Teema helmikuussa 2023

ARTIKKELIKUVA: Paula Lehtimäki

Tervetuloa Teeman helmikuun kerhoiltaan 9.2.2023 klo 18 Kameraseuran Kamera-galleriaan osoitteeseen Eerikinkatu 46. Tapahtuma on avoin kaikille Kameraseuran jäsenille.

ESIINTYJÄ

Helmikuun kerhoillassa esiintyy Klaus Kannas, joka kertoo kuvin ja sanoin suosikkipaikkansa maisemakuvien kuvaamiseen.

KUVAKILPAILU

Helmikuun peruskilpailun kuvateema on ”High Key – Low Key” -kuvapari. Kilpailussa voi kerryttää Vuoden kuvaaja -kilpailun pistesaldoa. Illan esiintyjä (tai jäsenistä koostuva raati) arvioi ja kommentoi kuvia, ja osallistujat ja yleisö keskustelevat kuvista.

High Key eli yläsävy- ja Low Key eli alasävykuvan määritelmiä

Kilpailuun voivat osallistua kaikki Kameraseuran jäsenet enintään kolmella (3) digitaalisella teoksella. High Key -kuva ja Low Key -kuva esitetään yhtenä kuvankäsittelyohjelmassa yhdistettynä kuvatiedostona, jotta molemmat voidaan nähdä yhtaikaa. Kuvien ei tarvitse olla samoja – artikkelikuva ei siis ole hyvä esimerkki (latojan huomautus) – mutta mieluusti samaa aihepiiriä. Kuvat voivat olla mustavalkoisia tai värillisiä.
Kuvankäsittely ja manipulointi on Teemassa vapaa. Kuvatiedostojen suositeltava koko on noin 3840 x 2160 pikseliä. Suositeltava väriavaruus on sRGB. Kilpailussa noudatetaan Kameraseuran kilpailusääntöjä.

Anna kuvatiedostoillesi nimi (Sukunimi Etunimi – Kuvan nimi ja lähetä se viimeistään lauantaina  4.2.2023 osoitteella ks.teema@gmail.com. HUOM! Jos lähetyksen jälkeen ei ole tullut vastaanottokuittausta, kokeile lähettää WeTransferilla. Jos lähetys epäonnistuu, kuvatiedostosi koko saattaa ylittää sähköpostiohjelman enimmäiskoon. Kannattaa pienentää kuvien ”painoa” pakkaamalla hieman tai vähentämällä pikselimäärää.

Terveisin kerhotoimihenkilöt Olli-Philippe Lautenbacher ja Paula Lehtimäki. Kuvakilpailulähetykset osoitteella ks.teema@gmail.com, mutta muissa Teeman toimintaa koskevissa asioissa meihin saa yhteyden osoitteella teema@kameraseura.fi.

Alkaa: 09.02.2023 - 18:00
Loppuu: 09.02.2023 - 21:00