Teema marraskuussa 2021

Teeman marraskuun kerhoilta torstaina 11.11.2021 klo 18. Kokoonnumme virtuaalisesti Teams-ohjelman kautta: linkki tulee tähän muutama päivä ennen kokousta. Kirjauduthan koko nimelläsi!

ESIINTYJÄ

Illan vieraamme on Vesa Papunen, joka luonnehtii kuvaajaminäänsä seuraavasti:

”Olen harrastanut valokuvausta enemmän tai vähemmän jatkuvasti v:sta -86, ja ollut aktiivina toimijana mm. YOK:ssa (Ylioppilaskamerat), Posti-Tele-kuvaajissa ja nyt viimeksi Kameraseurassa mm. näyttelytoiminnassa ja Galleria-ryhmän vetäjänä.

Kuvaamiseni on alusta lähtien perustunut enemmänkin tunteeseen kuin teknisiin hienouksiin (joista en tiedä paljonkaan). Olen aina pyrkinyt kuvaamaan eräänlaisia intuitioita, unenomaisia kuvia
ja kertomuksia, yleensäkin ottamaan kuvia, joissa on enemmän kuin mitä kuvassa suoraan näkyy. En yleensä käytä kuvankäsittelyä juuri lainkaan, vaan haluan että se, mikä välittyy objektiivin läpi, näkyy mahdollisimman alkuperäisenä kuvaushetken suhteen.

Minulla ei myöskään ole ollut koskaan mitään erityistä kuvausaihetta, vaan olen ollut hyvin vapaamielinen ja impulsiivinen kuvaaja: kuvannut mitä eteen sattuu tulemaan, tai sitten ihan tietoisesti rakentanut jonkun unessa nähdyn tai kuvitellun asetelman jonnekin.

Olen pitänyt 90-luvulla joitakin omia näyttelyitä, ja myöhemmin osallistunut enimmäkseen Kameraseuran yhteisnäyttelyihin.

Olen myös jonkin verran osallistunut FIAPin kilpailuihin, ja saanut hyväksymisiä niissä. Kilpailutoiminta ei kuitenkan ole koskaan ollut tärkeintä kuvaamisessani, vaan sisäisen maailmani sekä yleismaailmallisen symboliikan etsiminen ja sen löytäminen kuvaamalla.”

KUVAKILPAILU

Marraskuun kuvakilpailun teema on ”Rajat”. Vesa Papunen on tuottelias aforistikko, ja saimme innoitukseksi häneltä teemaan sopivan aforismin: Harkittu määrä epätarkkuutta avaa mielikuvituksen rajat.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Kameraseuran jäsenet enintään kolmella (3) digitaalisella teoksella, joista yksi voi olla kuvapari tai kuvasarja. Kuvankäsittely ja manipulointi vapaa. Kuvatiedostojen suositeltava koko on noin 3840 x 2160 pikseliä. Suositeltava väriavaruus on sRGB.

Anna kuvatiedostollesi nimi (Sukunimi Etunimi – Kuvan nimi) ja lähetä se osoitteella ks.teema@gmail.com viimeistään 8.11.2021.Teeman kuvakilpailun pisteet kerryttävät Kameraseuran vuoden kuvaaja -kilpailun pistesaldoa. Palkitut ja kunniamaininnan saaneet kuvat viedään Teeman nettigalleriaan.

Terveisin kerhotoimihenkilöt Paula Lehtimäki ja Eija Visavuori

Artikkelikuva: Vesa Papunen ”Holding gently