Lauantaikamerat 6.1/ LUX Helsinki

Huom! Päivitys ohjelmaan:

Lähdemme jälleen perinteiseen tapaan ihastelemaan valotaideteoksia Helsingin keskustaan. Tapaamme Espan puistossa valoteos #10 kohdalla (alkuperäisen ohjelman mukainen valoteos #11 ei ole toiminnassa) ja aloitamme kierroksen tästä. Kylmä talvisää tuottaa haasteita jaksamisen kannalta ja siksi ohjelmaan tulee lisäyksenä lämmittelytauot jotka pidetään noin 30 min välein. Mukaan kannattaa lisäksi ottaa lämmintä juotavaa omaan termariin. Muista myös ottaa kamerajalusta mukaan.

#10 Espan puisto/ Tapaaminen klo 17.00
#11 Espan puisto
Lämmittelytauko 15 min – Vuorikatu 12/ Kaisaniemen metro-asema/tunneli

#6 Senaatintori
#7 Senaatintori
#8 Senaatintori
Lämmittelytauko 15min -Vuorikatu 12/ Kaisaniemen metro-asema/tunneli

#5 Ateneum
#12 Narikkatori
Levähdystauko Bierhaus Münchenissa (Töölönlahdenkatu 3B). Tämän jälkeen halukkaat voivat vielä jatkaa kuvaamaan lähellä olevat valoteokset 1-4.

#1 Töölönlahti
#2 Alvar Aallon katu 1
#3 Kansalaistori
#4 Kansalaistori

LUXin kotisivut

Lisäksi vinkkejä kylmässä säässä kuvaamiseen:

-Kerrospukeutuminen
-Pää, jalat ja kädet paleltuvat herkimmiten. Rukkaset pitävät kädet paremmin lämpöisinä kuin hanskat ja niihin voi sujauttaa kertakäyttöiset kädenlämmittimet. Nämä toimivat kengissä myös. Näitä saa mm. urheiluliikkeistä.
-Ota mukaan vara-akut
-Pidä kameran akut povarissa kunnes rupeat kuvaamaan ja laita ne lämmittelytauolla sinne. Näin akut jaksavat pidempään.
-Valitse kameraan se objektiivi jolla aiot kuvata koko illan. Jos kylmässä ilmassa vaihtaa objektiivia niin kameran sisälle voi jäädä huurretta. Lisäksi kylmässä objektiivia on vaikea vaihtaa kun kädet tärisevät.
-Mikäli omaat kaksi runkoa niin voit ottaa ne mukaan ja varustaa ne erilaisilla objektiiveilla
-Kun kamera tuodaan lämmittely/levähdystauolla lämpimään, jätä kamera laukkuunsa jottei se koe radikaaleja lämpötilanvaihteluja jotka voivat rikkoa kameran. Myöskään objektiivia ei tulisi tällöin vaihtaa.

Lisätietoja äärimmäisissä sääoloissa kuvaamiseen:

Canon

Nikon

Tapaamisen jälkeen osallistujat voivat halutessaan  ladata 3-5 kpl kuvaaa facebookiin LUX 2024- albumiin. Tervetuloa mukaan uudet sekä vanhat Lauantaikameralaiset!

P.S. Kannattaa liittyä Lauantaikameroiden Facebook-ryhmään, jossa keskustellaan mm. tulevista kuvaustapahtumistamme: https://www.facebook.com/groups/lauantaikamerat/

 

Tapahtumatiedot
Alkaa: 06.01.2024 - 17:00
Loppuu: 06.01.2024 - 19:30