Kameraseura 100 vuotta

Kaikessa juhlavuoden suunnittelussa lähtökohtana on ollut, että koronavirustilanne helpottaa syksyyn 2021 mennessä. Syksyyn asti toiminta on pienimuotoista, tai tukeudumme etäyhteyksillä järjestettäviin tilaisuuksiin. Seuraamme virustilanteen kehittymistä jatkuvasti ja muutamme suunnitelmia tarvittaessa.

Näyttelyt

Kameraseura järjestää jäsenten kuvateoksista juhlavuoden päänäyttelyn syyskuussa 2021 Kaapelitehtaan Valssaamo-salissa. Lisäksi seura järjestää useita muita näyttelyitä, minkä lisäksi  Suomen valokuvataiteen museo esittelee Instagramissa Kameraseura-kokoelmasta kuvia. Toivomme myös, että museo voisi ensi vuonna järjestää Kameraseuran arkistovedoksista näyttelyn Kaapelitehtaalla. Näyttelyistä tarkemmin tietoa tämän linkin takaa avautuvalla sivulla.

Juhla ja seminaari

Syyskuussa on suunniteltu pidettäväksi seminaari, johon kutsumme esiintyjiksi arvostettuja ja tunnettuja valokuvausalan toimijoita. Seminaari on suunniteltu avoimeksi siten, että etäyhteydellä kaikki kiinnostuneet voivat seurata seminaarin hienoa ohjelmaa.

Erityisesti Kameraseuran jäsenille järjestetään seminaarin jatkoksi juhlaillallinen omakustannushintaan.

Kirjat

Kameraseuran satavuotishistoriikki valmistuu loppukeväällä 2021. Pieniä makupaljoa sen sisällöstä julkaistaan Kamera-lehden artikkelisarjassa. Historiikin kirjoittaa pitkäaikainen Kameraseuran aktiivijäsen Yki Hytönen.

Lisäksi on suunniteltu tehtäväksi valokuviin keskittyvä ja erityisesti juhlanäyttelyä varten kerättyjä valokuvia hyödyntävä kuvateos. Tämän kuvateoksen julkistaminen on tarkoitus ajoittaa juhlanäyttelyn alkuun.

Muut tapahtumat

Kameraseura ja seuran eri kerhot järjestävät koko vuoden ajan ohjelmaa, aluksi etäyhteydellä.

Kuva & Ääni 2021 -messujen peruuntumisen vuoksi sinne suunniteltua ohjelmaa ei järjestetä.

Seuran toimintaa markkinoidaan erittäin aktiivisesti vuoden aikana erityisesti hyödyntäen some-kanavia, kuten Instagramia.