Maaliskuun AV-ilta 8.3.2023 – teemana LUOVUUS!

Tervetuloa maaliskuun AV-iltaan!

Kuvataitelija Anni Hanén www.annihanen.com neuvoo meitä miten löytää luovuutensa luo.
Tule mukaan AV-iltaan kuulemaan lisää!

Osallistumislinkki TEAMSiin sekä linkki omien AV-ohjelmien jakoa varten päivitetään tähän.

Kuvataiteilija Hanna Råst, TaM www.hannarast.com antoi meille seuraavat ennakkotehtävät vuodelle 2023.
Voit tehdä halutessasi tuleviin kokouksiin AV-ohjelman yhden tai vaikka kaikkien ennakkotehtävien perusteella.

Metafora
Valitse jokin elementti symboloimaan jotain abstraktia asiaa, esimerkiksi iloa, menetystä, rakkautta, surua, häpeää, ujoutta, ahdistusta jne. Esimerkiksi surua voi edustaa mustiin pukeutunut henkilö, iloa keltainen auringonkukka (tai mitä tapahtuisi, jos tämän kääntäisi päälaelleen ja iloa edustaisi keltaisiin pukeutunut henkilö?!). Mieti siis myös ei niin ilmiselviä esimerkkejä. Toteuta av-teos, jossa rakennat tämän metaforan ympärille tarinan. Miten esimerkiksi suru ilmenee, missä se ilmenee, seuraako se, onko se suurena tai pienenä kuvassa jne.

Tulevaisuus
Kuvittele jonkinlainen tulevaisuuden utopia tai dystopia ja rakenna siihen pohjaten av-teos. Voit kuvitella näitä tulevaisuuksia myös tämän hetken tai menneen kautta: vierailla raunioilla, autiotalossa, tai vaikkapa jonkinlaisessa tulevaisuuden kuvaa edustavassa tilassa. Tästä esimerkkinä itä-Pasila, joka edustaa 70-luvun utopiaa kaupunkirakentamisesta. Voit myös penkoa arkistojasi ja pohtia millaisia toiveita ja haaveita niissä on havaittavissa suhteessa tulevaan, entä toteutuivatko ne? Vai elämmekö tällä hetkellä jonkinlaisessa dystopiassa tai utopiassa tietämättämme? Elokuva esimerkkinä Chris Markerin La Jetée (Kiitorata).

Viesti
Saat viestin. Onko se kirje, tekstiviesti, pulloposti, muistutusviesti, suullinen viesti, katseella tai muilla elein välitetty viesti? Mitä viestissä lukee, sanotaan, mitä se yrittää sinulle kertoa? Miten vastaat viestiin, reagoit, toimit? Ota yllä oleva alkuasetelmaksi ja tee sen pohjalta av-teos. Pohdi mistä aloitat: viestin vastaanottamisesta, lähetyksestä, viestin tekijästä? Kuinka tarina tästä etenee? Saako viesti koskaan vastausta? Mitä muita viestinnäntapoja on? Savumerkki, valomerkki, morsetus jne.

Lisähaaste:
Yhdistele kaikki kolme yllä olevaa tehtävää. Esim. Tulevaisuudesta saapuu viesti, jossa suru ja ilo ovat vaihtaneet paikkaa. Iloitsemme menetystä, suremme saavutuksia.

Alkaa: 08.03.2023 - 18:00
Loppuu: 08.03.2023 - 21:00