LÄHIKURSSI – Henkilökuvaus mv-filmillä Suomenlinnassa 18.–19.5.

Ajankohta: Lauantaina 18.5. klo 11–17 ja sunnuntaina 19.5. klo 11–18.

Paikka: Lauantaina kurssi alkaa Kameraseuran kerhotiloissa Kaapelitehtaalla, os. Tallberginkatu 1 B 4. krs, jonka jälkeen kuvaukset Suomenlinnassa. Sunnuntaina työskennellään osoitteessa Runeberginkatu 36 (sisäänkäynti porttikäytävästä).

Hinta: 70 euroa, Kameraseura ry:n ja SKsL:n jäsenet sekä Kamera-lehden tilaajat 59 euroa, alle 25-vuotiaat 35 euroa.

Kurssille otetaan korkeintaan 3 osallistujaa (minimiosallistujamäärä 2).

Ilmoittaudu ja maksa kurssimaksu etukäteen verkkokaupassa. Ilmoittaudu kurssille täällä.

KURSSIN SISÄLTÖ

Tämä kurssi keskittyy henkilökuvaukseen mustavalkoisella filmillä Suomenlinnan historiallisen kauniissa ja monipuolisessa ympäristössä. Yhden viikonlopun kattava kurssi sisältää pienen teoriaosuuden Kameraseuran kerhotiloissa Kaapelitehtaalla lauantaina, mutta suurin osa päivästä käytetään osallistujien omaan kuvausharjoitteluun mallien kanssa Suomenlinnassa. Paikalle tulee 1–2 mallia, jotka saavat palkkioksi kurssille osallistujien parhaat kuvat sähköisesti toimitettuna (ns. TFP=Time For Print -sopimus). Mukaan voi halutessaan tuoda myös oman mallin. Jos lauantaille sattuu huono sää, voidaan kuvaukset toteuttaa myös Kaapelitehtaalla.

Sunnuntaina jatketaan Runeberginkadulla Kameraseuran pimiötiloissa, jossa kehitetään kuvatut filmit, ja myös skannataan niistä parhaat ruudut digitaaliseen muotoon. Tämän jälkeen valitut kuvat käsitellään kevyesti (roskanpoisto/perussäädöt) valmiiseen muotoon. Lopuksi pidetään pieni loppupalaute ja -keskustelu valmiista kuvista.

Kurssin ei ole tarkoitus painottua kuvaustekniikkaan, vaan sisällöllisiin seikkoihin, kuten kuvattavan mallin kohtaamiseen ja ohjaamiseen, sekä kuvausmiljöön ja vallitsevan valon hyödyntämiseen.

Kurssi soveltuu parhaiten kuvaajille, joilla on jo hieman kokemusta mustavalkoiselle filmille kuvaamisesta ja sen kehittämisestä, mutta jotka haluaisivat harjoitella henkilökuvausta miljöössä. Myös filmin skannauksen ja kuvankäsittelyn kokemuksesta on hyötyä, mutta siihen opastetaan tarvittaessa.

Filmien kehitykseen tarvittavat kemiat sisältyvät kurssin hintaan, ja tarjolla on myös kahvia tai teetä ja keksejä osallistujille. Evästaukoja voidaan pitää joustavasti työskentelyn lomassa.

Mitä tarvitset mukaasi:

  • oman kameran ja objektiivit + valotusmittarin tarvittaessa
  • mustavalkoista filmiä (1–3 rullaa, ota kuitenkin vain yhtä tyyppiä esim. Ilford FP4+ 125 kino/keskikoko, koska se helpottaa ja nopeuttaa kehittämisprosessia)
  • negatiivitaskuja kehitettyjä filmejä varten
  • jos tarvitset, jalustan ja/tai pienen heijastimen
  • oman kannettavan tietokoneen ja kuvankäsittelyohjelman (esim. Adobe Photoshop tai Lightroom)
  • muistitikun kuvien siirtämistä varten
  • pimiötyöskentelyä varten on suositeltavaa käyttää suojavarusteita kuten kumihanskoja, hengityssuojainta ja suojalaseja
  • omat eväät

OPETTAJA

Jarmo Hämäläinen

Jarmo on pitkän linjan filmikuvaaja ja kameraseuralainen. Tämä kurssi on osa hänen yhteisöpedagogiopintojensa syventävää harjoittelua.

Tapahtumatiedot
Alkaa: 18.05.2024 - 11:00
Loppuu: 18.05.2024 - 17:00

Tapahtumapaikka
Hybridi - Kameraseuran kerhotila + Teams
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, 4. krs
00180 Helsinki