Kameraseura 100 vuotta

Juhlavuoden suunnittelussa otetaan huomioon koronavirustilanne. Näyttelyitä järjestetään ja esitetään tilanteen puitteissa ja osaa etäyhteyksillä.

Näyttelyt

Maaliskuussa 6.–23.3. Galleria Westissä Kaapelitehtaalla on esillä Arkiston aarteita -näyttely, johon on koottu kameraseuralaisten menneiden vuosikymmenten valokuvia. Suomen valokuvataiteen museo esittelee samaan aikaan Instagramissa Kameraseura-kokoelman kuvia. Näyttelyistä tarkemmin tietoa tämän linkin takaa avautuvalla sivulla. Maalis-huhtikuussa järjestetään Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttely ja sen tulokset nähdään Galleria Westissä 27.3.–29.4.

Juhlavuoden päänäyttely on jurytetty, jäsenten 2000-luvun kuvateoksista koostuva näyttely ja sen esitysaika on syyskuussa Kaapelitehtaan Valssaamo-salissa.

Juhla ja seminaari

Syyskuussa on suunniteltu päänäyttelyn yhteydessä pidettäväksi seminaari, johon kutsumme esiintyjiksi arvostettuja ja tunnettuja valokuvausalan toimijoita. Seminaari on suunniteltu avoimeksi ja etäyhteydellä kaikki kiinnostuneet voivat seurata seminaarin ohjelmaa. Juhlaa ja seminaaria siirretään eteenpäin koronatilanteen niin vaatiessa.

Seminaaripäivän jatkoksi Kameraseuran jäsenille järjestetään juhlaillallinen omakustannushintaan.

Kirjat

Kameraseuran satavuotishistoriikki valmistuu loppukeväällä 2021. Pieniä makupaljoa sen sisällöstä julkaistaan Kamera-lehden artikkelisarjassa kuukausittain alkaen tammikuussa. Historiikin kirjoittaa pitkäaikainen Kameraseuran aktiivijäsen Yki Hytönen.

Lisäksi on suunnitteilla valokuviin keskittyvä ja erityisesti juhlanäyttelyä varten kerättyjä valokuvia hyödyntävä kuvateos. Teoksen julkistaminen on loppusyksyllä.

Muut tapahtumat

Kameraseura ja seuran eri kerhot järjestävät koko vuoden ajan ohjelmaa, aluksi etäyhteydellä.
Seuran toimintaa markkinoidaan aktiivisesti vuoden aikana erityisesti hyödyntäen some-kanavia, kuten Instagramia.