Pimiö

Kameraseuran pimiö sijaitsee Töölössä osoitteessa Runeberginkatu 36, 00260 Helsinki. Sisäänkäynti on porttikongista.

Pimiön käyttö edellyttää Kameraseuran jäsenyyttä ja seuran pimiötyöskentelyn peruskurssin suorittamista. Jäsenet, joilla on jo pimiökokemusta muualta, voivat käyttää pimiötä lyhyen perehdytyksen jälkeen. Tiedustele asiaa pimiövastaavalta, yhteystiedot alla. Pimiökurssit löydät verkkokaupasta.

Katso myös Pimiöryhmän kerhosivu. Pimiöryhmän tapaamisissakin voit tutustua pimiöön ja kysellä vinkkejä sekän tilan että laitteiden käyttöön. Pimiöryhmän löydät myös Facebookista.

Pimiön varustus

Tällä hetkellä suurennuskoneista ovat käytössä: Fujimoto G70, väripäällä (kino, 6×7) ja Homrich & Sohn 4″x5″, jota voi käyttää keskikoon Filmille, sekä 9×12, ja 4″x5″ laakafilmeille. Homrich & Sohn’in käyttö vaatii pienen erillisen opastuksen – kysy pimiövastaavalta. Pimiöllä on myös muita suurennuskoneita, ja kaksi mahtuu helposti samaan aikaan työskentelemään eri koneilla, varsinkin jos käyttää samoja kemioita / altaita.

Muuta varustusta mm.: objektiiveja, kemikaalialtaat, filmikehityspurkit. (Passepartout-leikkuri on Digityöhuoneessa Eerikinkadulla.)

Pimiön yhteydessä on 30 m2:n kokoustila enintään 10 henkilön ryhmille.

Pimiövastaaviin saat yhteyden sähköpostilla osoitteesta: pimio (at) kameraseura.fi.

Huomioikaa siisteys, siistikää jälkenne kun poistutte pimiöltä ja tyhjentäkää roskakorit ulkona oleviin jäteastioihin. Noudattakaa pimiöllä olevia ohjeistuksia.

Pimiön varaus

Katso kalenteri alla. Varauspyyntö tulee tehdä sähköpostitse ja siitä ilmetä toivottu päivä ja varauksen alkamis- sekä päättymisajankohdat, ja varaajan yhteystiedot. Varaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä, minkä vuoksi varauksia ei oteta puhelimitse vastaan. Sähköpostit käydään läpi arkisin, joten varauspyyntö tulee tehdä ajoissa. Kun varaus on tehty kalenteriin, tulee siitä sähköpostitse vahvistus.

Pimiön käytöstä ei veloiteta, mutta käyttämättä jääneestä varauksesta veloitetaan 10 €/vuoro, mikäli sitä ei ole peruttu vähintään 24h ennen varausajan alkua.

Sähköpostiosoite pimio (at) kameraseura.fi

Pimiön avaimet

Avaimen pimiöön saa varausvahvistuksen jälkeen Kameraseuran toimistolta Itä-Pasilasta, osoitteesta Pakkamestarinkatu 1 A Lt 141 ti–to klo 12.00–15.00 tai erikseen sovittavana aikana.
Muistathan myös palauttaa avaimen toimistoon käytön jälkeen.

Kalenteri