Peruutettu: Galleria-ryhmä maaliskuu: Mieliala – Helsinki, Tua Rahikainen, Hippolyte

PERUUTETTU KORONAVIRUSTILANTEEN TAKIA

Tapaamme Hakasalmen huvilan lipunmyynnissä kello 14.00 (ennakkotiedoista poiketen).

Helsingin kaupunginmuseo ja HAM Helsingin taidemuseo ovat toteuttaneet yhdessä Mieliala – Helsinki 1939–1945 -näyttelyn. Sota-aikana kaupungin ilme ja henkinen ilmapiiri muuttuivat radikaalisti. Hakasalmen huvilalla on näyttelykokonaisuus, joka esittelee kuvataiteen ja valokuvien heijastelemaa pessimismiä ja optimismia, ja laajemmin sitä visuaalista maailmaa, johon sodan oloissa oli totuttava.

Akateemisen kirjakaupan Café Aallossa on esillä Galleria-ryhmän” vakiokalustoon” kuuluvan Tua Rahikaisen näyttely MAAGINEN METSÄ. Pyrimme järjestämään Tuan esittelemään näyttelynsä meille. Jos et halua osallistua maksulliseen Hakasalmen huvilaan tule suoraan tänne. Aloitamme heti saavuttuamme, luultavasti noin kello 15.00 tai vähän aiemmin.

Valokuvagalleria Hippolytessä on esillä kaksi näyttelyä. Jarno Vesalan Valokuvagalleria Hippolyteen varta vasten rakennettu installaatio ”Muistin toisin” pohtii muistin haavoittuvuutta ja todenperäisyyttä, lapsuuden kultaamia muistoja sekä muistin suhdetta valokuvaan.
Paula Sarasteen ”All things, passing” Hippolyte Studiossa on käsitteellinen teoskokonaisuus faniudesta, ihailusta ja toiveista. Näyttelykokonaisuus pohtii valokuvaa esittämisen ja representaation välineenä, sekä valokuvan erityistä suhdetta todellisuuteen kuten myös johonkin tavoittamattomaan ja lopulta kuolemaan. Se koostuu valokuvista, tekstikatkelmasta ja esineinstallaatiosta.

Lopuksi siirrymme Kameraseuralle jälkilöylyille ja kahveille.

Kuvaamme tapahtuman aikana, aiheena ”yksityiskohdat”.

Tapahtuma Galleria-ryhmän Facebook-ryhmässä: https://www.facebook.com/events/214423543041838/

Hakasalmen huvila: http://hakasalmenhuvila.fi/nayttelyt/mieliala-helsinki-1939-45/ Mannerheimintie 13 B, 00100 Helsinki
Café Aalto: https://www.cafeaalto.fi/ Akateeminen kirjakauppa, 2. krs, Pohjoisesplanadi 39, 00100, Helsinki
Hippolyte: https://hippolyte.fi/nayttelyt/ Yrjönkatu 8-10 sisäpiha, 00120 Helsinki

Tapahtumatiedot
Alkaa: 14.03.2020 - 14:00
Loppuu: 14.03.2020 - 18:00