Kameraseuran 100-vuotisjuhlat 26.11.2022

Kuvat: Juhani Visavuori

Helsingin kameraseuran yli satavuotista historiaa juhlittiin lauantaina 26.11. Helsingissä.

Juhlaa oli jo odotettukin, sillä varsinaisena juhlavuonna 2021 tilaisuutta jouduttiin siirtämään yleisörajoitusten vuoksi. Valkoinen Sali tarjosi kauniit puitteet ja saumattoman kokonaisuuden kutsuvieraille ja jäsenille nauttia juhlaseminaarin annista, illallisesta puhumattakaan.

Puheenjohtajamme Reino Havumäki joutui koronan vuoksi jäämään pois ja juhlan avasi varapuheenjohtaja Minna Rapeli. Seminaari Digivalokuvaus, mitä sen jälkeen alkoi professori Asko Lehmuskallion ja valokuvaaja Akseli Valmusen erinomaisilla esityksillä. Niitten jälkeen teeman käsittely jatkui paneelikeskustelulla, jossa oli mukana myös valokuvataiteilija, taidepedagogi Noora Sandgren ja Suomen Kameraseurojen Liiton toiminnanjohtaja, Finnfoton puheenjohtaja, järjestöneuvos Kari Tolonen. Keskustelun vetäjä valokuvataitelija, toimittaja Meeri Koutaniemi esitti tarkkoja ja haastavia kysymyksiä illan aiheesta panelisteille. Seminaarin video julkaistaan joulukuun alussa kanavillamme ja tiedotamme siitä erikseen. Lisäksi  Suomen Kameraseurojen Liitto palkitsi 10 seuran jäsentä ansiomerkeillä.

Juhlista jää kollektiiviseen muistiin jäsenille ainakin rento mutta arvokas tunnelma, esitykset, keskustelut ja vieraamme. Illan musiikista huolehti AK-77 Band. Ilta olisi voinut jatkua pidempäänkin. Kiitos Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry:lle seminaarin tuesta.

Lainaten historiakirjamme 100 vuotta Kameraseuraa tekijän, seuran jäsenemme Yki Hytösen sanoja: ”Kameraseuran tärkein yhdistävä tekijä on säilynyt sadan vuoden ajan – kameraseura on aina vetänyt puoleensa ihmisiä, jotka haluavat valokuvata ja oppia harrastuksestaan lisää sen itsensä vuoksi. Seurakulttuuri ja tavat tehdä ja tuottaa kuvia elävät rinnakkain.”

Kiitos kaikille mukana olleille!

Juhani Visavuoren kuvia juhlista: https://digituhlaaja.pictures.fi/kuvat/VUOSI+2022/Juhlaseminaari+26.11.2022/

Jari Miettisen kuvia juhlista: https://jmiettinen.pic.fi/kuvat/Events/20221126_Kameraseura_100v/

 

Kaikki artikkelit