Lauantaikamerat

Tervetuloa mukaamme tutkimaan Helsinkiä, käymään tapahtumissa, tutustumaan näyttelyihin ja ennen kaikkea viettämään aikaa yhdessä, mukavassa ja rennossa porukassa valokuvauksen parissa. Silloin tällöin teemme kuvausretkiä pääkaupunkiseutua kauemmaksikin, ulkomaan kohteita unohtamatta. Keväisin olemme perinteisesti tehneet reissun mm. Tukholman Fotografiskaan. Teemme myös joinakin kertoina yhteistyötä Galleria-ryhmän kanssa, jolloin kummatkin kerhot tapaavat samana päivänä, peräkkäisinä ajankohtina, jotta osallistujat voivat osallistua kumpaakin tapaamiseen niin halutessaan.

Ulkoilutamme yhdessä kameroitamme kerran kuussa, pääsääntöisesti lauantaina. Kuvauskierroksen jälkeen lepuutamme hetkisen jalkojamme ja tapana on että tapaamisen jälkeen, jokainen kuvaaja laittaa kuvagalleriaan muutaman ottamansa kuvan nähtäväksi.

Nähdään ensi kerralla!
T. Minna ja Gun-Britt

Kuvagalleria jossa esitellä tapaamisessa otettuja kuvia on tulossa pian!

Kevät 2019

Tammikuu:
Tapahtuma: Lux Helsinki
Aika: Sunnuntai 6.1.2019, klo 17.00 tapaamme Sanomatalon edessä

Aikaisemmasta ilmoituksesta poiketen, tapaamme tällä kertaa sunnuntaina 6.1 koska mukaamme liittyy Kouvolan Kameraseuralaisia. Tule mukaamme tapaamaan tuttuja ja tutustumaan uusiin tuttuihin samalla kun katsastamme tämän vuoden valoteokset.

https://www.luxhelsinki.fi/

 

Helmikuu:
Paikka: Helsingin erikoisimmat metro-asemat
Aika: Lauantai 9.2.2019, klo 14.00 Matinkylän metro-pysäkin metrolaiturilla

Joko sinulle on tullut tutuksi Länsimetron kauneimmat asemat? No, tämän tapaamisen jälkeen varmasti on. Käymme kuvaamassa: mm. Matinkylän, Keilaniemen ja Aalto-yliopiston asemat jotka äänestettiin Länsimetron hienommiksi asemiksi. Varmistakaa että teillä on voimassaoleva HSL-lippu jota tarvitaan kun kuvaamme metro-aseman sisällä.

”Todellinen taideteos”

– Länsimetron hienoin asema henkii Aallon lämmintä tunnelmaa: https://tinyurl.com/yayhgql6

 

Maaliskuu:

BONUSTAPAAMINEN!

Tapahtuma: Naisten jääkiekkoliigan ottelu KJT Haukat vastaan Lukko
Aika: Sunnuntai 3.3.3019, klo 15.00

HUOM! Tämä tapaaminen poikkeuksellisesti sunnuntaina (3.3.2019)

Lähde kanssamme kuvaamaan naisten jääkiekon pelitunnelmaa kun KJT Haukat kohtaavat koti-areenallaan, Keravan jäähallilla, Lukon.

Julkisilla tulevat:
– Helsinki: Tapaamme N-junan laiturilla klo 15.00. Otamme N-junan joka lähtee klo 15.13 Helsingistä ja on Keravalla klo 15.48.

– Keravan juna-asema: Tapaamme klo 15.50. Juna-asemalta kävelemme jäähallille (noin 20 min, 1.5km).

Omalla ajoneuvolla tulevat:

-Tapaamme jäähallin pääovilla noin klo 16.10.

Peli alkaa virallisesti klo 16.30.

Tapahtuma on maksuton Lauantaikameralaisille kun osallistumme ryhmänä. KJT Haukkoja voi tukea ostamalla virvokkeita. Kanttiinin tuotokset menevät nuorten naisten jääkiekon hyväksi.

KJT Haukat: https://www.kjthockey.fi/joukkueet/kjt-haukat/naiset/

P.s. Osallistujille: Tarkistathan edellisenä iltana Lauantaikameroiden facebook-sivuilta että tapahtuman aikatauluun ei ole tullut muutoksia (niistä tehdään erillinen ilmoitus esim mikäli sää häiritsee junaliikennettä jne)!

—–

Tapahtuma: Messukeskus, Kuva & Kameramessut
Aika: Lauantai 16.3.2019, klo 13.30-14.30. Lähdemme ryhmänä kuvaamaan hevosten rotuesittelyjä.

Lähden mukaamme Suomen suurimpaan kuvatapahtumaan tutustumaan valokuvauksen uutuustuotteisiin ja laadukkaisiin valokuvanäyttelyihin!

Lauantaikameroiden tapaaminen klo 13.30-14.30. Lähdemme ryhmänä kuvaamaan hevosten rotuesittelyjä samaan aikaan pidettävään Helsinki Horse Fairiin.

Rotuesittelyssä:
Shire  Klo 13:30 – 13:45
Irlannincobit  Klo 13:45 – 14:15
Aasit ja muuli Klo 14:15 – 14:45

Tapaamme Kameraseuran pisteen edessä klo 13.30, josta kävelemme yhdessä esittelyaluelle.

Arvomme Lauantaikameroiden Facebook sivuilla 15 vapaalippua messuille! Katso tarkemmat ohjeet ja osallistu Facebookissa. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Lipun lunastaaksesi tarvitset Kameraseuran vuoden 2019 jäsenyyden.

Kuva & Kameramessut: https://tinyurl.com/y75wmghu

 

Huhtikuu:
Paikka: Tukholma/ Fotografiska
Aika: Viikonloppu 5-7.4.2019

Vierailemme upeassa Fotografiskassa yhdessä Galleria-ryhmän kanssa. Päänäyttely on Jesper Waldersten, ”All Over”.

All Over

Viking Line vie meidät ihan lähelle. Kukin varaa matkan itse. Matkalla ei ole ns. vastuullista matkanjärjestäjää. Ilmoita mielellään järjestäjille, kun tiedät osallistuvasi. Lauantaikamerat-ryhmästä mukaan lähtee toinen vetäjistä Gun-Britt Husberg, jolta voi matkan aikana kysellä Lauantaikameraryhmän toiminnasta ja matkan ohjelmasta. Yhteinen buffet-illalinen: Ilmoita viimeistään 26.3. meille joko sähköpostilla tai Facebookin tapahtumassa jos liityt seuraamme.

Sähköpostimme on lauantaikamerat@gmail.com
Tervetuloa!

Perjantai 5.4.2019
16.30-16.45 Kokoontuminen Viking-terminaali Katajanokanlaituri 8 (Mastokatu 1)
17.15 Viking Mariella lähtee
18.00 Buffet-illallinen

Lauantai 6.4.2019
10.00 Laiva saapuu Tuhkolmaan
10.20 Tapaaminen laivan infossa, lähdemme ruuhkaan hellittyä yhdessä Fotografiskaan, Stadsgårdshamnen 22, 116 45 Stockholm
Aamupala Fotografiskan kahvilassa ja näyttelyt omaan tahtiin.
16.30 Viking Mariella lähtee paluumatkalle

Sunnuntai 7.4.2019
10.10 Laiva saapuu Helsinkiin.

Fotografiska: https://tinyurl.com/y9mkgwzc

 

Toukokuu:
Tapahtuma: Arkkitehtuuri Open Hause Helsinki
Paikka: Lauantai 18.5.2019, klo 11.20 (kierros alkaa klo 12.00) Albertinkatu 40-42

OpenHouseHelsinki avaa ovia kaupunkilaisille ja vierailijoille sellaisiin paikkoihin, joihin ei normaalisti pääse. Lähdemme yhdessä tutkimaan Kottaraisen Korttelia asiantuntijan pitämällä opastuskierroksella.

HUOM! Kierrokselle pääsee mukaan jototusperiaatteella. 20 ensimmäistä pääsee kierrokselle mukaan. Varmista paikkasi olemalla tarpeeksi ajoissa jonossa. Kierrokset ovat klo 12, 13 ja 14. Lauantaikamerat tähtäävät klo 12 alkavaan kierrokseen ja jos emme siihen mahdu niin sitten seuraavaan klo 13 alkavaan kierrokseen. Lauantaikamerat tekevät 18.5 yhteistyötä Galleria-ryhmän kanssa ja näin ollen kerholaisilla on mahdollisuus osallistua Galleria-ryhmän ohjelmaan tapaamisemme jälkeen. Tervetuloa mukaan!

Open Hause Helsinki: https://www.openhousehelsinki.fi/portfolio/kottaraisen-kortteli/

Kerhon Facebook-sivu

Yhteystiedot

Sähköposti: lauantaikamerat@kameraseura.fi