Natura huhtikuussa: Kirsi MacKenzie: Maisemakuvan sommittelu / Kuvaparikilpailu

Vieraaksemme tulee Kirsi MacKenzie. Kirsi on lyhyessä ajassa noussut maamme arvostetuimpien maisemakuvaajien joukkoon. Kirsillä oli viime lokakuussa Kamera-galleriassa näyttely ”Pohjolan maagiset maisemat”.

Monissa kansainvälisissä kilpailuissa palkittu Kirsi MacKenzie tunnetaan unenomaisten maisemakuviensa vahvasta muotokielestä. Luova assosiointi on isossa roolissa. Kun kuvaan liittyy tarina, siitä tulee puhutteleva. Kuvaaminen merkitsee Kirsille monin tavoin paluuta lapsuuden maailmaan. Kuvausmatkoillani hän haluaa olla yhtä avoin seikkailuille kuin lapsi. Maisemakuvaaminen on haastavaa. Laajoista maisemista täytyy osata etsiä oleellinen ja löytää sommittelu, jonka avulla kuvasta tulee sekä dynaaminen että tasapainoinen. Kuvasta tulee välittyä myös tunnelma.

Kuvaesityksessä Kirsi kertoo, miten syntyy sommittelultaan upea maisemakuva ja miten valoa ja luovia tekniikoita hyödynnetään siinä.

Kuvaparikilpailu

Kilpailuun voi osallistua enintään kahdella (2) luonto- tai ympäristöaiheisella kuvaparitiedostolla. Kukin kuvapari tulee sijoittaa yhteen kuvatiedostoon. Tässä linkki vuoden 2018 kuvaparikilpailun palkittuihin, joista voi katsoa mallia kuvaparien sijoittamisesta yhteen tiedostoon.
Kilpailukuvaparitiedostot tulee ladata viimeistään perjantaina 19.4.2019 kello 18 mennessä.

Kilpailukuvien latauslinkki

Valitse vasemmasta yläreunasta ”Natura” ja lue kuvien latausohjeet. Valitse molemmat kaksi (2) kuvaparia samalla kertaa ja täytä kaikki kysytyt kentät kunkin kuvan kohdalla. Tämän jälkeen laita kuvasi latautumaan. Lataa-nappi löytyy vasemmalta ylhäältä. Kun olet laittanut kuvasi latautumaan, odota niin kauan, että kuvasi tulevat näytölle ja niiden alla lukee ”Ladattu”.

Naturan kuvakilpailuiden säännöt

Tapahtumatiedot
Alkaa: 23.04.2019 - 18:00
Loppuu: 23.04.2019 - 21:00

Tapahtumapaikka
Kamera-galleria
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 4. krs
00180 Helsinki