100-vuotisjuhlanäyttely

Kameraseura ry Helsingissä täyttää sata vuotta v. 2021.  Juhlan kunniaksi suunnitelluista näyttelyistä tärkein tehdään seuran jäsenten 2000-luvun kuvien vedoksista. Se ripustetaan syyskuussa 2021 Helsingin Kaapelitehtaalle. Kameraseura ry:n jäseniä kehotetaan osallistumaan aktiivisesti kuvien tarjonnan talkoisiin. Näyttelykuvat valitsee seuran ulkopuolinen alan korkeatasoinen asiantuntijaraati, valokuvan eri genrejä edustaen.

Teemanäyttelyn tavoite on esitellä teosnäyttein –  korkeatasoisin, totta kai  –  nykyisen ei-ammattimaisen valokuvauksen suuntauksia ja tuloksia.  Jos saatu materiaali sallii, on tarkoitus koostaa myös kuvateos syksyksi 2021. Kuvien lähettäjä antaa seuralle käyttöoikeuden korvauksetta tähänkin tarkoitukseen.  Tekijänoikeudet luonnollisesti säilyvät kuvaajalla.

Huomaa, että kyseessä ei ole kilpailu eikä aiemmin palkittujen paraati – niille suunnitellaan nimittäin oma näyttelynsä. Päänäyttelyyn työnimellä ”2000-luvun kuvia” toivotaan teoksia muiltakin jäseniltä kuin kilpailevilta. Tähän teemanäyttelyyn sinulta voi sopia erinomaisesti kuva, jota et ole ajatellutkaan kilpailuihin. Aiemmin palkittuja kuviasikin voit toki tarjota. Nekin osallistuvat arviointiin ”puhtaalta pöydältä”, tasavertaisina muiden kuvien kanssa.

Miten valmistaudutaan ja osallistutaan käytännössä?

TEHDÄÄN JUHLANÄYTTELY YHDESSÄ!

Juhlan kunniaksi seura pyrkii uudentyyppiseen, yhteisölliseen ja tasapuoliseen järjestelyyn: jokainen seuran jäsen voi tarjota teoksiaan. Se on helppoa: tarjoat teoksistasi aluksi pelkästään ”demoja” kuvatiedostoina. Vedostat sitten vain näyttelyyn valitut ja toimitat ne perille kerhohuoneistoon tai lähetät postitse (osoite ilmoitetaan myöhemmin).

Ellei vedostaminen ole sinulle mahdollista, Kameraseuran kokeneet vedostajat tekevät sen puolestasi, kunhan lähetät täyden resoluution tiedoston valitusta kuvastasi. Sinun onkin varauduttava lähettämään se pyydettäessä ripeästi eli heti valintatulosten tultua.

Vedokset tulee tehdä näyttelyssä käytettäviin kehyskokoihin 40 x 50 cm tai 30 x 40 cm, sisältäen mahdollisen kehyspahvin. Jos itse vedostat hyväksytyn kuvasi ja varustat sen kehyspahvilla, siitä tulee juuri sellainen teos kuin haluat.

Entä jos tarjoat teosta, josta on jo vanhastaan jostakin syystä tiedosto seuralla (esim. jokin palkintokuva)?  Sekin sinun täytyy lähettää uudelleen em. tavalla. Se on tarpeellista käytännön järjestelyjen kannalta ja myös sopusoinnussa tekijänoikeuksien ja seuran sääntöjen kanssa.

Voit siis jo valmistautua tekemällä ”demot”, pituusmaksimi 1920 , leveysmaksimi 1080 pikseliä. Jos tarjoat jo valmista vedosta, siitäkin tarvitaan digitaalinen demokuva raadille.

Seuraa jatkossa tulevia tarkempia ohjeita näillä sivuilla!

Teosten vastaanottamisen alkamisesta ilmoitetaan piakkoin. Se jatkuu alkukevääseen 2021 asti. Hyvin on siis aikaa ja raati tekee vasta keväällä 2021 kuvavalinnat. Niistä ilmoitetaan sitten seuran sivuilla.

Näyttelytoimikunta