Opintokerho toukokuussa – peruskäsitteet osa 2

Toukokuun Opintokerho pidetään Teamsin välityksellä ja tapahtuma on seuran jäsenille. Kirjauduthan tapaamiseen koko nimelläsi (etunimi, sukunimi).  Linkki tilaisuuteen tulee tähän.

Opintokerhon kevään 2021 teemana on johdanto valokuvauksen peruskäsitteisiin. Uusien ja kokemattomien kuvaajien lisäksi esitykset soveltuvat myös kertaukseksi hieman kokeneemmille.

Tämän kuun kokouksessa Johdanto peruskäsitteisiin, osa 2.

Tässä osassa 2 keskitytään objektiivin aukon valintaan ja sen vaikutuksiin muun muassa syvyysterävyysalueeseen. Oikean valotuksen määrittämisessä kerrotaan aukon ja suljinajan suhteesta. Esitellään kameroiden erilaisia valotukseen vaikuttavia säätöjä ja automaattiasetuksia: valkotasapaino, täysin manuaaliset asetukset, aukon esivalinta, suljinajan esivalinta ja automaattiasetukset.

Käydään läpi eri tiedostomuotoja sekä kuvatiedostojen metatietoja.

Tiivistetysti kerrotaan myös mitä tarkoittaa digikameroiden käsite RAW-kuva (raakakuva) eli RAW-kuvatiedostomuoto ja miksi sitä usein on suositeltavaa käyttää.

Esityksen ohella on mahdollisuus kysellä ja keskustella kyseisistä aiheista.

Tilaisuuden alustajana toimii Jari Mankinen.

Huomioitavaa: Kameraseuran perustason koulutuksissa nämä asiat käydään läpi huomattavasti perusteellisemmin!

Artikkelikuva Jari Mankinen; Katse Mätäjoelle

Alkaa: 18.05.2021 - 18:00