Kesäkahvit ja tekoälyä Töölön torilla

Kuva: Tiina Pohjanpelto

Tapasimme vapaamuotoisessa kesätapaamisessa Töölön torilla 14.6. klo 10.00. Tapaamisessa oli jo perinteinen digikuvien pöytäkilpailu. Kaikki paikalle tulleet (11 jäsentä) osallistuivat innokkaasti keskusteluun joka lainehti filmikuvaamisesta aina tekoälyn valokuvaukseen tuomiin uhkiin ja mahdollisuuksiin.

Kävimme myös läpi tekoälyn meille tekemät kesätehtävät jotka puretaan ensimmäisessä kokouksessa lokakuussa.

Tässä tekoälyn tuotos:

Tehtäväkuvaus: 5 minuutin video aiheena kaupunki, loma, kesä tai ihmiset

Tämä tehtävä tarjoaa sinulle mahdollisuuden luoda 5 minuutin videon, joka käsittelee kaupunkia, lomaa, kesää tai ihmisiä. Voit valita yhden näistä aiheista tai yhdistellä niitä luodaksesi ainutlaatuisen tarinan tai tunnelman. Videon sisältö ja tyyli ovat täysin sinun päätettävissäsi, ja voit hyödyntää luovuuttasi parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Tässä on joitain ideoita ja lähtökohtia videon toteuttamiseen:

  1. Kaupunkielämä: Kuvaa kiireistä kaupunkiympäristöä, ihmisiä, liikennettä ja urbaania maisemaa. Voit keskittyä erilaisiin kaupunkitunnelmiin, kuten vilkkaisiin katuihin, kahviloista ja ravintoloista nauttimiseen tai ihmisten vuorovaikutukseen kaupungin keskustassa.
  2. Lomamaisemat: Valitse kauniita ja rentouttavia lomakohteita ja kuvaa niiden upeita maisemia. Voit esitellä hiekkarantoja, aurinkoisia maisemia, turistinähtävyyksiä ja lomailijoiden rentoutumista. Voit myös kuvata erilaisia aktiviteetteja, kuten vesiurheilua, patikointia tai retkeilyä.
  3. Kesäinen ilmapiiri: Tallenna kesäisiä hetkiä ja tunnelmia, kuten aurinkoista säätä, vehreitä puistoja, kukkivia kasveja ja ulkona tapahtuvia aktiviteetteja. Voit kuvata ihmisiä nauttimassa ulkoilmasta, grillaamista, piknikkejä, kesäfestivaaleja tai vaikka vesipuistoja.
  4. Ihmisten tarinat: Voit keskittyä ihmisiin ja heidän tarinoihinsa. Kuvaa erilaisia ihmisiä kaupunkiympäristössä tai lomakohteessa. Voit esitellä paikallisia asukkaita, matkailijoita tai ihmisiä, jotka tekevät erilaisia aktiviteetteja. Korosta ihmisten elämää ja tunteita sekä heidän vuorovaikutustaan ympäristönsä kanssa.

Kun suunnittelet ja kuvaat videota, muista ottaa huomioon tarinan kerronta, äänimaailma, musiikki ja leikkaus. Pyri luomaan kokonaisuus, joka välittää haluamasi tunnelman ja viestin. Käytä erilaisia kuvauskulmia ja liikkeitä lisätäksesi visuaalista kiinnostavuutta.

Tapahtumatiedot
Alkaa: 14.06.2023 - 10:00
Loppuu: 14.06.2023 - 12:00