Kameraseura 100 vuotta

Juhlavuoden tapahtumien suunnittelussa on otettu huomioon pandemiatilanne. Näyttelyitä ja tilaisuuksia järjestetään tilanteen puitteissa ja etäyhteyksillä.

Puheenjohtajan tervehdys

Kameraseura ry (Helsingin Kameraseura) täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 100 vuotta. Seura perustettiin 2.3.1921. Perustajina oli 14 aktiiviharrastajaa. Sadassa vuodessa Kameraseura ry on kasvanut yli tuhannen harrastajan yhteisöksi.  Lajissaan se on Suomen suurin. Seuran tarkoituksena on edistää valokuvausta ja herättää harrastusta siihen.

Lue koko puheenjohtaja Jan Ekströmin tervehdys

Näyttelyt

Arkiston aarteita -näyttely
Maaliskuussa 6.–23.3. Galleria Westissä Kaapelitehtaalla oli esillä Arkiston aarteita -näyttely, johon oli koottu kameraseuralaisten menneiden vuosikymmenten valokuvia. Suomen valokuvataiteen museo esitteli samaan aikaan Instagramissa Kameraseura-kokoelman kuvia. Näyttelyistä tarkemmin tietoa tämän linkin takaa avautuvalla sivulla.

Arkiston aarteita -näyttely esitetään uudelleen joulukuussa 2021 samoin Galleria Westissä. Lisäksi pieni noin 20 kuvan otos on esillä Hanko foto festivalilla 2.10.2021.

SKsL:n Vuosinäyttely 2021
Kameraseura toimi järjestäjätahona Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelyssä, jonka jurytetyt tulokset nähtiin Galleria Westissä 27.3.–29.4.2021.

AITA-näyttely
Kameraseuran kaikki toiminnassa olevat kerhot esittäytyivät ja asettivat näytteille parhaimmat otoksensa.
Näyttely oli esillä Galleria Westissa 31.7.–30.8.2021.

2000-luvun valokuvia -näyttely
Juhlavuoden päänäyttely, jurytetty jäsenten 2000-luvun kuvateoksista koostuva näyttely esitetään syyskuussa Kaapelitehtaan Valssaamo-salissa 15.9.–3.10.2021. Näyttelyssä on esillä 147 valokuvaa 46:lta kameraseuralaiselta valokuvaajalta.

Lisäksi on suunnitteilla valokuviin keskittyvä ja erityisesti juhlanäyttelyä varten kerättyjä valokuvia hyödyntävä kuvateos.

Juhla ja seminaari

SIIRRETÄÄN MYÖHEMMIN ILMOITETTAVAAN AJANKOHTAAN!

Syyskuussa päänäyttelyn yhteyteen suunniteltu seminaari siirtyy myöhemmäksi.

Samoin  Kameraseuran jäsenille järjestettävä juhlaillallinen siirtyy.

100 vuotta Kameraseuraa -kirja

Kameraseuran satavuotishistoriakirja valmistui toukokuussa 2021. Pieniä makupaljoa sen sisällöstä julkaistaan Kamera-lehden artikkelisarjassa kuukausittain alkaen tammikuussa. 100 vuotta Kameraseuraa -kirjan kirjoittaa pitkäaikainen seuran aktiivijäsen Yki Hytönen. Kirja on myynnissä Kamera-lehden verkkokauppassa.

Muut tapahtumat

Kameraseura ja seuran eri kerhot järjestävät koko vuoden ajan ohjelmaa, aluksi etäyhteydellä.
Seuran toimintaa markkinoidaan aktiivisesti vuoden aikana erityisesti hyödyntäen some-kanavia, kuten Instagramia.