Maisemakuvaajien kevätretki 16.5.2018

Maisemakuvaajat järjesti kevätretken Mätäjoelle keskiviikkona 16.5.2018

 

Retki koostui kolmesta osuudesta, joista kukin valitsi itselle sopivat. Koko reitin kolmen osuuden pituus oli noin 10-15 km, reittivalinnasta riippuen, jonka käveli neljä henkilöä. Yhteensä retkelle osallistui kymmenen kameraseuralaista. Sää suosi hyvin retkeläisiä, aika ajoin oli lähes helteinen sää. Reitillä oli monenlaista kuvattavaa – maisemia, kasvillisuutta sekä runsaasti lintuja.

Retken reitin kuvaus tiiviisti alla, jos joku haluaa retkeillä Mätäjoen monipuolisessa maastossa omatoimisesti. Täällä linkin takana on Mätäjoesta kertova esite: https://www.sll.fi/uusimaa/helsy/tulemukaan/polkuryhm/Jokipolku_matajoenlaakso. Esitteestä löytyy paljon tietoa Mätäjoesta, karttoja ja valokuvia.

Osuudelle 1 lähdettiin klo 10.00 Djupbäck’stä ja se päättyi Jönsakseen lähelle Myyrmäkeä (reittiosuden pituus oli noin 3,0 km kaivosalueella pistaytyminen mkaan lukien). Lähtöpaikka oli Mätäjoen alkulähde Kaivokselan pohjoispuolella eli Hämeenlinnanväylän länsipuolella olevan pienen suon reuna. Paikka on Hämeenlinnanväylän alittavan kävelytunnelin kohdalla, lähellä Hämeenlinnan väylää. Poikkesimme joen rannasta pienen matkan päässä olevalla muinoiselle Silvolan rautakaivosalueelle.

Osuus 2: Lähtö klo 14.00 Jönsas – Lassilan Teboil (pituus n. 4,5 km). Osuus 2 alkoi Myyrmäen ja Vaskivuoren väliseltä tiheältä linturikkaalta luhta-alueelta. Osuus kulki Kaarelan ja Kannelmäen avarien peltoaukioiden kautta Lassilaan. Tällä osuudella saattoi kulkea joen kumpaakin puolta.

Osuus 3: Lähtö klo 18.00 Lassilan Teboililta kohti Iso Huopalahtea (pituus n. 3,3 km). Osuus 3 kulki Strömbergin puiston ja Talin golf-kentän kautta sillalle, jonka alta Mätäjoki laskee Isoon Huopalahteen. Matkalla on luonnonmukainen vesiputous, Strömberginkoski. Golfkentän ylitys tehtiin suositeltua reittiä eli Jenseninpolkua pitkin. (Golf-kenttää ylitettäessä on syytä olla varovainen ja odottaa kunnes pelaajat ovat ohittaneet paikan.)

Tapahtumatiedot
Alkaa: 16.05.2018 - 10:00
Loppuu: 16.05.2018 - 20:00