Teema toukokuussa

Kuva: Olli Philippe Lautenbacher ”Katseettomat – Dreaming of Blue Skies”

Teema 13.5.2021 klo 18. Koronapandemian vuoksi kokoonnumme virtuaalisesti Teams-ohjelman kautta.
Liity kokoukseen tästä (linkki tulee muutama päivä ennen kokousta). Kirjauduthan koko nimelläsi!

ESIINTYJÄ

Olli Philippe Lautenbacher on viime vuosina keskittynyt kuvaamaan Helsinkiä. Valokuvaaminen on hänestä mielekästä, sillä se on ‒ ainakin tiettyyn pisteeseen asti ‒ ihmisiä yhdistävä ilmaisukeino, eikä se korosta rajoja. Koska Olli on kääntämisen opettajana muuten miltei jatkuvasti tekemisissä juuri rajojen, erojen, vastakkainasettelujen, kontrastiivisuuden, vastaavuusongelmien yms. kanssa, on valokuvaaminen hänelle kuin hengähdystila. Esitelmässään Olli Philippe puhuu inspiraationlähteistään ja hengenheimolaisuudesta omassa valokuvaamisessaan, ja miten nämä ovat ohjanneet hänen suosimiaan kuvaustekniikoita.

KUVAKILPAILU

Toukokuun kuvakilpailun aihe on ”Tulevaisuus”.

Kilpailuun voi osallistua enintään kolmella (3) digitaalisella teoksella, joista yksi voi olla kuvapari tai kuvasarja. Kuvankäsittely ja manipulointi vapaa. JPEG (JPG)-kuvatiedostojen suositeltava koko on noin 3840 x 2160 pikseliä. Suositeltava väriavaruus on sRGB.

Anna kuvatiedostollesi nimi (Kuvaajan Nimi – Kuvan nimi.jpg) ja lähetä se osoitteella ks.teema@gmail.com viimeistään 10.5.2021. Kilpailun tuomari ei näe kuvaajien nimiä.

Teeman kuvakilpailun pisteet kerryttävät Kameraseuran vuoden kuvaaja -kilpailun pistesaldoa. Palkitut ja kunniamaininnan saaneet kuvat viedään Teeman nettigalleriaan.

MUU OHJELMA

Valitaan syyskauden kuvateemat.
Keskustellaan AITA-näyttelyn kuvien valinnasta
Katsaus Suomen Kameraseurojen Liiton (SKsL) syksyn teemakilpailuun, jonka aihe on ”Neste”.

Terveisin kerhotoimihenkilöt Paula Lehtimäki ja Eija Visavuori
Sähköposti: (kilpailukuvat) ks.teema@gmail.com – (muut asiat) teema@kameraseura.fi

Alkaa: 13.05.2021 - 18:00
Loppuu: 13.05.2021 - 21:00