100-vuotisnäyttelyt

Kameraseura ry täyttää 100 vuotta vuonna 2021 ja sitä juhlistetaan useilla näyttelyillä vuoden mittaan. Tälle sivulle kootaan ja ylläpidetään luettelona erityisesti merkkivuotta juhlistavia näyttelyitä.

Arkiston aarteet -näyttely

Kameraseura on lahjoittanut Suomen valokuvataiteen museolle suuren joukon arvokkaita valokuvavedoksia arkistostaan, erityisesti ison osan niistä vuonna 2016. Lahjoitetuista vedoksista on Kameraseuralle jäänyt digitoidut kuvat, joista kuratoitu osa laitetaan esille Arkiston aarteet -näyttelyyn Galleria Westiin Kaapelitehtaalla maaliskuussa.

SKsL:n vuosinäyttely 2021 Helsingissä

Kameraseura ry järjestää Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelyn vuonna 2021. Näyttely järjestetään Galleria Westissä ja viereisessä Käytävägalleriassa Kaapelitehtaalla. Näyttelyn avajaiset on 27.3.2021. Tarkemmat tiedot näyttelystä löydät liiton nettisivuilta.

100-vuotisjuhlanäyttely syyskuussa

Juhlavuoden kunniaksi järjestetään Kameraseura ry:n jäsenten 2000-luvun vedoskuvien juhlanäyttely. Näyttely ripustetaan Helsingin Kaapelitehtaalle Valssaamo-saliin syyskuussa 2021. Näyttelyyn lähetettiin ehdolle noin tuhat valokuvateosta seuran jäseniltä, joista seuran ulkopuolinen tuomaristo tulee valitsemaan näyttelykuvat kevään aikana.

Kameraseuran tapahtumakuvat

Kameraseuran käyttöön on luovutettu – kiitos seuran jäsenten – valokuvia ja videoita joissa esitellään seuran kerhojen, näyttelyiden ja muiden tapahtumien ja hankkeiden toimintaa. Näitä kuvia laitamme esille sekä muiden näyttelyiden yhteyteen, että Kamera-galleriaan Eerikinkadulla. Osa kertyneestä materiaalista voidaan laittaa esille myös seuran sähköisille tiedotuskanaville.

Lisää tapahtumakuvia otetaan edelleen erittäin mielellään vastaan! Kuvia taustatietoineen voi ladata tämän linkin takana olevan sivun ohjeiden mukaisesti.

Lisäksi

Koronapandemian vuoksi juhlavuosi 2021 alkaa ilman fyysisiä kokoontumisia. Tästä syystä varaudumme esittelemään kuvia erityisen paljon sähköisillä kanavilla ja aktivoimme Kameraseuran näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa – Instagram, Facebook ja Youtube. Seuran nettisivut ja kuvagalleria ovat luonnollisesti osana tätä kuvien esittelyä.

Lisäksi olemme varautuneet siihen, että näyttelyihin valmistettavia teoksia esitellään pandemian selättämisen jälkeen uudelleen eri yhteyksissä ja näyttelytiloissa. Tarjoamme teoksia myös näyttelyihin Pääkaupunkiseudun ulkopuolelle – onhan Kameraseura ollut yksi keskeinen vaikuttaja koko suomalaisessa kameraseuratoiminnassa.

Kameraseuralaisten kuvia tulee esille myös juhlavuoden aikana julkaistavissa teoksissa ja Kamera-lehdessä.

Suomen valokuvataiteen museon näyttely

Valokuvataiteen museon näyttely Kameraseura-kokoelmasta siirtyy vuodelle 2022 Kaapelitehtaan ja museon remonteista johtuen. Kameraseura-kokoelma on muodostunut mm. vuonna 2016 tehdyn arkistokuvalahjoituksen teosten pohjalta.

Museo pyrkii kuitenkin esittelemään pitkin vuotta kyseisiä seuralaisten vanhoja arvoteoksia Instagramissa.