Toukokuun Teema

Teeman kevätretken kohteena 17.5.2018 oli Malmin funktionaalista arkkitehtuuria edustava lentoasema sekä kenttä lentokonehalleineen.

Lopettamisuhanalainen kenttä on valittu vuonna 2016 Euroopan 7 uhanalaisimman kulttuuriperintökohteen joukkoon, joten se on valokuvaajalle ikuistamisen arvoinen paikka. Sisääntuloaulasta katsoen vasemmalla ylempiin kerroksiin johtaa kierreportaikko, jonka näkymä alhaalta ylös on valokuvauksellinen.

Mainiona oppaanamme toimi Marco Corsi, joka otti meidät vastaan aseman pihassa kierrosesittelyllä. Asemahallissa saimme rautaisannoksen kentän historista ja nykytilanteesta. Tilavassa lentokonehallissa kuvasimme eri tyyppisiä lentokoneita ja piipahdimme tutustumassa (mikä se huone oli?). Loivan ilta-auringon alla jatkoimme lentokentälle, jossa meitä odotti vuonna 1942 rakennettu DC-3, edelleen hyvässä kunnossa oleva kentän kiiltäväkylkinen kaunotar. Kone viettää kesää Malmin lentokentällä, ja sen kyytiin pääsee tilauslennoille.

Lentoaseman uusi ravintola Check-In avautui toukokuun alussa, ja myöhemmin kesällä voi lentokoneitten hyörinää ihailla ravintolan maatason terassilla.

Retkeen osallistui kaksikymmentä kameraseuralaista eri kerhoista. Moni kertoi saaneensa retkestä enemmän kuin osasi odottaa. Retkeläisten kuvia  on koottuna Teeman nettigalleriaan.

Tapahtumatiedot
Alkaa: 17.05.2018 - 18:00
Loppuu: 17.05.2018 - 20:00