Pimiö

Pimiöön on otettu avainlaatikko käyttöön, eli enää ei tarvitse hakea toimistolta laina-avainta. Ohjeet saat varauksen yhteydessä. Muista palauttaa laatikosta saatu avain takaisin laatikkoon. Mikäli sinulla on aiemmin toimistolta haettu avain käytössä, palauta se ensi tilassa takaisin toimistoon.

1.1.2022 on otettu vuoden 2021 hallituksen päätöksellä käyttöön pimiön käyttömaksu. Maksu on 5 euroa / käyttökerta. Maksu maksetaan etukäteen verkkokaupassamme.


Kameraseuran pimiö sijaitsee Töölössä osoitteessa Runeberginkatu 36, 00260 Helsinki. Sisäänkäynti on porttikongista. Pimiö on remontoitu kauttaaltaan keväällä 2020.

Pimiön käyttö edellyttää Kameraseuran jäsenyyttä ja seuran pimiötyöskentelyn peruskurssin suorittamista. Jäsenet, joilla on jo pimiökokemusta muualta, voivat käyttää pimiötä lyhyen perehdytyksen jälkeen. Tiedustele asiaa pimiövastaavalta, yhteystiedot alla. Pimiökurssit löydät verkkokaupasta.

Katso myös Pimiöryhmän kerhosivu. Pimiöryhmän tapaamisissakin voit tutustua pimiöön ja kysellä vinkkejä sekän tilan että laitteiden käyttöön. Pimiöryhmän löydät myös Facebookista.

Pimiön varustus

Tällä hetkellä suurennuskoneista ovat käytössä: Fujimoto G70, väripäällä (kino, 6×7) ja Homrich & Sohn 4″x5″, jota voi käyttää keskikoon Filmille, sekä 9×12, ja 4″x5″ laakafilmeille. Homrich & Sohn’in käyttö vaatii pienen erillisen opastuksen – kysy pimiövastaavalta. Pimiöllä on myös muita suurennuskoneita, ja kaksi mahtuu helposti samaan aikaan työskentelemään eri koneilla, varsinkin jos käyttää samoja kemioita / altaita.

Muuta varustusta mm.: objektiiveja, kemikaalialtaat, filmikehityspurkit. (Passepartout-leikkuri on Digityöhuoneessa Eerikinkadulla.)

Pimiön yhteydessä on 30 m2:n kokoustila enintään 10 henkilön ryhmille.

Pimiövastaaviin saat yhteyden sähköpostilla osoitteesta: pimio (at) kameraseura.fi.

Huomioikaa siisteys, siistikää jälkenne kun poistutte pimiöltä ja tyhjentäkää roskakorit ulkona oleviin jäteastioihin. Noudattakaa pimiöllä olevia ohjeistuksia. Siivousfirma käy siivoamassa joka toinen viikko maanantaiaamuisin.

Pimiön varaus

Katso kalenteri alla. Varauspyyntö tulee tehdä sähköpostitse ja siitä ilmetä toivottu päivä ja varauksen alkamis- sekä päättymisajankohdat, ja varaajan yhteystiedot. Varaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, minkä vuoksi varauksia ei oteta puhelimitse vastaan. Sähköpostit käydään läpi arkisin, joten varauspyyntö tulee tehdä ajoissa. Kun varaus on tehty kalenteriin, tulee siitä sähköpostitse vahvistus.

Pimiön käytöstä peritään 1.1.2022 lähtien 5 euron maksu / käyttökerta. Maksathan maksun varauksen yhteydessä verkkokaupassamme.

Sähköpostiosoite pimio (at) kameraseura.fi

Sisäänkäynti pimiöön

Saat varauksen yhteydessä koodin ja toimintaohjeet avainlaatikkoon, joka on pimiön portin vieressä. Palautathan lainassa olleen avaimen pikimmiten Kameraseuran toimistoon.

Kalenteri