18.2. Galleria-ryhmä kokoontuu

Galleria-ryhmä menee sunnuntaina 18.2 katsomaan HAM’iin Ola Kolehmaista. Tapaamme pääovella klo: 14.00.  Jatkamme sieltä katsomaan myös Marja Pirilän valokuvanäyttelyä Galleria Heinoon.
Yhteyshenkilön Sarin tavoittaa numerosta 044 5356464.

” Valokuvasarja Pyhiä tiloja sai alkunsa Kolehmaisen kuvatessa Istanbulissa arkkitehti Mimar Sinanin (n.1490-1588) suunnittelemia moskeijoita. Aihe innosti kuvaamaan muitakin Euroopan pyhiä rakennuksia. Kuvat satoja vuosia vanhoista kirkoista, synagogista ja moskeijoista muistuttavat edustamiensa uskontojen risteävästä historiasta.

https://www.hamhelsinki.fi/exhibition/ola-kolehmainen-pyhia-tiloja/

Tämän jälkeen käymme katsomassa Marja Pirilän valokuvanäyttelyä ”Strindbergin huoneissa” valokuvia Galleria Heinossa.

” Kyseessä oli alunperinkin koe. Elää ja kuvata puoli vuotta pimeässä. Kutsua valo sisään. Pimennetyissä ikkunoissa reiät ja linssit. Ylösalainen maailma, camera obscura. Altistua valolle ja kuvajaisille. Kuvata kameralla kameran sisällä. Mihin valo lankeaa, siinä kuvajainen: muistikirjoissa, kirjoissa, paperilapuilla, iholla, vaatteilla, huonekaluilla, katossa, seinillä, lattialla, minussa. Valon liike. Valomuistiinpanoja.”

http://www.galleriaheino.fi/nayttely.php?aid=121171&k=120667
Uudenmaankatu 16-20, Helsinki

Näyttelyiden jälkeen kokoonnumme Kameraseuralle Eerikinkadulle kahville ja katsomaan edellisen kerran kuvia. Tervetuloa mukaan!

==

Tammikuun 2018 alussa Kameraseurassa aloitti toimintansa uusi Galleria-ryhmä. Ryhmän kokoontumispäivä on joka kuukauden kolmas sunnuntai, jolloin ryhmä käy tutustumassa johonkin valokuvanäyttelyyn pääkaupunkiseudulla. Jokaisen galleriakäynnin jälkeen ryhmäläiset kokoontuvat Eerikinkadun tiloihin keskustelemaan yleisesti näyttelystä ja siellä nähdyistä kuvista. Kokoontumisen jälkeen annetaan ”kotitehtäväksi” kuvata näyttelyn teeman ja tekniikan mukaisesti itse, omalla ja luovalla tyylillä. Seuraavalla kokoontumiskerralla katsotaan ryhmäläisten itse ottamia kuvia.

Ensimmäinen galleriakäynti oli 28.1.2018.

Tarkemmat tapaamisajankohdat ja -paikat ilmoitetaan kerhon omalla Facebook-sivustolla, joka on jo avattu osoitteessa https://www.facebook.com/groups/166624387269427/?source=create_flow. Tämä FB-sivu toimii myös kerhon sisäisenä keskustelufoorumina, ja siellä voi ehdottaa myös seuraavaa näyttelyä.

Ryhmän vetäjinä toimivat Sari TeräväinenVesa Papunen ja Petri Allekotte.

Kaikki artikkelit