Opintokerho helmikuussa

Vaihtoehtoiset menetelmät valokuvauksessa

 

Luento on lyhyt johdatus valokuvauksen vaihtoehtoisiin tekniikoihin ja niiden käyttöön ilmaisuvälineenä. Tutustumme erilaisiin historiallisiin valokuvausprosesseihin, sekä niiden yhdistämiseen ja hyödyntämiseen modernien digitaalisten menetelmien kanssa kuten esimerkiksi digitaalisissa negatiiveissa tai “laptopography”-tekniikassa. Nyt jos koskaan kannattaa tulla kuuntelemaan, sillä luvassa on varmasti sellaista, josta monet eivät ole kuulleetkaan.

Valokuvaus täyttää tänä vuonna 181 vuotta ja tänä aikana on ehditty kokeilla monenlaista. Joskus on hyvä nähdä, miten ennen on tehty ja voisiko vanhoista menetelmistä ammentaa jotain omaan kuvaukseen – edes perspektiiviä.

 

Tom Serratti on 12 vuotta Suomessa asunut brasilialainen graafikko ja valokuvaaja. Hän on erikoistunut valokuvaukseen vaihtoehtoisin menetelmin ja pitää käsintehdyistä kuvista ja “low-tech printing” menetelmistä.

Tom on opettanut valokuvausmenetelmiä mm. Vantaa aikuisopistossa ja vetää tällä hetkellä Helsingissä Kamera Klubia, jossa opettaa helsinkiläisiä nuoria valokuvaamaan ja kehittämään omia valokuvausprojektejaan ja näyttelyitä.

Tapahtumatiedot
Alkaa: 18.02.2020 - 18:00
Loppuu: 18.02.2020 - 20:00

Tapahtumapaikka
Kamera-galleria
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 4. krs
00180 Helsinki