Toukokuun Tekniikkailta – valokuvien/filmien digitointi

Kuva: Jari Mankinen – Pokkarilla dian digitointi edullisesti

Aloitimme illan erittäin tiiviillä Darktable-ohjelman esittelyllä sekä perinteisellä kuvakisalla. Darktable on työnkulkua avustava ja monipuolinen kuvien muokkaustyökalu, paljolti Adobe Lightroomin kaltainen. Darktable on ilmainen ja se on käytettävissä sekä Windows-, Mac- että Linux-koneissa. Mahdollisesti jossain tulevassa kokouksessa voidaan esitellä tarkemminkin Darktable.

Tekniikkaillan pääohjelmana oli filmien digitointi, esiintyjänä Harri Hietala. Harri esitteli huomattavasti elegantimmat tavat digitointiin kuin tämän sivun artikkelikuvassa on näytetty. Harrin esityksen runkona oli hänen uusimmassa Kamera-lehden artikelissaan esittelemät kuvien digitointivaihtoehdot. Harri korosti, että on olemassa myös monia muitakin tapoja tehdä vanhojen filmien ja diojen digitointi. Lukekaa lehdestä tarkemmin aiheesta.

Kuvakilpailun voitti Niilo Anttonen kuvalla Askelmat. Toiseksi sijoittui Vesa Jakkula kuvalla Siimat sekaisin ja kolmannen sijan jakoivat Vesa Jakkula kuvalla Hiilijalanjälki 2 ja Vesa Greis kuvalla Teräsmies. Onnittelut voittajille!

Kiitos kaikille iltaan ja kilpailuun osallistuneille.

Niilo Anttonen, Askelmat
Vesa Jakkula, Siimat sekaisin
Vesa Jakkula, Hiilijalanjälki 2
Vesa Greis, Teräsmies

Tapahtumatiedot
Alkaa: 08.05.2019 - 18:00
Loppuu: 08.05.2019 - 20:30

Tapahtumapaikka
Kamera-galleria
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 4. krs
00180 Helsinki