AV-ilta lokakuu 9.10.2024 klo 18

Kuva: Marja Mokko

Lokakuun Teams-kokous on avoin kaikille Kameraseuran jäsenille. Jäseneksi haluava voi liittyä tästä.

Lokakuussa vierailijanamme oli Oscar Wollsten (s. 1988), joka on katu- ja muotokuvaukseen erikoistunut valokuvaaja, koulutustaustaltaan elokuvaohjaaja. Wollsten tekee toimeksiantoja mm. A-lehdille, opettaa erilaisia valokuvauksen työpajoja ja kuvaa muotokuvia yksityisasiakkaille. Wollstenin dokumentaariseen projektiin perustunut ensimmäinen soolonäyttely ”Kohtaamisia” pidettiin Kauppakeskus Redissä 2021–2022. Wollsten on kouluttajana myös kolmella Kameraseuran kurssilla syksyllä 2024.

Oscar antoi aiheet seuraavaa joulukuun kokousta varten ja katsoimme seuraavat ennakkotehtävän mukaiset sekä vapaa-aiheiset AV-ohjelmat:

https://kameraseura.kuvat.fi/i/gkQ6wGs5Fu8YDdVTe4R9tnAPWcSvmyx3

– Mansikkapaikka, Jarkko Antikainen
– Kotikaupunkini Helsinki, Tiina Pohjanpalo
– Raitiovaunu 13, Hannu Lehto
– Kulkutien tukkiminen, Hannu Lehto
– Leponiemi, Jukka Toivio
– Kunnianosoitus Gdanskissa 2017, Pekka Saarela
– 3X, Jussi Jyvälahti
– Kun ei ollut ilmaa vielä 1&2, Jussi Jyvälahti
– Untitled, Pauliina Tuomikoski

Läsnä etäkokouksessa oli 17 jäsentä.


Ennakkotehtäviä kesältä:

Aika

Aika voidaan määritellä olemassaolon ja tapahtumien jatkuvaksi, ilmeisen peruuttamattomaksi etenemiseksi menneisyydestä tulevaisuuteen nykyhetken kautta.  Tänä päivänä aikakäsityksiä on useita erilaisia. Aika voi olla lineaarista, syklistä tai jopa ”moniajoa”, jossa monta asiaa pyritään tekemään samaan aikaan.

Aikakäsitykseen liittyy myös useita merkityksiä, erilaisia tunnetiloja, rajallisuutta tai mahdollisuutta. Lapsen maailmassa aika tuntuu kuluvan hitaasti ja aikuisilla nopeasti. Toisinaan aika ei tunnu riittävän ja kiire vie voiton. Välillä aikaa vaikuttaa olevan liikaa ja se tuntuu seisahtuneen, ”odottavan aika on pitkä.”  Aika voi myös yllättää iloisesti ja positiviisesti, asiat tapahtuvat oikeaan aikaan.

Tee av-esitys mystisestä aika-käsitteestä. Tarina, joka voi yllättää ennen kuin huomaammekaan!

 

Kontrasti kunniaan 

Kontrasti tarkoittaa tummuuseroa esimerkiksi esineen ja taustan välillä. Se voi tarkoittaa myös vastakohtaa, jyrkkää erilaisuutta. Kontrasti-ilmiöksi kutsutaan havaitun seikan voimistumista, kun sen rinnalla esiintyy vastakkainen seikka. Kontrasti on ihmiselle ympäristön ja asioiden hahmottamisen edellytys.

Myös ihmiselämään kuuluu olennaisena osana kontrastin kokeminen. Kohtaamme asioita, olosuhteita, tilanteita, jotka eroavat merkittävästi toisistaan. Kontrasti on vaihtuvuutta, erilaisuutta, vastakkaisuutta ja muutosta.

Tee av-esitys, jossa kontrastit ovat joko tarinan voimakeino, välttämättömyys tai sitten ne sulautuvat yhteen.

 

Minun ”mansikkapaikkani”

Mansikkapaikka-sanaan liittyy usein nostalgiaa. Se voi tarkoittaa menneiden aikojen, merkityksellisten paikkojen ja muistojen kohtaamista tai niiden kaipuuta.

Alati kiihtyvässä maailmassamme ”mansikkapaikan” voi tarjota merkityksellinen kokemus, ystävien kohtaaminen, tapahtuma, sielunmaisema tai paikka, joka saa meidät kokemaan itsemme hyvinvoiviksi ja onnellisiksi. Mansikkapaikka voi olla kodin nurkka, muisto lapsuudesta tai henkinen tila, josta löydämme tyyneyden ja hyvänolon.

Tee av-esitys, jonka tarina vie ”mansikkapaikallesi”, olipa se sitten vaikka kesässä, kodin turvassa, menneisyydessä, utopiassa tai fantasian maailmassa. 

Tapahtumatiedot
Alkaa: 09.10.2024 - 18:00
Loppuu: 09.10.2024 - 21:00