Taiteilijatapaaminen Kamera-galleriassa

LUONNOTAR, Kamera-galleria 4.–30.10.2023

Kuvaajatapaamiset: pe 13.10. klo 18–21, pe 20.10. klo 18–21 sekä ke 25.10. klo 17–19.

Pirjo ja Tiina Lindfors ovat sisaria. Toinen on luontokuvaaja ja toinen tanssitaiteilija. Luonnotar on kahden näkemyksen sulautuminen yhdeksi taideteokseksi luonnon ja ihmisvartalon ehdoilla.

Luonnotar-näyttelyn ensi-ilta oli Tanssiteatteri ERIn näyttämöllä Turussa tämän vuoden tammikuussa. Nyt näyttely on Kamera-galleriassa, hiukan muokattuna ja uuteen tilaan sovitettuna.

Luonnotar yhdistää kaksi eri taiteenlajia ja kaksi erilaista näkemystä. Luonnottaressa sulautuvat yhteen valokuvaus ja koreografinen liikesommittelu. Luonnotar on kuvissa vuorovaikutuksessa eri elementtien ja eri vuodenaikojen kanssa. Vuodenajat liukuvat kierrollaan, mutta eivät kuin kello. Kaikki alkaa talvesta ja päättyy talveen, mutta väliin mahtuu kaksikin kesää.

Näyttelyä täydentää Elementit pienoistanssiteos, joka nähdään videotallenteena avajaisissa ja myöhemmin kuvaajatapaamisissa. Luonnottaresta syntyi myös samaa nimeä kantava kirja, johon voi tutustua ja jota voi ostaa näyttelyssä. Kirjan kokonaisuutta täydentää kuvien inspiroimana syntynyt runous. Luonnottaressa myös puvustuksella on tärkeä rooli.

https://www.instagram.com/pirjo_lindfors/

Tanssiteatteri ERI

Kamera-galleria, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, B-porras, 4. krs

Muutoin näyttelyä pääsee katsomaan kyseisessä tilassa olevien Kameraseuran jäsentapahtumien yhteydessä tai erikseen sovittaessa.

Tapahtumatiedot
Alkaa: 20.10.2023 - 18:00
Loppuu: 20.10.2023 - 21:00

Tapahtumapaikka
Kamera-galleria
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 4. krs
00180 Helsinki