Huhtikuun Fiilisfotarit: Stefan Bremer

Huhtikuun kerhoillan vieraaksi saapui eräs Suomen tunnetuimmista valokuvaajista, Stefan Bremer. Bemerin ura kattaa 50 vuotta valokuvaamista harrastukseksi ja työksi, 15 sarjaa, 10 kirjaa ja laajan kiinnostuksen erilaisiin kuvauskohteisiin ja valokuvan tekniikoihin. Bremer on myös nokkela esiintyjä, joka kertoikin kerholaisille hauskoja anekdootteja elämästään ja urastaan, kronologisessa järjestyksessä ja omaan eläväiseen tyyliinsä.

Stefan Bremerin isä on valokuvaaja ja akateemikko Caj Bremer, joten veri veti jo varhain kuvaamisen pariin. Bremer kertoi hauskasti, kuinka hänen ensimmäisiä kuvausyritelmiään oli Cream-yhtyeen keikka vuonna 1967. Suurin osa kuvista epäonnistui, mutta sattumalta hän sai Eric Claptonista yhden hienon otoksen. Sittemmin tie vei 17-vuotiaana oppisopimuksen kautta sanomalehtikuvaajaksi ja myös Taideteolliseen korkeakouluun, josta Bremer valmistui 1980. Ura oli kuitenkin vasta alussa, ja Bremer on ehtinyt sittemmin kokeilla melkein kaikkea, mitä valokuvauksen saralla voi saavuttaa.

Jotkut Bremerin töistä ovat dokumentaarisia, osa kokeilevampaa taidevalokuvausta. Hän on kuvannut Helsingin yöelämää ja rock-konsertteja, Kekkosen taidenäyttelyssä, perhepotretteja omista lapsistaan, vesilasiin tiputettujen öljypisaroiden liikkeitä, Suomen presidenttien nimikaimoja ja paljon, paljon muuta.

Bremerille myönnettiin myös taiteen valtionpalkinto vuonna 1988, taitelijaprofessorin arvo vuonna 1999 ja Helsingin kulttuuripalkinto vuonna 2011.

Bremerin tarinat ja hengästyttävä kuvakavalkadi houkutteli paikalle runsaan kuulijakunnan, joka viihtyi
esityksen äärellä. Kiitämme Stefan Bremeriä antoisasta esityksestä!

Tapahtumatiedot
Alkaa: 03.04.2018 - 18:00
Loppuu: 03.04.2018 - 20:30