100-vuotisnäyttelyt

Kameraseura ry täyttää 100 vuotta vuonna 2021 ja sitä juhlistetaan useilla näyttelyillä vuoden mittaan.  Tälle sivulle kootaan ja ylläpidetään luettelona merkkivuotta juhlistavia näyttelyitä ja tapahtumia.

Arkiston aarteita -näyttely 6.–23.3.2021  |  3.12.2021-2.1.2022

Kameraseura on lahjoittanut Suomen valokuvataiteen museolle joukon arvokkaita valokuvavedoksia arkistostaan, niistä ison osan vuonna 2016. Valokuvataiteen museon kokoelmissa olevien Kameraseura ry:n jäsenten teosten reprottuja vedoksia on laitettu esille Arkiston aarteita -näyttelyyn. Näyttelyn kuvavalinnan ovat tehneet valokuvaaja, FT Leena Saraste ja historioitsija, FM Yki Hytönen.

Arkiston aarteita -näyttelyn teoksista suuri osa oli esillä ensimmäisen kerran Galleria Westissä Kaapelitehtaalla 6.3.-23.3.2021. Näyttelyä täydennettiin joukolla seuran tapahtumakuvia. Näyttelyssä olleisiin kuviin voit tutustua tällä linkin takana olevalla sivulla.

Kattavampi Arkiston aarteita -näyttely järjestetään uusintana 3.12.2021-2.1.2022 samoin Galleria Westissä. Tähän näyttelyyn lisätään joitakin maaliskuussa pois jääneitä teoksia. Koronatilanteen jatkuessa avajaiset järjestetään pienimuotoisina, mutta ne esitetään verkossa videostriiminä.

Pieni otos, noin 20 valokuvaa, Arkiston aarteita kuvista oli esillä myös Hangon fotofestivalilla 2.10.2021.

SKsL:n vuosinäyttely 2021 Helsingissä 27.3.–29.4.2021

Kameraseura ry järjesti Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelyn vuonna 2021. Näyttely järjestetettiin Galleria Westissä ja viereisessä Käytävägalleriassa Kaapelitehtaalla. Tarkemmat tiedot näyttelystä löydät tältä nettisivulta.

AITA-näyttely 31.7.–30.8.2021

Kameraseuran toiminnassa olevat kerhot esittäytyivät ja asettivat näytteille parhaimmat otoksensa Galleria Westissä.

2000-luvun valokuvia -juhlanäyttely 15.9.–3.10.2021

Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin Kameraseura ry:n jäsenten 2000-luvun vedoskuviin keskittynyt juhlanäyttely. Näyttely oli ripustettu Helsingin Kaapelitehtaalle Valssaamo-saliin. Näyttelyyn lähetettiin ehdolle 937 valokuvateosta seuran jäseniltä. Seuran ulkopuolinen tuomaristo kuvajournalisti Touko Hujanen, valokuvataiteilija Ulla Jokisalo ja luontokuvaaja Arno Rautavaara tuomaroivat näyttelykuvat. Tuomaroinnin pohjalta lopullisen teosvalinnan ja kuratoinnin teki Suomen valokuvataiteen museon museonjohtaja Elina Heikka. Näyttelyarkkitehtina toimi Anna Björklund.

Näyttelyssä oli esillä 147 valokuvaa 47 kameraseuralaiselta valokuvaajalta.

Avajaistilaisuus Helsingin Kaapelitehtaalla 18.9. kello 17 videoitiin ja suoratoistettiin verkossa. Tässä linkki avajaisista tallennettuun videoon.

Kameraseuran tapahtumakuvat

Kameraseuran käyttöön on luovutettu – kiitos seuran jäsenten – valokuvia ja videoita joissa esitellään seuran kerhojen, näyttelyiden ja muiden tapahtumien ja hankkeiden toimintaa. Näitä kuvia laitamme esille sekä muiden näyttelyiden yhteyteen, että Kamera-galleriaan Eerikinkadulla. Osa kertyneestä materiaalista laitetaan esille myös seuran sähköisille tiedotuskanaville.

Lisää tapahtumakuvia otetaan edelleen erittäin mielellään vastaan! Kuvia taustatietoineen voi ladata tämän linkin takana olevan sivun ohjeiden mukaisesti.

MFIAP ja EFIAP Timantti & Platina -kuvaajat

Tarjotaan Kameraseuran korkeimpien FIAP-arvonimien haltijoille mahdollisuus järjestää näyttely koronatilanteen helpotettua.

Lisäksi

Koronapandemian vuoksi juhlavuosi 2021 alkaa ilman fyysisiä kokoontumisia. Tämän vuoksi esittelemme kuvia paljon sähköisillä kanavilla ja aktivoimme Kameraseuran näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa – Instagram, Facebook ja Youtube. Seuran kotisivut ja kuvagalleria ovat luonnollisesti osana tätä kuvien esittelyä.

Lisäksi varaudumme siihen, että näyttelyihin valmistettavia teoksia esitellään pandemian jälkeen uudelleen eri yhteyksissä ja näyttelytiloissa. Tarjoamme teoksia myös näyttelyihin Pääkaupunkiseudun ulkopuolelle – onhan Kameraseura ollut yksi keskeinen vaikuttaja koko suomalaisessa kameraseuratoiminnassa.

Kameraseuralaisten kuvia tulee esille myös juhlavuoden aikana julkaistavissa teoksissa ja Kamera-lehdesssä, jossa on muun muassa kuukausittainen artikkelisarja seuran historiasta.

Suomen valokuvataiteen museon näyttely

Valokuvataiteen museon näyttely Kameraseura-kokoelmasta siirtyy vuodelle 2022 Kaapelitehtaan ja museon remonteista johtuen. Kameraseura-kokoelma on muodostunut mm. vuonna 2016 tehdyn arkistokuvalahjoituksen teosten pohjalta. Museo esittelee keväällä Kameraseuran Arkiston aarteita -näyttelyn yhteydessä myös kyseisiä seuralaisten vanhoja arvoteoksia Instagramissa.