art Director Marika Eerola.

Näyttelyssä ovat mukana:
Lea Horto, Jan Ekström, Risto Heikkilä, Marit Henriksson, Vesa Jakkula, Klaus Kannas, Paula Kauppi, Raimo Ketolainen, Ari Komulainen, Sami Kontto, Jukka Kuusela, Eila Lassus, Olli Philippe Lautenbacher, Henna Lundenius, Miikka Maijala, Jari Mankinen, Iiris Niemi, Vesa Papunen, Risto Pilvi, Tiina Pohjanpelto, Minna Rapeli, Vesa  Rauhala, Margarita, Simonova, Antti Sorva, Eija Visavuori ja Juhani Visavuori.

Kameraseuran kevätnäyttely on perinteinen, jo merkittäväksi kasvanut tapahtuma, jossa seuran jäsenet voivat kohdata yhteisen teeman äärellä. Vuosittaisen tapahtuman järjestää Kameraseuran näyttelytoimikunta.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 6.4. klo 17 alkaen!

Kokemuksia-valokuvanäyttely 2.–31.3.2022

Ympäristö, mitä se meille merkitsee?

Olemme kuvanneet sitä, miten hahmotamme ympäröivän maailman ja mitä haluamme siitä näyttää ja muistaa. Onko se kaupunki ja sen rakennukset, metsä puineen ja järvineen, kotipiha, maaseutu peltoineen vai jotain ihan muuta. Kauniita vai rumia asioita, abstraktia vai todellista. Onko oleellista se mitä kuvassa näkyy vai mitä ehkä on rajattu sen ulkopuolelle.

Nämä sarjat on tehty osana Hanna Råstin Omaprojekti 2020 työpajaa. Kiitos Hanna Råstille ja kaikille työpajalaisille palautteesta.


Valokuvanäyttely Läsnä! 2.–27.2.2022

Neljä valokuvaajaa kokoaa Galleria Westiin näyttelyn, jonka teemoissa heijastuu poikkeuksellisen ajan aiheuttama kääntyminen kohti luontoa, lähiympäristöä ja omaa itseä.

Valokuva on läsnäolon taidetta. Se saa alkunsa silloin, kun kuvaaja ja kohde jakavat yhteisen tilan ja ovat läsnä samaan aikaan. Valokuva on myös aikakone, joka tuo menneet hetket omaan aikaamme läsnäoleviksi ja kuljettaa niitä kohti tulevaa. Valokuva on kokemus, joka haluaa tulla jaetuksi, jäljeksi läsnäolosta, usein ainoaksi todisteeksi siitä, että jotakin joskus oli.

Neljä valokuvaajaa, kukin tahoillaan, läsnä kohteensa kanssa. Henna Lundenius on kuvannut lähiympäristössään vuoden 2020-21 lumisen talven kauneutta. Anna Kuokkanen on kuvannut erilaisten, erityisesti työelämän ulkopuolella olevien ihmisten elämää koronapandemian
aiheuttaman poikkeustilan aikana. Helena Perhonen on yhdistänyt valokuviinsa puolisonsa Harri Perhosen nopeilla vedoilla tehtyjä croqius-piirustuksia, jolloin valokuvan maisemaan on tullut näkijä ja kokija. Ari Helander kuvaa töissään tietä ulos vakavan sairauden aiheuttamasta
yksinäisyydestä.

Ryhmä muodostui kymmenen vuotta sitten näyttelytyöpajassa Helsingin Kameraseurassa. Yhdessä työskentely tuntui antoisalta, ja osa ryhmästä halusi jatkaa yhteistyötä. Aikaisemmat näyttelyt ovat olleet esillä eri puolilla Etelä-Suomea. Tämä on ryhmän kuudes näyttely.

Taiteilijatapaamiset sunnuntaina 6.2. klo 13–15 ja sunnuntaina 27.2. klo 15–17.

Yhteystiedot: Anna Kuokkanen, 0407399391, anna.kuokkanen@gmail.com
valokiila.webnode.fi

 

Vuoden Luontokuvat 2021 -näyttely 3. – 30.1.2022

Näyttely koostuu kaikista Vuoden Luontokuvat 2021 -kilpailussa palkituista kuvista. Kilpailun ja näyttelyn tarkoituksena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry, johon kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Kilpailu on Pohjoismaisen suurin luontokuvakilpailu, ja yhdistys on järjestänyt sitä vuodesta 1981.

Vuoden 2021 kilpailuun osallistui yli 13 000 kuvaa, ja suurin osa niistä kilpaili aiheittain seitsemässä eri sarjassa sekä nuorten sarjassa. Kuvia sai käsitellä vain hyvin maltillisesti. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajaksi Pekka Tuurin kuvan ”Liskomies”. Lisäksi kilpailussa oli erikoissarja, Vapaa ja luova, jossa kuvia sai käsitellä vapaammin.

Avoinna joka päivä klo 9 – 21, vapaa pääsy.

Lisätiedot yhdistyksestä ja kilpailusta:
www.luontokuva.org
www.vuodenluontokuva.fi

Arkiston aarteita

Arkiston aarteita -näyttely esitettiin ensimmäisen kerran maaliskuussa 2021 Galleria Westissä Helsingissä. Joulukuussa näyttely esitetään uusintana ja kuvia on lisätty muutamalla uudella teoksella. Näyttelyn kuraattoreina toimivat valokuvaaja, FT Leena Saraste ja historioitsija, FM Yki Hytönen. Näyttelyyn on valittu teoksia 1920-luvulta aina 1990-luvulle asti. Esillä olevat valokuvat on tulostettu jäljennöksinä alkuperäisistä vedoksista. Tulosteet ovat pyritty valmistamaan alkuperäisten vedosten teosten värisävyjä ja kokoja mukaillen. Teoksia näyttelyyn on valittu mukaan 49 valokuvaajalta.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyyn!

Vantaan Fotokerhon näyttely 2.–30.10.2021 

Vantaan Fotokerholaiset osallistuvat lukuisiin näyttelyihin, varsinkin Suomen Kameraseurojen Liiton järjestämiin Vuosi- ja Teemanäyttelyihin. Tämänkertainen näyttely on koottu jäsenten näihin kisoihin lähettämistä kuvista. Lisäksi näyttelyssä on Jorma Ojaman vuosi sitten tekemä näyttely, joka koronan takia on jouduttu perumaan Laajasalon kirjastosta sekä Ari Laineen kokoama näyttely katukuvista Helsingissä.

Ylioppilaskameroiden valokuvanäyttely syyskuu 2021

Kuva: Kaisa Penttinen: Dancing in the Dark. Pigmenttivedos, 50 cm x 40 cm

AITA-näyttely 31.7.–30.8.2021. Kameraseuran kerhot esittäytyvät.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry
Vuosinäyttely 2021

27.3.–29.4.2021, Kameraseura Galleria West ja Käytävägalleria, Kaapelitehdas

Suomen Kameraseurojen Liiton ry:n (SKsL) vuosinäyttely 2021 järjestetään tänä vuonna Helsingissä. Järjestäjäseurana toimii Kameraseura ry, joka juhlii samalla 100-vuotista taivaltaan. Keväisin järjestettävä vuosinäyttely on aiheeltaan vapaa.

Näyttelyyn tarjotuista 2460 teoksesta raati valitsi yhteensä 476 teosta, joista vedoksia 105 ja digikuvia 371.  Valituista teoksista esillä ovat kaikki vedokset sekä palkitut digikuvat vedoksina, noin 130 yksittäistä kuvaa, sisältäen kuvasarjoja.

Vuosinäyttelyn tuomarikolmikossa olivat tänä vuonna palkittu kuvajournalisti Sami Kero, valokuvaaja Maija Astikainen ja SKsL:n puheenjohtaja ja näyttelyvastaava Jukka Kosonen.

Kameraseura Galleria West, B-porras, 2. krs. ja Käytävägalleria, C-rappu, 2, krs.
Tallberginkatu 1, Helsinki
Avoinna: ma–su klo 9–21, vapaa pääsy

Kuvat ovat nähtävissä myös SKsL:n nettigalleriassa.

Tervetuloa osallistumaan avajaisiin etänä lauantaina 27.3. klo 14:
Kameraseuran hallituksen puheenjohtaja Jan Ekströmin kutsu

Vuoden kuvaaja

Vuoden nuori kuvaaja

——-

Kuva: Lakonjohtaja, P.K. Jaskari

Arkiston aarteita -näyttely avautui maaliskuun alussa ja on esillä Kameraseuran Galleria Westissä Kaapelitehtaalla. Satavuotisjuhlavuoden kunniaksi näyttelyyn on koottu seuran toiminnassa vuosien varrella mukana olleita valokuvaajia. Näyttelyyn on valittu teoksia pitkältä aikaväliltä Kameraseuran historiasta, aina 1920-luvulta 1990-luvulle saakka. Mukana on 49 valokuvaajaa. Valokuvia on muun muassa  seuraavilta kuvaajilta: Jussi Aalto, Arvi Hanste, Helge Heinonen, Ismö Hölttö, Jukka Male, Eino Mäkinen, Aulis Nyqvist, Matti A. Pitkänen, Pietiset, Pentti Sammallahti, Mikko Savolainen, Salme Simanainen, Antero Takala.

Arkiston originaalit on lahjoitettu Suomen valokuvataiteen museolle. Nyt esillä olevat teokset ovat originaalien digivedoksia. Näyttely esitetään uudestaan ja myös uusilla lisäyksillä vuoden vaihteessa, toivottavasti jo koronapandemian helpottuessa.

Näyttelyssä olleisiin kuviin voit tutustua myös täällä.

Polkuja-näyttely 2.2.–3.3.2021

Polkuja on seitsemän valokuvaajan yhteisnäyttely vuoden mittaisesta matkasta omien projektien parissa, jotka polkuilevat, pysähtyvät ja harhailevat. Niistä on löydettävissä tutkimusmatkoja itseen, historiaan ja ympäristöön.

Vuoden luontokuvat -näyttely 4.–31.1.2021

Näyttely koostuu kaikista Vuoden Luontokuva 2020 -kilpailussa palkituista kuvista. Kilpailun ja näyttelyn tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry, ja siihen kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailua, ja yhdistys on järjestänyt sitä vuodesta 1981.

Vuoden 2020 kilpailuun osallistui yli 15 000 kuvaa, ja suurin osa niistä kilpaili aiheittain seitsemässä eri sarjassa sekä nuorten sarjassa. Kuvia sai käsitellä vain hyvin maltillisesti. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajaksi Petri Pietiläisen kuvan ”Rakentaja”. Lisäksi kilpailussa oli erikoissarja, Vapaa ja luova, jossa kuvia sai käsitellä vapaammin.

Avoinna joka päivä klo 9–21

www.luontokuva.org
www.vuodenluontokuva.fi

Yhteyksiä – Conexões -näyttely Galleria Westissä 3.–30.12.2020

Näyttelyn taustaa
Näyttely oli syyskuussa esillä Portugalissa Avintesin kansainvälisillä valokuvafestivaaleilla. Ajatus yhteistyöprojektista syntyi Suomen kameraseurojen liiton valokuvaustyöpajassa Portugalissa. Työpajaan osallistuneet suomalaiset kamerakerholaiset tapasivat Nazaréssa paikallisia kuvaajia. Maittemme valiset yhteisnäyttelyt ovat muotoutumassa vuosittain toistuvaksi traditioksi: parhaillaan työstetään kevään 2021 näyttelyä.

Näyttelyyn osallistuvat kuvaajat

Vantaan fotokerho:
Anita Herkman, Ari Laine, Eero Kukkonen, Ilpo Pohjonen, Jorma Korvenranta, Kai Hypén, Kauko Antikainen, Matti J. Niemi, Reima Flyktman, Reino Havumäki, Tiina Lähteenmäki, Timo Skippari ja Vili Kuronen

Ryhmä Collective iN (Portugali):
Adelino Marques, Alice WR, Carlos Lopes Franco, Clara de Sousa, Conde Falcão, João Ferreira, José Manuel Arsénio, José Pedro Martins, Luis Carvalhido, Luis Câmara, Manuela Vaz ja
Pereira Lopes

Valokuvanäyttely Horisontti Galleria Westissä 2.–30.11.2020

Horisontti on yhdeksän valokuvaajan ryhmänäyttely, joiden teokset rakentuivat osana Hanna Råstin vuoden 2019 ”Omaprojekti”-työpajaa.

Lauantaikamerat juhlistavat 10-vuotistaivaltaan ryhmänäyttelyllä Lauantairetkiä. Tervetuloa avajaisiin 3.10. klo 14–18!

Näyttely on avoinna 28.10. saakka joka päivä klo 9-21. Tervetuloa tutustumaan kerhomme toimintaan ja valokuvaajiin.

– Lauantaikamerat,Gun-Britt, Minna ja Matti

==

Veden äärellä -näyttely Galleria Westissä 2.–29.9.2020

Näyttelyn kuvat kertovat vesiin liittyvästä luonnosta, jonka tulevaisuus on vaakalaudalla. Vesi, maa ja ilma muodostavat kokonaisuuden, joka mahdollistaa elämän maapallolla. Meillä on mahdollisuus valoisampaan tulevaisuuteen, kunhan heräämme suojelemaan vesiluontoa. Haluamme herättää keskustelua tärkeistä aiheista.

Näyttelyn toteutus: Luontokamerat ry, työryhmä Jari Kostet, Kimmo Lahikainen, Lisse Tarnanen

Näyttelyn kuvaajat: Juhani Aittamaa, Erkki Heikkilä, Tuomas Heinonen, Petri Kortelainen, Jari Kostet, Kimmo Lahikainen, Pirjo Lambert, Jarmo Latva, Pekka Lehtonen, Kari Loimu, Janne Löytömäki, Iiris Niemi, Jouni Nygård, Esa Pienmunne, Lassi Ritamäki, Teuvo Rämänen, Pentti Salonen, Toni Sarin, Lisse Tarnanen.

Kiitos: Maj ja Tor Nesslingin Säätiötä sekä Finnfotoa saaduista apurahoista.

www.vedenaarella.fi

Kameraseuran Aita-näyttely on esillä Galleria Westissä 3.–30.8.2020.

Suo mun elää – Anne Immosen ja Satu Vaarulan kuvia Torronsuosta ja ihmisistä, jotka sitä rakastavat. Näyttely on esillä Galleria Westissä 1.–30.7.2020

Torronsuon on yksi Suomen vaikuttavimmista soista. Se on Etelä-Suomen suurin keidassuo, joka on myös Suomen syvin. Paksuimmillaan turvekerros on jopa yli 12 metriä. Turpeen hiilivarasto hidastaa tai estää ilmastonmuutosta pitkällä aikavälillä. Torronsuo sijaitsee Tammelassa. Kansallispuiston suoalueet ovat säilyneet lähes luonnontilassa huolimatta siitä, että ne sijaitsevat Etelä-Suomessa. Metsäalueineen Torronsuo on tärkeä lintujen ja hyönteisten turvapaikka, levähdyspaikka ja pesimisalue. Osa linnuista ja lentävistä hyönteisistä ovat lajeja, joita yleensä esiintyy Pohjois-Suomessa, eikä niitä juurikaan tavata muualla Etelä-Suomessa.

Torronsuo on työryhmän jäsenille tuttu alue monilta retkiltä nuorena ja aikuisena. Se on heidän rakkain luontokohteensa, jossa he vierailevat ympäri vuoden. Torronsuon karu kauneus ja koko ajan muuttuvat värit ovat lumonneet heidät. Eikä vain työryhmän jäsenet, vaan myös heidät, joille Torronsuo on tärkeä. Metsähallituksen tilastojen mukaan vuonna 2019 Torronsuon kansallispuistossa vieraili 31 100 kävijää. Ihminen hakeutuu luonnon hiljaisuuteen kauniiden maisemien ääreen liikkumaan, virkistymään ja palautumaan stressistä. Pelkkä luontokuvien katselu edistää muistin toimintaa. Luonnossa liikkuminen lisää elinvoimaa ja luovaa päättelykykyä, kaupunkien ulkopuolella olevat luontokohteet rakennettuja viheralueita enemmän.

Suo mun elää –valokuvanäyttelyssä päätähtenä on huikaisevan kaunis suo. Sen yksityiskohtien runsaus ja ehtymättömyys. Suolla on kuvattu myös ihmisiä, joille se on rakas. Kuvissa he ovat itselleen luontaisten asioiden äärellä valitsemissaan kuvauspaikossa.  Kuvateksteissä he kertovat omasta suhteestaan Torronsuohon.

Torronsuon alueella on mm. kvartsia ja harvinaisia mineraaleja.  Tammelan kunta on kaavoituksessaan hyväksynyt kaivostoiminnan harjoittamisen ja Torronsuon lähialueille on tehty useita varauksia koekairauksiin. Kaivostoiminta muuttaisi alueen herkkää luontoa ja vähentäisi sen arvoa luontokohteena. Olemme huolissamme mahdollisten kaivoshankkeiden vaikutuksesta herkkään suoluontoon.

Kuvaajien esittely

Anne Immonen on Hämeessä 1967 syntynyt ja asuva valokuvaaja. Hän on valokuvannut aktiivisesti sekä omassa työssään sosiaalialalla, että harrastuksena. Valokuvaajana hän on monipuolinen, mutta kuvaa kaikkein mieluiten ihmisiä ja luontoa yhdessä ja erikseen. Valokuvaus on hänelle väline tutkia ja nostaa esille aiheita, jotka eivät jätä häntä rauhaan vaan pyrkivät keskusteluun kuvien kautta.

Satu Vaarula, s. 1967, Pälkäneellä on forssalainen luontokuvaaja, joka on kuvannut maisemia noin seitsemän vuotta, ja vesiluontoa noin kuusi vuotta. Kuvaamisesta on tullut tapa rentoutua, oppia lisää itsestä ja luonnosta, tallentaa esteettisiä näkymiä ja ottaa kantaa luonnon moninaisuuden säilymisen puolesta.

Suo mun elää on tekijöiden ensimmäinen yhteinen valokuvanäyttely, vaikka he ovat tunteneet toisensa jo nuoruudesta alkaen. Näyttely on aloittanut kiertuematkansa syyskuussa 2019. Vuoden 2020 näyttelyiden toteuttamiseen on saatu apurahaa Teaterstiftelsen Vivicas Vänner –säätiöltä.


Kuva: Leena Vaahtera, Oraat

Huhtikuulle suunniteltu Kamera-lehden Vuoden kuvaaja -näyttely on toteutetaan netissä koronavirustilanteen vuoksi:
Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2019 -näyttely

Valokuvanäyttely ALKU 1.3–28.3.2020 – Näyttely on esillä toistaiseksi!

Jan Ekström / Mielen virtaa Aiheeni on joogan asentojen estetiikka. Kuvaan joogaa ympäristössä, jossa korostuu vankat rakenteet, joita ihminen on vuosikymmenten ja –satojen aikana pystyttänyt omaksi suojakseen ja turvakseen. Jooga ja sen asentojen estetiikka edesauttaa rauhan virtaamista mieleemme ja kehoomme sekä saa aistimme herkistymään.

Antti Kauppi / Alussa on hiljaisuus Hiljaisuudessa on yksin itsensä kanssa. Se ei ole yksinäisyyttä, vaan herkistymistä kaikelle ympärillä olevalle. Olevainen on lähemmin läsnä. Kun karsii kaiken turhan, sävyt häviävät ja liudentuvat toisiinsa. Aika menettää merkityksensä. Erämaassa olen yksin keskellä ei mitään, vain luonnon ympäröimänä. Se on minun paikkani maailmankaikkeudessa.

Marjut Korhonen / Jälki jää Elämässä suuret ilot ja surut vaihtelevat. Usein dramaattiset jäljet pyritään peittämään, ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Jälki on kuitenkin jäänyt. Voimakkaat värit ja kuvapinnalta ulos hakeutuvat linjat kuvastavat tunteita, joita emme voi aina hallita. Rypyt paperissa, kohokuviot, viivat merkitsevät kiinnekohtia, tärkeitä tai elämänsuuntaa muuttaneita tapahtumia.

Minna Lehtola / Huldra Metsä päästää sisään mutta väistää, taipuu, heilahtaa ja kääntyy. Mitä tapahtuu metsässä yöllä, kun mielikuvitus täyttää pimeän? Huldra on nimitys kansantaruissa esiintyville metsänhengille ja juontuu sanoista peitetty tai salattu. Metsänneito houkuttelee metsänpeittoon tai auttaa metsään eksynyttä.

Päivi Lukkari / Kaikuja menneisyydestä Valokuva vangitsee ohikiitävän hetken, pysäyttää ajan. Se välittää kaikuja menneisyydestä: ilman sanoja, hiljaa katsoen, aistien tunnelmaa. Kuvat täydentävät muistojani, luovat tarinoita ja mielikuvia. Ne herättävät myös kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia. Kuvissa näkyy kaikki se mitä en muista.

ALKU on MuuValo- ryhmän kuudes yhteisnäyttely. Lisää tietoa ryhmän toiminnasta ja näyttelyistä: muuvalo.com, Instagram ja Facebook. Sähköposti: muuvalo@gmail.com

Merellinen ja Maaginen Eesti -valokuvanäyttely on kooste Kurssille.com:n järjestämistä, valokuvaaja Lea Kömin ohjaamista Merellinen Viro ja Maaginen Viro -kursseilla otetuista kuvista 2018 ja 2019. Näyttelyssä 19 kurssilaista ja Lea Kömi esittelevät valikoituja kuviaan.

Näyttely on esillä 3.–28.2.2020. Tervetuloa avajaisiin sunnuntaina 2.2. klo 17!

Vuoden luontokuvat 2019 -näyttely on esillä Galleria Westissä 8.–30.1.2020. Galleria West on avoinna joka päivä klo 9–21.

Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Vuoden Luontokuva on visuaalisesti näyttävä valokuva, joka osoittaa valokuvaamisen taitoa ja jonka keskeisenä sanomana on suomalainen luonto.

Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry

 

Laajasalon Valokuvaajien Värejä-näyttely on Galleria Westissa 1.12.2019–5.1.2020.
Kuvaajat: Toni Amnell, Pirkko Heiniö, Ritva Korte, Paula Lehtimäki, Sami Mäläskä, Eija Visavuori, Juhani Visavuori

Avajaiset 1.12.2019 klo 15, tervetuloa!

laajasalonvalokuvaajat.fi

Ylioppilaskamerat ry (YOK) on vuonna 1962 perustettu Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan eli HYY:n piirissä toimiva valokuvausharrastajien järjestö. Yhdistyksen toiminnan perustan muodostavat ammattitasoiset studio ja pimiö, erilaiset valokuvauksen perus- ja jatkokurssit sekä muut valokuvaharrastusta tukevat tapahtumat. Järjestö julkaisee myös omaa New YOK valokuvajulkaisua ja organisoi Taiteiden yön Fotomaraton-valokuvauskilpailua.

Galleria Westin näyttelyn tavoitteena on tarjota läpileikkaus Ylioppilaskameroiden monipuoliseen yhdistystoimintaan. Näytteille valitut kuvat asettuvat luontevasti kolmeen kategoriaan; Studiokuvat, pimiön tuotokset sekä meta, eli valokuvia valokuvaavista jäsenistä. Lisäksi esillä on vuoden 2019 Fotomaraton-kilpailun voittajasarjat.

Ylioppilaskamerat ry
http://www.ylioppilaskamerat.fi

Vantaan Fotokerhon KLIK!-näyttely Galleria Westissä 31.8. – 23.9.2019. Avajaiset 1.9. klo 16.

Suomen Kameraseurojen Liiton eminenssi kuvaaja-arvonimen saaneiden valokuvaajien ryhmänäyttely ”Eminenssikuvaajien näyttelyvaliot” on esillä Galleria Westissä 1.7. – 30.7.2019 .

Näyttelyssä on esillä 52 valokuvateosta 22 suomalaiselta valokuvaajalta. Näyttelyn on kuratoinut Suomen Kameraseurojen Liiton hallituksen jäsen Matti J. Niemi (Hon SKsLE) Turusta.

Näyttelyssä esillä olevat kuvaajat ovat:
Antti Seppälä, Loviisa; Ari Haimi, Loviisa; Eero Venhola, Helsinki; Heikki Arola, Loviisa; Heimo Harju, Hyvinkää; Ilkka Niskanen, Iisalmi; Jarmo Tyyskä, Oulainen; Jorma Kytölä, Valkeakoski; Jouko Eskelinen, Lautiosaari; Kari Pietilä, Tampere; Kari Tolonen, Lempäälä; Kauko Keränen, Lappeenranta; Kauko Lehtonen, Turku; Leena Asikainen, Kouvola; Marjukka Vähä-Ettala, Kodisjoki; Matti J. Niemi, Turku; Petri Damstén, Kuopio; Raimo Paukku, Valkeakoski; Seppo Hynninen, Pieksämäki; Tapio Karjalainen, Vihti; Veikko Wallström, Helsinki; Viljo Kärki, Espoo.

Vapaa pääsy – Tervetuloa avajaisiin 1.7. klo 17!

www2.sksl.fi

Westonien jalanjäljissä -näyttely on esillä Galleria Westissä 3. – 30.6.2019. Näyttely koostuu Saimaan Kameraseuran vuosina 2013 – 2015 järjestämien Nude-valokuvaustyöpajojen aikana otetuista Fine art nude valokuvista. Näyttely on ollut aiemmin esillä Lappeenrannassa, Galleria Pihatosssa heinäkuussa 2017. Työpajoja järjestettiin kaikkiaan neljä kertaa Savonlinnassa. Ensimmäisessä työpajassa olivat tutoreina Yhdysvaltalainen, maailmankuulu valokuvaaja Kim Weston, sekä hänen vaimonsa Gina Weston, joka on myös toiminut hänen mallinaan aikoinaan.

Näyttelyssä on esillä 26 valokuvaa 13 suomalaiselta valokuvaajalta. Kotimaisista valokuvaajista nimekkäimpiä ovat kansainvälisestikin useampaan kertaan palkittu muotokuvaaja Vesa Tyni sekä Parikkalan Kirjavalassa asuva valokuvaaja ja galleristi Kirmo Wilén, joka on tunnettu Kiinan Hainanin saaren kehitystä taltioivasta, vuonna 2009 alkaneesta ja edelleen jatkuvasta valokuvaprojektista.

Näyttelyn kuvat ovat hyvällä maulla tehtyjä ja sitä voisi luonnehtia seuraavin sanoin: Ei mitään tuhmaa, eikä likaista, vaan kaunista katsottavaa ja hienoa muotoilevan valon käyttöä, huumoria ja tarinankerrontaa unohtamatta.

Valokuvaajat näyttelyssä: Vesa Tyni, Kirmo Wilén,Vesa Lyra, Sofia Virtanen, Tomi Laurila, Timo Ripatti, Mari Joutjärvi, Tommi Joutjärvi, Kari Kumpulainen, Esa-Matti Åkerberg, Hannu Luostarinen,Veijo Kantele,Ville Tulkki.

Mallit kuvissa: Päivi Asikainen, Laura Salomaa, Maaria Vannemaa, Sanna Tirkkonen, Janica Kortman, Eeva Ihalainen, Minna Vasarainen,Vesa Tyni, Esa-Matti Åkerberg, Tommi Joutjärvi.

Näyttelyn kuratointi: Kirmo Wilén, Jukka Kosonen

Vapaa pääsy – Tervetuloa näyttelyn päättäjäisiin 30.6. klo 17 lähtien!

Rajatapauksia-näyttelyssä nähdään Helsingin Työväenopiston Valokuvailmaisun projektipajan osallistujien seitsemän valokuvasarjaa ja yksi yllätyksellinen video.

Kuvasarjoissa leikitellään, kevyemmin ja syvällisemmin, erilaisilla rajatapauksilla. Kuvien avulla pohditaan ammattien sukupuolittuneisuutta, aikuisen leikkimielisyyttä ja ihmisen hyvyyttä ja pahuutta. Esillä on myös pysähtyneen ja liikkuvan kuvan sekä valon ja varjon rajoja. Lisäksi kuvilla herätellään ajatuksia mudan kauneudesta, unimaailman ja valveilla olon rajasta sekä näkymättömistä maailmoista.

Näyttelyn kuvaajat Johanna Friskberg, Martin Hackenberg, Ulla-Maija Haimi, Juha Kauppila, Alina Lazovik, Janne Myllymäki, Outi Paasi, Jarmo Sarkkinen ja Päivi Tähjä ovat osallistuneet projektipajaan opettaja Lea Kömin ohjauksella. Pajassa on työskennelty projektiluonteisesti omien valokuvausteemojen pohjalta.

Näyttely on esillä Galleria Westissä 3.5.–28.5.2019. Avajaiset ovat perjantaina 3.5. klo 17.30–19, tervetuloa!

Kevätnäyttely 2019: ”Maa” Kaapelitehtaalla

Kameraseura ry:n perinteisen keväisen vedosnäyttelyn  teemana vuonna 2016 oli ”Vesi”, v. 2017 ”Tuli”, ja v. 2018 ”Ilma” – kolme muinaisen kreikkalaisen maailmankuvan neljästä ”alkuaineesta”, joista kaiken olevaisen katsottiin koostuvan. Neljäs elementtihän oli ”Maa”. Se täydentääkin seuran kevätnäyttelyitten sarjan huhtikuussa 2019, nyt  Kameraseuran hallinnoimassa Galleria Westissä Kaapelitehtaalla huhtikuussa.
Myös ”Maa” on mahdollista ja myös tarkoitus käsittää hyvin avarasti, paitsi konkreettisesti myös vertauskuvallisesti ja käsitteellisesti. ”Maa” voi tarkoittaa maisemia, multaa, kallioita, hiekkaa, kiviä, jne.– mutta ei pelkästään niitä.  Se on kaikkea, mikä maahan perustuu ja minkä maa mahdollistaa: painovoiman, kasvit, puut, maanviljelyksen ja puutarhanhoidon, kaivostoiminnan, lasten hiekkaleikit ja multa kynsien alla. Ja madot ja myyrät ja muut maaeliöt. Ja vertauskuvat: ”Maasta olet sinä tullut…” (hautaus). Ja ”mieli maassa”. ”Maaemo”. Jne.

Tervetuloa avajaisiin to 4.4. klo 17-19

Syksyllä Suomeen tuli 38 uutta FIAP arvonimeä. Näiden FIAP palkittujen kuvista on koostettu näyttely esittelemään kansainvälistä näyttelytoimintaa.
Mukana näyttelyssä on 29 uuden arvonimen saajaa. Näyttely on Kameraseura Galleria Westissä Kaapelitehtaalla Helsingissä 3. – 26.2.2019.

Vuoden Luontokuvat 2018 -näyttely koostuu kaikista Vuoden Luontokuva 2018 -kilpailussa palkituista kuvista.
Kilpailun ja näyttelyn tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.
Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry, mihin kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailu ja yhdistys on järjestänyt sen vuodesta 1981. Vuoden 2018 kilpailuun osallistui noin 13 900 kuvaa ja suurin osa niistä kilpaili aiheittain seitsemässä eri sarjassa sekä nuorten sarjassa. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajaksi Taru Rantalan.
www.luontokuva.org
www.vuodenluontokuva.fi