AV-ilta 14.10.2020 – kuvajournalismia ja omia ohjelmia

Koska emme voi kokoontua Eerikinkadulla järjestämme kerhoillan virtuaalisesti.

Voisiko kuvajournalistisesta tarinankerronnasta löytyä vinkkejä myös omaan työskentelyysi? Oletko miettinyt kuinka valitset kuvat av-esitykseesi? Millaista tarinaa kerrot kuvillasi?
Klassisesta kuvajournalismista ja vähän muustakin meille kertoi valokuvaaja ja kuvatoimittaja Sarri Kukkonen, joka on tehnyt lehtiä työkseen 15 vuoden ajan mm. Almamedialla ja Otavamedialla, sekä opettanut kuvajournalismia Helsingin ja Vantaan työväenopistoissa. Sarrin esitys herätti vilkasta ajatusten vaihtoa. Tämän jälkeen katsottiin sekä omat että ennakotehtävän mukaan tehdyt AV-ohjelmat ja keskusteltiin niiden herättämistä ajatuksista.

Ennakkotehtävä: Tajunnanvirtaa!
Heittäydy videon tekoon ilman päämäärää! Kuvaa spontaanisti ja koosta kuvatusta materiaalista uusi videokokonaisuus. Pyri nimenomaan irroittautumaan klassisesta tarinankerronnasta ja hyväksy, ettei videossa ole alkua eikä loppua. Tajunnanvirta voi olla nopeaa(useita kuvia, leikkauksia) tai hidasta (esimerkiksi lopulta vain yhtä videokuvaa tai muutama yhdistävä) liikkuvaa kuvaa. Voit halutessassi kirjoittaa/tehdä äänen rinnalle, joka tukee ”ajatusten juoksua”. ESimerkiksi elokuvat Andrei Tarkovskin peili ja David Lynchin Inland Empire (myös Twin Peaks tv-sarjan kolmas tuotantokausi, jakso 8).

Katsottiin seuraavat AV-ohjelmat:
– Lohjansaaren valssi, Jarkko Antikainen
– Fiilistelyä syksyllä 2020, Jari Mankinen
– Hakaniemen torilla, Jukka Toivio
– Matkalla jossakin Suomessa, Tiina Pohjanpelto
– Omenamehua, Hannu Lehto
– Viikossa on seitsemän päivää, Tiina Pohjanpelto
– Tajunnanvirtaa 345, Hannu Lehto
– XX, Jussi Jyväslahti

Etänä läsnä oli 20 henkilöä.

Tapahtumatiedot
Alkaa: 14.10.2020 - 18:00
Loppuu: 14.10.2020 - 21:00