Digityöhuone

Käyttöoikeus vain Kameraseura ry:n jäsenillä.
Digityöhuone sijaitsee Kameraseuran toimitilojen yhteydessä Eerikinkatu 46:ssa.
Digityöhuoneen käyttö edellyttää laitteiden hallintaa, paikalla ei ole henkilökuntaa ohjausta varten. Kameraseura järjestää tulostamiseen ja kuvankäsittelyyn liittyviä kursseja kuten Tulostuksen peruskurssi, Kuvankäsittelyn perusteet, Kuvankäsittelyn jatkokurssi ja Fine Art -tulostuskurssi. Kursseista lisätietoja täältä koulutus. Tekniikkaillan ohjelmassa on toisinaan laitteiston hallintaan ja tulostamiseen liittyviä tietoiskuja.

Digityöhuoneen varustus

• Epson SC-P800 -pigmenttiväritulostin (max tulosteiden koko A2). Katso tulostimen käyttöohjeistus tältä Youtube-videolta, joka toivottavasti auttaa, vaikka onkin vanhan tulostimen mukaan tehty.
  • Minolta Dimage Elite 5400 filmiskanneri
  • Epson perfektion 2450 photo tasoskanneri
  • Paperileikkuri
  • Paspis- eli passepartout-leikkuri.

Huom. tietokoneiden lisävarusteiden kytkentä tulee tarkistaa ennen käyttöä. Tulostimet on kytketty oletusarvoisesti USB-johdolla Windows PC:hen, mutta verkon kautta kytkeminen myös iMac:iin on työn alla.

Laitteet

PC (Windows 7)

• Polttava DVD-/CD-asema
  • Erillinen muistikortinlukija

Ohjelmia

• Lightroom 6
  • Photoshop Elements 15
  • Photoshop CS2
  • Qimage Ultimate-tulostusohjelma
  • VueScan-skannausohjelma
  • Libre Office1)

Liitetyt laitteet

• Epson SC-P800 -pigmenttiväritulostin
  • Tulostin mustavalkoisten A4-kokoisten dokumenttein tulostamiseen
  • Epson Perfektion 2450 Photo -tasoskanneri
  • Kaksi näyttöä, joista Eizo on värikalibroitu

1) Libre Office on vastaava kuin MS Office ja sillä voi muokata mm. Word. Excel ja Powerpoint -tiedostoja. Aivan kaikki ominaisuudet eivät ole vastaavia kuin MS Officessa.

Apple iMac 5.1 (macOS 10.6)

• Vanha ja vaatimaton, mutta toimii auttavasti, mm. filmiskannerin käytön yhteydessä
  • Polttava DVD-/CD-asema
  • erillinen muistikortinlukija

Ohjelmia

• Lightroom 4
  • Photoshop CS6
  • MS Office -paketti (Word, Excel, PowerPoint)
  • VueScan-skannausohjelma

Liitetyt laitteet

• Minolta Dimage Elite 5400 -filmiskanneri

Hinnat ja maksaminen

Pigmenttitulosteiden värinkäyttömaksut Epson 3880 -tulostimella (maksu nettikaupassa):
A6=0,20 €
A5=0,40 €
A4=0,75 €
A3=1,50 €
A2=3,00 €
Jokainen käyttää omaa tulostuspaperia.

Dokumenttitulostimen A4 mustavalkoisista tulosteista ei tarvitse maksaa.

Digityöhuoneen tulosteet maksetaan nettikaupassa .

Digityöhuoneen varaus

Kalenteri kts. alla. Varauspyyntö tulee tehdä sähköpostitse ja siitä tulee ilmetä toivottu päivä ja varauksen alkamis- sekä päättymisajankohdat, ja varaajan yhteystiedot. Varaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, minkä vuoksi varauksia ei oteta puhelimitse vastaan. Sähköpostit käydään läpi arkisin, joten varauspyyntö tulee tehdä ajoissa. Kun varaus on tehty kalenteriin, tulee siitä sähköpostitse vahvistus.

Sähköpostiosoite digihuone@kameraseura.fi.

Heinäkuussa Kameraseuran tilat ovat suljettuina eikä niitä vuokrata.

Digityöhuoneen avaimet

Avaimen digityöhuoneeseen saa varauksen jälkeen Kameraseuran toimistolta (Kamera-lehden toimituksesta) osoitteesta Pakkamestarinkatu 1 A Lt141, 00520 Helsinki arkisin ti–to klo 12.00–15.00 tai erikseen sovittavana aikana.

Lisätietoja Digityöhuoneen varustuksesta sähköpostitse mikrotuki@kameraseura.fi