100-vuotisnäyttelyt

Kameraseura ry täyttää 100 vuotta vuonna 2021 ja sitä juhlistetaan useilla näyttelyillä vuoden mittaan.  Tälle sivulle kootaan ja ylläpidetään luettelona merkkivuotta juhlistavia näyttelyitä ja tapahtumia.

Arkiston aarteita -näyttely

Kameraseura on lahjoittanut Suomen valokuvataiteen museolle joukon arvokkaita valokuvavedoksia arkistostaan, niistä ison osan vuonna 2016. Valokuvataiteen museon kokoelmissa olevien Kameraseura ry:n jäsenten teosten reprottuja vedoksia laitetaan esille Arkiston aarteita -näyttelyyn. Näyttelyn kuvavalinnan ovat tehneet Leena Saraste ja Yki Hytönen.

Arkiston aarteita -näyttelyn teoksista suuri osa on ollut esillä Galleria Westissä Kaapelitehtaalla 6.3.-23.3.2021. Näyttelyä täydennettiin joukolla seuran tapahtumakuvia. Näyttelyssä olleisiin kuviin voit tutustua tällä linkin takana olevalla sivulla.

Kattava Arkiston aarteita -näyttely järjestetään joulukuussa 2021 samoin Galleria Westissä. Tähän näyttelyyn lisätään joitakin maaliskuussa pois jääneitä teoksia. Toivotaan myös, että joulukuussa voimme järjestää avajaiset tai muista tilaisuuksia näyttelyn tiimoilta.

Kameraseuran tapahtumakuvat

Kameraseuran käyttöön on luovutettu – kiitos seuran jäsenten – valokuvia ja videoita joissa esitellään seuran kerhojen, näyttelyiden ja muiden tapahtumien ja hankkeiden toimintaa. Näitä kuvia laitamme esille sekä muiden näyttelyiden yhteyteen, että Kamera-galleriaan Eerikinkadulla. Osa kertyneestä materiaalista laitetaan esille myös seuran sähköisille tiedotuskanaville.

Lisää tapahtumakuvia otetaan edelleen erittäin mielellään vastaan! Kuvia taustatietoineen voi ladata tämän linkin takana olevan sivun ohjeiden mukaisesti.

SKsL:n vuosinäyttely 2021 Helsingissä

Kameraseura ry järjestää Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelyn vuonna 2021. Näyttely järjestetään Galleria Westissä ja viereisessä Käytävägalleriassa Kaapelitehtaalla. Näyttelyn avajaiset on 27.3.2021 ja näyttely jatkuu 29.4. asti. Tarkemmat tiedot näyttelystä löydät tältä nettisivulta.

100-vuotisjuhlanäyttely syyskuussa

Juhlavuoden kunniaksi järjestetään Kameraseura ry:n jäsenten 2000-luvun vedoskuvien juhlanäyttely. Näyttely ripustetaan Helsingin Kaapelitehtaalle Valssaamo-saliin syyskuussa 2021. Näyttelyyn lähetettiin ehdolle tuhat valokuvateosta seuran jäseniltä, joista seuran ulkopuolinen tuomaristo tulee valitsemaan näyttelykuvat kevään aikana.

MFIAP ja EFIAP Timantti & Platina -kuvaajat

Tarjotaan Kameraseuran korkeimpien FIAP-arvonimien haltijoille mahdollisuus järjestää näyttely koronatilanteen helpotettua.

Lisäksi

Koronapandemian vuoksi juhlavuosi 2021 alkaa ilman fyysisiä kokoontumisia. Tämän vuoksi esittelemme kuvia paljon sähköisillä kanavilla ja aktivoimme Kameraseuran näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa – Instagram, Facebook ja Youtube. Seuran kotisivut ja kuvagalleria ovat luonnollisesti osana tätä kuvien esittelyä.

Lisäksi varaudumme siihen, että näyttelyihin valmistettavia teoksia esitellään pandemian jälkeen uudelleen eri yhteyksissä ja näyttelytiloissa. Tarjoamme teoksia myös näyttelyihin Pääkaupunkiseudun ulkopuolelle – onhan Kameraseura ollut yksi keskeinen vaikuttaja koko suomalaisessa kameraseuratoiminnassa.

Kameraseuralaisten kuvia tulee esille myös juhlavuoden aikana julkaistavissa teoksissa ja Kamera-lehdesssä, jossa on muun muassa kuukausittainen artikkelisarja seuran historiasta.

Suomen valokuvataiteen museon näyttely

Valokuvataiteen museon näyttely Kameraseura-kokoelmasta siirtyy vuodelle 2022 Kaapelitehtaan ja museon remonteista johtuen. Kameraseura-kokoelma on muodostunut mm. vuonna 2016 tehdyn arkistokuvalahjoituksen teosten pohjalta. Museo esittelee keväällä Kameraseuran Arkiston aarteita -näyttelyn yhteydessä myös kyseisiä seuralaisten vanhoja arvoteoksia Instagramissa.