maisemakuvaajat lokakuussa

Lokakuun etäkokouksessa katsotaan syyskuun Maisemakuvaajien retken otoksia ja jos jollakulla on kuvia Sompasaaresta, vaikka ei päässyt syyskuussa mukaan, nekin kuvat ovat tervetulleita. Sen lisäksi toivotaan, että mahdollisimman moni osallistuisi kansainväliseen maisemapäivään, joka on juuri kokousta edellinen päivä ja lataisi myös näitä kuvia meille nähtäväksi. Tuossa alla tietoa enemmän asiasta. Ja kaikki kuvat ladataan tänne Maksimissaan 15 kuvaa/kuvaaja.

Tervetuloa,

Pirkko, Hannu ja Jussi

Osallistuminen tapahtuu parhaiten selaimella (Microsoftin suositus on Edge tai Chrome) joten mitään ohjelmia ei tarvitse asentaa jos et halua. Kannattaa varmistaa että käytössäsi on viimeisin ko. selaimen versio.

Jos ja kun haluat testata ääni- ja kuva-asetuksiasi niin ”avaamme ovet” jo klo 17. Tätä suositellaan erityisesti jos et ole aikaisemmin käyttänyt Teams-ohjelmistoa.

Haluamme ainakin aluksi nähdä osallistujat ”livenä” joten siksi on hyvä varmistaa että asetukset on kohdallaan. Teams -linkki

 

 

Kansainvälinen maisemapäivä

Euroopan neuvoston aloitteesta kansainvälistä maisemapäivää juhlistetaan vuosittain 20.10. Maisemapäivällä halutaan kiinnittää huomiota siihen, että maisemat ovat olennainen osa kaikkien kulttuuriperintöä, identiteettiä, hyvinvointia ja elinympäristön laatua sekä monimuotoisuutta. Päivää vietetään kaikissa eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen kuuluvissa maissa.

Valokuvakilpailun teemana on ”Maisemapäivä 2020”. Kilpailuun voi osallistua kuvaamalla maisemia 20.10.2020 ja lähettämällä kilpailukuvat viimeistään 25.10.2020 osoitteessa: https://webropol.com/s/maisema2020  (Webropol-sivu aukeaa vasta kilpailun käynnistyessä 20.10.2020.)

Kuvat arvioi ympäristöministeriön kokoama tuomaristo ja voittaja palkitaan 500 € lahjakortilla Rajala Pro Shopiin. Joukko muita ansioituneita kuvia palkitaan kirjapalkinnoin. Valokuvakilpailun kuvasatoa asetetaan näytteille ympäristöministeriöön ja mahdollisesti sen järjestämiin tilaisuuksiin sekä kilpailun verkkosivuille. Kilpailun säännöt löytyvät täältä: Kansainvälisen maisemapäivän valokuvakilpailun säännöt vuonna 2020

Lisäksi jo nyt ennen maisemapäivää on Instagramissa meneillään #arkimaisema-kampanja, jossa kannustetaan katsomaan arkisia maisemia uusin silmin ja valokuvaamaan niitä. Kampanjaan voi osallistua jakamalla kuvat Instagramissa tunnisteella #arkimaisema. Valokuvakampanjalla on myös Instagram-tili @arkimaisema.

Lisätietoja kansainvälisestä maisemapäivästä löytyy päivän verkkosivuilta: https://www.ymparisto.fi/maisemapaiva

Tapahtumatiedot
Alkaa: 21.10.2020 - 18:00
Loppuu: 21.10.2020 - 21:00