Kameraseura 100 vuotta

Juhlavuoden tapahtumien suunnittelussa otetaan huomioon koronavirustilanne. Näyttelyitä ja tilaisuuksia järjestetään pandemiatilanteen puitteissa ja etäyhteyksillä.

Näyttelyt

Arkiston aarteita -näyttely
Maaliskuussa 6.–23.3. Galleria Westissä Kaapelitehtaalla on esillä Arkiston aarteita -näyttely, johon on koottu kameraseuralaisten menneiden vuosikymmenten valokuvia. Suomen valokuvataiteen museo esittelee samaan aikaan Instagramissa Kameraseura-kokoelman kuvia. Näyttelyistä tarkemmin tietoa tämän linkin takaa avautuvalla sivulla.

Arkiston aarteita -näyttely esitetään uudelleen vuoden lopulla joulukuussa samoin Galleria Westissä.

SKsL:n Vuosinäyttely 2021
Kameraseura toimii järjestäjätahona Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelyssä, jonka jurytetyt tulokset nähdään Galleria Westissä 27.3.–29.4.2021.

AITA-näyttely
Kameraseuran kaikki toiminnassa olevat kerhot esittäytyvät ja asettavat näytteille parhaimmat otoksensa.
Näyttely on esillä Galleria Westissa 31.7.–30.8.2021.

2000-luvun valokuvia -näyttely
Juhlavuoden päänäyttely, jurytetty jäsenten 2000-luvun kuvateoksista koostuva näyttely esitetään syyskuussa Kaapelitehtaan Valssaamo-salissa 15.9.–3.10.2021. Avajaistilaisuus pidetään juhlapäivänä 18.9.2021.

Lisäksi on suunnitteilla valokuviin keskittyvä ja erityisesti juhlanäyttelyä varten kerättyjä valokuvia hyödyntävä kuvateos.

Juhla ja seminaari

Syyskuussa päänäyttelyn yhteyteen on suunnitteilla seminaari, johon kutsumme esiintyjiksi arvostettuja ja tunnettuja valokuvausalan toimijoita. Seminaari on avoin ja etäyhteydellä kaikki kiinnostuneet voivat seurata seminaarin ohjelmaa. Juhlaa ja seminaaria siirretään eteenpäin koronatilanteen niin vaatiessa.

Seminaaripäivän päätteeksi Kameraseuran jäsenille järjestetään juhlaillallinen omakustannushintaan.

Juhlapäivän aikataulu, johon voi tulla muutoksia, on esitetty oheisessa kuvassa. Ohjelma myös tarkentuu lähiviikkoina.

Kameraseuran 100 v juhlapäivän ohjelmasta

100 vuotta Kameraseuraa -kirja

Kameraseuran satavuotishistoriakirja valmistui toukokuussa 2021. Pieniä makupaljoa sen sisällöstä julkaistaan Kamera-lehden artikkelisarjassa kuukausittain alkaen tammikuussa. 100 vuotta Kameraseuraa -kirjan kirjoittaa pitkäaikainen seuran aktiivijäsen Yki Hytönen. Kirja on myynnissä Kamera-lehden verkkokauppassa.

Muut tapahtumat

Kameraseura ja seuran eri kerhot järjestävät koko vuoden ajan ohjelmaa, aluksi etäyhteydellä.
Seuran toimintaa markkinoidaan aktiivisesti vuoden aikana erityisesti hyödyntäen some-kanavia, kuten Instagramia.