Lauantaikamerat

Tervetuloa mukaamme tutkimaan Helsinkiä, käymään tapahtumissa, tutustumaan näyttelyihin ja ennen kaikkea viettämään aikaa yhdessä, mukavassa ja rennossa porukassa valokuvauksen parissa. Silloin tällöin teemme kuvausretkiä pääkaupunkiseutua kauemmaksikin, ulkomaan kohteita unohtamatta. Keväisin olemme perinteisesti tehneet reissun mm. Tukholman Fotografiskaan. Teemme myös joinakin kertoina yhteistyötä Galleria-ryhmän kanssa, jolloin kummatkin kerhot tapaavat samana päivänä, peräkkäisinä ajankohtina, jotta osallistujat voivat osallistua kumpaakin tapaamiseen niin halutessaan.

Ulkoilutamme yhdessä kameroitamme kerran kuussa, pääsääntöisesti lauantaina. Kuvauskierroksen jälkeen lepuutamme hetkisen jalkojamme ja tapana on että tapaamisen jälkeen, jaamme ottamiamme kuvia Lauantaikameroiden facebook-ryhmässä toistemme nähtäväksi.

Nähdään ensi kerralla!
T. Gun-Britt, Minna ja Matti

P.S. Kannattaa liittyä Lauantaikameroiden Facebook-ryhmään, jossa keskustellaan tulevista kuvaustapahtumistamme: https://www.facebook.com/groups/lauantaikamerat/


Kevätohjelma 2021

Koronatilanne aiheuttaa epävakautta kevään ohjelmistoomme koska tapahtumajärjestäjät ilmoittavat tapahtumista ja niiden aikatauluista viime hetkellä. Tämä tekee tapaamisten suunnittelun haastelliseksi. Lisäksi tapahtumia saatetaan siirtää ja perua nopealla aikataululla. Kannattaa siis pitää silmällä näitä kotisivuja sekä liittyä facebook-ryhmään jotta saat tiedon tapahtumistamme. Tervetuloa mukaamme kuvailemaan vanhat sekä uudet Lauantaikameralaiset!

Helmikuu

La 27.2 Veden eri muodot/Lauantaikamerat kokoontuu ensimmäistä kertaa etänä

Konsepti on seuraava: Olemme valinneet yhteinen teeman, ”veden eri muodot”. Kokoonnumme Teamsin kautta alkupalaveriin ja sen jälkeen käymme tahoillamme kuvaamassa siellä missä kukin on. Muutaman tunnin kuluttua kokoonnumme uudestaan Teamsiin ja katsomme kertynyttä kuvasatoa taikka vaan juttelemme kuvauskokemuksesta kuin kahvilapöydän ääressä konsanaan. Kuvaaminen etukäteen ei sekään varsinaisesti kiellettyä ole, mutta parhaan kokemuksen saat kun osallistut samaan aikaan kuin muutkin. Kuten aikaisemminkin, facebokiin tehdään kansio jonne tapaamisen kuvia saa jokainen halutessaan laittaa.

Aloitamme teams-tapaamisella kello 14:00 ja kokoonnumme uudestaan kello 17:00. Kuvien katselu tapahtuu kätevimmin siten, että kuvaaja jakaa oman ruutunsa muiden nähtäväksi. Teams-sovelluksen saa myös puhelimeen. Toivomme, että ehdit myös alkutapaamiseen.

Vinkki: Teams toimii ilman sovellusta (ainakin tietokoneella) Chrome ja Edge -selaimissa kopioimalla kutsulinkin osoitekenttään. Helpoiten Teams kuitenkin toimii kun lataa ohjelman kännykkään/tietokoneelle ja  ottaa käyttöönsä Outlookin ilmaisen s.postin, jolla saa myös Teamsin käyttöön maksutta. Kannattaa myös varata kuulokkeet jossa on mikki niin keskustelut kuuluvat parhaiten.

Osallistu klo 14 tapaamiseen tästä

Osallistu klo 17 tapaamiseen tästä

Tervetuloa kuvailemaan omilla tahoillamme, mutta yhdessä!

Maaliskuu / ilmoitetaan myöhemmin

Huhtikuu / ilmoitetaan myöhemmin

Toukokuu / ilmoitetaan myöhemmin


 

Syyskuu

26.9 Korkeasaari alkaen klo 10.30 / Sisäänpääsylippu 7€

Lähdemme syksyn ensimmäiselle kuvauskierrokselle Korkeasaareen  26.9. Tapaamispäivänämme Korkeasaareen pääsee kaksi yhden hinnalla, eli normaalilipun hinnaksi tulee 7€. Lisätietoja:

https://lahimatkailupaivat.fi/lahiretkelle-korkeasaareen/

Tapaamme klo 10.30 Kalasataman metroaseman edessä ulkona ja kävelemme Isoisänsillan kautta Korkeasaareen. Matkaa kertyy reipas kilometri.

Klo 10.50-11.00 tapaamme lipunmyyntipisteen edessä (lipunmyyntipiste, joka on Isoisänsillan päässä) ne henkilöt jotka tulevat tapaamiseen muilla kulkuvälineillä.

Menemme ryhmänä puistoon sisälle, jotta voimme hyödyntää lipputarjouksen. Sisäänmenon jälkeen jokainen saa jalkautua kuvaamaan haluamaansa kohdetta, tai halutessaan on tervetullut kuvailemaan vetäjien mukana ryhmässä. Ennen jakautumista sovimme ajan monelta pidämme yhteisen lounas picknikin/kahvilatapaamisen.

Suositeltavaa ottaa mukaan:

-Säähän sopivat lämpöiset, tuulen (mahdollisesti myös sateen) pitävät vaatteet + pipo,
hanskat ja huivi (syksyn merituuli on usein hyvin kolea)

-Säähän sopivat kengät

-Termariin lämmintä juomaa+ omat eväät (saaressa on myös kahviloita, mutta Koronan vuoksi suosittelemme omia eväitä)

-Iloinen mieli

Tervetuloa mukaamme kuvailemaan vanhat sekä uudet Lauantaikameralaiset!


Lokakuu

2.10 Kuvien ripustaminen Galleria-Westiin

Käymme ripustamassa näyttelykuvat Galleria Westiin perjantaina klo 16-18.

3.10 Galleria-Westissä Lauantaikameroiden näyttelyn avajaiset

Juhlistamme näyttelyn avajaisia lokakuun ensimmäisenä lauantaina. Näyttely on muulloin avoin lokakuussa 3.10 – 28.10.2020 joka päivä klo 9-21, osoitteessa Tallberginkatu 1B, 2. krs. Vapaa pääsy. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

17.10 Syksyn värejä Töölönlahdella klo 13-16

Lähdetään kuvaamaan Töölönlahden puistoa yhdessä. Tapaamme Hakasalmen huvilan kohdalla ja kuvaamme ympäristöä pari tuntia. Sinisen huvilan kahvila on vielä auki ja halukkaat voivat ostaa sieltä kupin lämmintä juotavaa kuvauksen yhteydessä. Sinisestä huvilasta kuvaamista voi vielä jatkaa Kaisaniemen puistoa kohti.

31.10 Viaporin Kekeri klo 14.40

Uskallatko lähteä Halloweenina kanssamme kuvaamaan Suomenlinnaan? Suomen talven ollessa pitkä, synkkä ja väistämätön, on ainoa vaihtoehto toivottaa se tervetulleeksi. Lähdemme Suomenlinnaan juhlistamaan kekrijuhlaa ja kohtaamaan pimeyden vailla pelkoa. Kekripäivän ohjelmistoon kuuluu mm. kulttuuria, taidetta, musiikkia, performansseja, pimeyttä, henkiä, ruokaa ja juomaa unohtamatta.

Tapaamme klo 14.40 Kauppatorilla ja otamme klo 15.00 lautan Suomenlinnaan.
Klo 17.00 esiintyy Valosirkus Spektri
klo 18.00 esiintyy Tuliryhmä Polte

klo 15.15-17.00 välisellä ajalla on mahdollisuus pistäytyä Pohjoismaisella kulttuuripistellä jossa Islantilainen taiteilija Magnus Logi Kristinsson pitää performanssin ”Painting as a performance” (vapaa pääsy). Lisäksi on mahdollisuus katsastaa HIAP näyttely: The Post-Fossil Show (vapaa pääsy). Myös Sotamuseoon on vapaa pääsy. Suomenlinnassa on yleensä myös ollut Halloween teemaan liittyvää kuvattavaa rekvisiittaa.

Lisätietoja: https://www.suomenlinna.fi/viaporinkekri/ohjelma/

Mukaan kannattaa varata:

-Säähän sopiva varustus (mm hyvät jalkineet)
-Otsalamppu!

 


Marraskuu/ PERUTTU!

Pahentuneen Koronatilanteen vuoksi tapaaminen on peruttu.

28.11 Iloa Kaamokseen-tapahtuma klo 13.30

Marraskuussa Lauantaikamerat lähtevät kuvaamaan ”Kaamos” -tapahtumakokonaisuutta. Kyseessä on Helsingin kaupungin järjestämä arkiseen aikaan ja paikkaan levittäytyvä useiden performanssien kokonaisuus. Tapaamispäivänä tapahtumat sijoittuvat Malmille.

Tapaamme klo 13.30 Malmin juna-asemalla/laiturilla.

Klo 14.00-14.15 Kaamos-Kuplii!: Orkestar Strada on naamioteatteriryhmä, jonka erikoisalaa ovat yleisön kanssa elävästi kommunikoivat interaktiiviset esitykset yllättävää huumoria ja hyväntuulisuutta yhdistäen. Ruffle Army on taikonut monimetrisiä sateenkaaren väreissä kimmeltäviä jättisaippuakuplia ihmisiä ilahduttamaan jo yli seitsemän vuoden ajan.

Klo 14.15-16.20 Malmi-sinfonia opus 00700: Malmi-sinfonia, opus 00700, on sinfoninen ylistys Malmille. Ääniteos koostuu aidoista ja tunnistettavista, elämänmakuisen Malmin äänistä ja kokoaa ne yhteen iloittelevaksi, luokseen kutsuvaksi kollaasiksi.

klo 15-16 Uneton48 lyhytelokuvia: Malmitalon eteen Ala-Malmin aukiolle rakennetussa pop-up-ulkoilmaelokuvateatterissa näytetään kuratoitu näytös Uneton-elokuvia, jotka yllättävät, huvittavat ja koskettavat.

klo 16-17 Valotaideteos

Klo 17-17.15 Tuliesitys Belenos: Belenos Group of Arts on helsinkiläinen esiintyvä ryhmä, joka on toteuttaa mieleenpainuvia tuli- ja valoesityksiä. Ryhmä on saanut erityiskiitosta näyttävistä showkokonaisuuksistaan, joissa yhdistyy katseen vangitsevat ryhmäkoreografiat, näyttävät asukokonaisuudet sekä tunteikas musiikki. Koe unohtumatonta valotaidetta

——-
Siirrymme Malmin ohjelmakattauksen jälkeen Keskustaan.

Klo 17.45-18.15 Kaamos-yllätyksiä: Lennon aika/ Oodi

Runollinen valoinstallaatio tuo esiin pimeyden, nukkumisen ja unelmoimisen arvon. Viisitoista nukkuvaa hahmoa leijuu korkeuksissa, kuin linnut matkalla etelään. Näe kuinka nukkuva ihminen näyttää siltä kuin lentäisi, hyppäisi, tai juoksisi.

Tapahtuman viralliset sivut: https://tapahtumat.hel.fi/fi/collection/kaamosyllatyksia


Joulukuu: Ilmoitetaan myöhemmin /PERUTTU

 


Kevätohjelma 2020

Tammikuu: LUX-Helsinki

Helmikuu: Kuva ja Ääni -messut

Maaliskuu: Kuvaa kurre! /PERUTTU!

Huhtikuu:Fotografiska/Tukholma / PERUTTU!

Toukokuu:Open House Helsinki / PERUTTU!


 

LK_syysohjelma_2019

LK kevätohjelma 2019

Kerhon Facebook-sivu

Yhteystiedot

Sähköposti: lauantaikamerat@kameraseura.fi

Tulevat tapahtumat

LAUANTAIKAMERAT/ 27.2 Veden eri muodot osa 1

27.02.2021 - 14:00

LAUANTAIKAMERAT/ 27.2 Veden eri muodot osa 2

27.02.2021 - 17:00

Menneet tapahtumat

LAUANTAIKAMERAT / 28.11 ILOA KAAMOKSEEN/ PERUTTU!

28.11.2020 - 13:30

Lauantaikamerat/ Viaporin Kekri 31.10

31.10.2020 - 14:40

Uskallatko lähteä Halloweenina kanssamme kuvaamaan Suomenlinnaan? Suomen talven ollessa pitkä, synkkä ja väistämätön, on ainoa vaihtoehto toivottaa se tervetulleeksi. Lähdemme Suomenlinnaan juhlistamaan kekrijuhlaa ja kohtaamaan pimeyden vailla pelkoa. Kekripäivän ohjelmistoon…

Lauantaikamerat/ Juhlavuosinäyttely ”Lauantairetkiä”

07.10.2020 - 28.10.2020

Lauantaikamerat/ Syksyn värejä Töölönlahdella 17.10

17.10.2020 - 13:00

Lauantaikameroiden Lauantairetkiä-näyttelyn avajaiset

03.10.2020 - 14:00

Lauantaikamerat/ Korkeasaari 26.9.

26.09.2020 - 10:30

Lauantaikamerat/ Galleria-West näyttelykuvien printtaustyöpaja 5.9

05.09.2020 - 14:00

Lauantaikamerat/ Galleria-West näyttelyyn kuvien lähettäminen 13.7-23.8 välisellä ajalla

13.07.2020 - 23.08.2020

Lauantaikamerat/ Kasvitieteellinen puutarha 8.8.2020

08.08.2020 - 13:40

Kuvaa kurre tapaaminen lauantaina 27.6 klo 14.00!

27.06.2020 - 14:00

Kameraseuran uusien ohjeiden puitteissa Lauantaikameroiden on mahdollista järjestää ulkoilmatapahtumia entiseen malliin. Lauantaikamerat lähtevät kuvaamaan oravia ja muita metsän eläimiä Hietaniemeen 27.6.2020. Tapaamme hautausmaan pääportilla suuren rakennuksen (uusi kappeli) vieressä kello…

Lauantaikamerat/ AITA-näyttelyyn 2020 osallistuminen

28.05.2020 - 20.06.2020

Tammikuun Lauantaikamerat: LUX Helsinki (Huom. tapaamme sunnuntaina!)

05.01.2020 - 17:00

Joulukuun Lauantaikamerat: Joulumarkkinat ja jatkot (pikkujoulut) Eerikinkadulla

14.12.2019 - 14:00

Marraskuun Lauantaikamerat: Viaporin Kekri /Suomenlinna

02.11.2019 - 13:45

Suomen talven ollessa pitkä, synkkä ja väistämätön, on ainoa vaihtoehto toivottaa se tervetulleeksi. Lähdemme Suomenlinnaan juhlistamaan kekrijuhlaa, katsomaan kekripukin polttoa ja kohtaamaan pimeyden vailla pelkoa. Kekripäivän ohjelmistoon kuuluu mm. kulttuuria, …

Lokakuun Lauantaikamerat: 5.-6.10. viikonloppureissu Tallinnaan

05.10.2019 - 06.10.2019

Syyskuun Lauantaikamerat: Iik Week! / Linnanmäki


14.09.2019 - 17:00

Kuvagalleria

Matti_Autio_Iik_Week Minna Nevalainen_"Ja vinkuen taas lentää luoti” Minna_Rapeli-Pep talk Juha_Suhonen- Anni (Hyvönen) duunissa Klaus_Kannas-Aalto University Tua_Rahikainen-Metro Akvaario Juha_Tiihonen-Matinkylän sisätaivas Minna_Frii-Täysikuu