Lauantaikamerat

Tervetuloa mukaamme tutkimaan Helsinkiä, käymään tapahtumissa, tutustumaan näyttelyihin ja ennen kaikkea viettämään aikaa yhdessä, mukavassa ja rennossa porukassa valokuvauksen parissa. Silloin tällöin teemme kuvausretkiä pääkaupunkiseutua kauemmaksikin, ulkomaan kohteita unohtamatta. Keväisin olemme perinteisesti tehneet reissun mm. Tukholman Fotografiskaan. Teemme myös joinakin kertoina yhteistyötä Galleria-ryhmän kanssa, jolloin kummatkin kerhot tapaavat samana päivänä, peräkkäisinä ajankohtina, jotta osallistujat voivat osallistua kumpaakin tapaamiseen niin halutessaan.

Ulkoilutamme yhdessä kameroitamme kerran kuussa, pääsääntöisesti lauantaina. Kuvauskierroksen jälkeen lepuutamme hetkisen jalkojamme ja tapana on että tapaamisen jälkeen, jaamme ottamiamme kuvia Lauantaikameroiden facebook-ryhmässä toistemme nähtäväksi.

Nähdään ensi kerralla!
T. Gun-Britt, Minna ja Matti

P.S. Kannattaa liittyä Lauantaikameroiden Facebook-ryhmään, jossa keskustellaan tulevista kuvaustapahtumistamme: https://www.facebook.com/groups/lauantaikamerat/

Kameraseuran kerhotoiminta on keskeytetty 31.7.2020 asti.

Koronaviruksen (COVID-19) leviämisen estämiseksi Kameraseuran hallitus on päättänyt, että seuran kerhoillat ja muut kerhojen tilaisuudet perutaan 31.7.2020 asti.

Lue koko tiedote:

Tiedote koskien Kameraseuran toimintaa koronavirustilanteessa

Näyttely Galleria-Westissä lokakuussa 2020!

Järjestämme näyttelyn Galleria-Westissä (Kaapelitehtaalla) lokakuussa 2020! Näyttelyyn peräänkuulutetaan kuvia jotka on otettu Lauantaikameroiden kuvaustapaamisissa ajalla 1.1.2019-30.5.2020. Osallistumalla kevään 2020 tapaamisiin lisäät kuviesi mahdollisuuksi päästä mukaan näyttelyyn.

Tammikuu

Sunnuntai 5.1. (tapaamme sunnuntaina välttääksemme avajaispäivän (lauantain) ruuhkaa).
Kohde: LUX-Helsinki
Tapaaminen klo 17, osoitteessa: Mannerheimintie 10, Marski by Scandicin hotellin edessä.

Talven valopilkku Lux Helsinki esittelee jälleen monipuolisesti valotaidetta kotimaisilta ja kansainvälisiltä huipuilta.

Tapaamispaikassamme sijaitsee ensimmäinen kohteemme, Ultraviolet Gallery: Making Faces. Tämän jälkeen siirrymme kohteeseen: Lux Torikorttelit. Nämä kummatkin kohteet on ns. Sateliittiteoksia jotka sijaitsevat virallisen LUX-reitin ulkopuolella. Torikorttelien jälkeen aloitamme virallisen LUX-reitin johon sisältyy yhdeksän valoteosta ja joka päättyy Eläintarhantielle. Tämän jälkeen on mahdollista vielä katsastaa yksi Sateliittiteos: Lyyrä joka sijaitsee kivenheiton päässä, osoitteessa Siltasaarenkatu 13.

Katso LUXin reitti ennakkoon täältä: https://www.luxhelsinki.fi/ohjelma/

Sateliittiteokset löytyvät kartalla kun valitset valikosta “Sateliittiteokset

Helmikuu

La 29.2.

Kohde:  Kuva ja Ääni -messut

Tapaamme Helsingin messukeskuksen edessä, klo 10.00, jossa arvonnassa voittaneille osallistujille jaetaan sisäänpääsyliput. Voit osallistua tapaamiseemme myös omakustanteisena mikäli apraonni ei arvonnassa suosinut.

Lauantaikamerat pitävät Messutempauksen klo 15-17. Tapaamme Kameraseuran messuosastolla 5b39 klo 15.00.
Osallistu pääsylippuarvontaan lähettämällä s.postia lauantaikamerat@gmail.com otsikolla “Kameramessut 2020” , 27.2 mennessä. Pääsylippuarvonnassa on runsas määrä lippuja tarjolla. Lippuarvonta ainoastaan seuran jäsenille (jäsenyys tarkastetaan jäsenrekisteristä). Voit myös osallistua kilpailuun facebook-ryhmässämme. Tervetuloa mukaan!

Maaliskuu

La 28.3 Kuvaa kurre! /PERUTTU!

Huhtikuu

Viikonloppu 3-5.4 Fotografiska/Tukholma / PERUTTU!

Lähtö: Viking Linen M/S Mariellalla 3.4. kello 17:15
Saapuminen: Tukholma 4.4. kello 10:00

Paluu: Tukholmasta 4.4. kello 16:30

Viking Linen terminaalista suuntaamme suoraan Fotografiskaan, joka on lyhyen kävelymatkan päässä. Tämän jälkeen kuljemme jonkin matkaa Södermalmiin päin ja kuvaamme Katarina kyrkogårdissa. Puistosta suuntaamme läheiselle Mäster Mikaels gatanille, jossa on useita pittoreskeja puutaloja. Viimeinen kohde Södermalmin puolella on Monteliusvägen, josta on mahtava näköala Tukholman keskustaan. Lopun iltapäivää liikumme vanhassa kaupungissa. Ohjelma Fotografiskan jälkeisten kuvauskohteiden osalta saattaa vielä muuttua sään ja muiden muuttujien mukaan.

Jokainen varaa matkan itse. Mikäli haluat osallistua yhteiselle buffet-illalliselle osta matkan hankinnan yhteydessä myös buffet klo 18.00 kattaukseen (buffet on usein etukäteen loppuunmyyty).

Ilmoita osallistumisestasi 25.3 mennessä s.postitse osoitteeseen lauantaikamerat@gmail.com. Laita s.postin otsikoksi ”Tukholman reissu 3-5.4.2020”, mikäli osallistut reissuun ilman buffettia. Laita otsikoksi ”Tukholman reissu +buffet 3-5.4.2020” mikäli haluat osallistua myös menomatkan illallisbuffettiin. Laita viestiin mukaan myös reissusi varausnumero.

Varaamme Viking Linelta yhteisen illallispöydän/pöydät jotta kaikki halukkaat saavat illallistaa yhdessä. Tarvitsemme tämän vuoksi buffettiin osallistuvien matkan varausnumeron.

Kannattaa liittyä Lauantaikameroiden Facebook-ryhmään, jossa keskustellaan reissusta sekä muista tulevista kuvaustapahtumistamme: https://www.facebook.com/groups/lauantaikamerat/

Toukokuu

La 23.5 Open House Helsinki / PERUTTU!

Lauantaikamerat syksy 2019

Syyskuu: Iik Week / Linnanmäki

Lokakuu: Fotografiska, Tallinna

Marraskuu: Viaporin Kekri

Joulukuu: Joulumarkkinat ja pikkujoulut Eerikikadulla

LK_syysohjelma_2019

LK kevätohjelma 2019

Kerhon Facebook-sivu

Sähköposti: lauantaikamerat@kameraseura.fi

Menneet tapahtumat

Tammikuun Lauantaikamerat: LUX Helsinki (Huom. tapaamme sunnuntaina!)

05.01.2020 - 05.01.2020

Joulukuun Lauantaikamerat: Joulumarkkinat ja jatkot (pikkujoulut) Eerikinkadulla

14.12.2019 - 14.12.2019

Marraskuun Lauantaikamerat: Viaporin Kekri /Suomenlinna