Lauantaikamerat 7.9. klo 14, Helsingin uudet kaupunkialueet ja ratikka 13

Tule mukaan!

Lähdetään yhdessä kuvaamaan  Helsingin uusimpia kaupunkialueita.

 Aloitamme Pasilasta ja suuntaamme ratikalla numero 13 Sompasaareen, Kalasatamaan ja Verkkosaareen, joissa nykykaupunkirakentaminen ja urbaanit maisemat kohtaavat. Tapaamme Pasilan asemalla ”sienien” alla (Pasilansilta) klo 14:00, josta aloitamme matkan.

Ratikka 13 on aivan uusi – se otettiin käyttöön 12.8.2024, joten pääsemme nauttimaan sekä uuden linjan tuomasta viehätyksestä että kaupungin tuoreimmista alueista. Jäämme pois päätepysäkillä Nihdissä.

Vaikka Sompasaaren niemi on yhä työmaa-aluetta, ja Kruunusiltojen työmaan Kalasataman puolelle ei pääse, tarjoaa Sompasaari itsessään runsaasti yllätyksiä. Alueella voi kuvata modernia kaupunkiarkkitehtuuria sekä nauttia kaupunkipuiston rauhallisuudesta. Kalasataman rakentaminen alkoi jo vuonna 2009 ja jatkuu 2030-luvun loppupuolelle, joten nyt on oiva tilaisuus tallentaa sen kehittyviä muotoja.

Monimuotoisuutta kuvausretkelle tuo myös mahdollisuus pulahtaa uimaan Sompasaaren rannoilta. Kävelemme Sompasaaren kerrostalojen välistä ja jatkamme rantareittiä pitkin Isoisänsillan, Capellanaukion ja Verkkosaaren kautta, missä vanha Kalasatama kohtaa uuden. Kalasatamassa urbaania tunnelmaa voi taltioida myös puistoissa, värikkäillä kaduilla ja merenrannoilla.

Retken päätteeksi piipahdamme Harbour Tap & Taste -ravintolassa (Capellanaukio 1) jälkipuintien merkeissä. Alueella on myös muita viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita, joihin voi halutessaan istahtaa.

 

Ratikka 13 | HSL | HSL.fi

Kalasatama | Helsingin kaupunki

 

Lisätietoja ja keskustelua tulevista tapahtumista löydät Lauantaikameroiden Facebook-ryhmästä: https://www.facebook.com/groups/lauantaikamerat/

 

Kaikki innolla mukaan!

Eeva-Kerttu, Minna ja Juha

 

Tapahtumatiedot
Alkaa: 07.09.2024 - 14:00
Loppuu: 07.09.2024 - 18:00