SYYSKUUN TEEMA

Suomen kameraseurojen liiton (SKsL) vuoden 2019 teemanäyttelyn aiheena on Tila.  Samoin Teeman syyskuun kuvakilpailun aiheena on Tila; pidetään ilta ikään kuin harjoituskierroksena liiton kilpailuun.

Kerhokilpailu

Kerhokilpailu toteutetaan perinteisesti ns. pöytäkilpailuna eli vedokset tuodaan kokoukseen ja asetellaan pöydälle yhtaikaa katsottavaksi. Osallistua voi enintään 3 teoksella, joista yksi voi olla kuvapari tai kuvasarja, vedoskoko enintään A4. Kuvankäsittely ja muokkaus on sallittua. Katso Kameraseuran kilpailusäännöt.

Ellet pääse saapumaan kerhoiltaan, voit silti osallistua kilpailuun jättämällä vedoksesi digihuoneen eteisessä olevaan Teeman lokerikkoon. Muista merkitä vedosten taakse vasempaan yläkulmaan aihe, kuvan nimi ja oma nimesi.
Palkituista ja kunniamaininnan saaneista kuvista pyydetään lähettämään digitaalinen versio osoitteella ks.teema@gmail.com. Kuvia käytetään Kameraseuran uutisissa ja nettigalleriassa.

Kameraseurojen liiton teemanäyttely

Kameraseurojen liiton kilpailuun osallistuminen päättyy 15.9.2019, joten kerhoillan jälkeen ehtii vielä osallistua digikuvilla. Vedokset tuskin ehtivät ajoissa perille etanapostina, joten tässä keskitytään vain digikuviin.

Olettehan kesän ajan kolunneet kovalevyjenne kauimpaisiakin nurkkia tai katselleet etsimen läpi erilaisia tiloja – joko konkreettisia tai kuvitteellisia. Mietitään yhdessä, mitä tilan käsite sisältää, minkälaisia tiloja on olemassa.

Syyskuun kerhoillassa ei ole vierailijaa, vaan kahvitauon jälkeen käydään yksityiskohtaisesti läpi, miten liiton kilpailuun osallistutaan mm. rekisteröityminen portaaliin, kuvien lataaminen, maksaminen. Jos haluat jo illan aikana lähettää kuvasi, tuo kuvat muistitikulla (voit ottaa myös oman kannettavasi mukaan), saat kauemman osallistuneilta henkilökohtaista ohjausta. Tallenna kuvasi tikulle seuraavien ohjeitten mukaisesti:

Kilpailuun voi osallistua sekä mustavalkoisilla että värikuvilla. Tiedostot toimitetaan JPEG-muodossa. Kuvan vaakasivu sivun enimmäismitta on 1920 pikseliä ja pystysivu enintään 1080 pikseliä. Yksittäisen kuvatiedoston koko saa olla enintään 2 Mt. Digitaalisiin kuviin ei saa tehdä kehyksiä. Kuvatiedoston nimellä ei ole merkitystä, koska kuvien nimet ilmoitetaan kuvaportalissa. Osallistuminen maksaa 4€/teos, kuvamäärää ei ole rajoitettu.

Voit jo etukäteen tutustua Photoportaaliin ja sen suomenkielisiin ohjeisiin. Lisää tietoa kilpailusta täältä.

Tervetuloa uudet ja entiset teemalaiset!

Alkaa: 12.09.2019 - 18:00
Loppuu: 12.09.2019 - 22:00