Jäsenten näyttelyt muualla
Tällä sivulla ilmoitamme Kameraseuran jäsenten omista näyttelyistä, jotka pidetään muualla kuin Kameraseuran omissa tiloissa. Jos haluat ilmoittaa näyttelystäsi, lähetä tiedot osoitteella jasenpalvelut@kameraseura.fi (kuvan koko n. 1000 px pitkäsivu).
Näyttelytiedot alla ovat saapumisjärjestyksessä, uusin päällimmäisenä, joten ne eivät välttämättä ole aikajärjestyksessä.
Söderkullan kirjastossa on esillä kotkalaisen valokuvaaja Timo J. Grönlundin valokuvia Kotkan Meripäivillä 2015 vierailleista höyrylaivoista. Suomen Höyrypursiseura ry:n järjestämä kokoontuminen keräsi Kotkan Kantasatamaan Saimaalta ja merialueelta kaikkiaan yhdeksän alusta, mm. vanhoja matkustaja-aluksia ja hinaajia. Yleisölle tarjoiltiin liikehdintää regattamuodostelmassa ja höyrylaivan ”visselin” puhalluksia.
Yhdeksän höyrylaivan regatta / Timo J. Grönlund 27.5. – 9.8.2024
Söderkullan kirjasto, Amiraalitie 2, 01150 Söderkulla (S-marketin rakennuksen 2. krs)
Näyttelyyn on vapaa pääsy – avoinna kirjaston palveluaikoina.
Maailmanpuu-valokuvanäyttely / Anne-Maria Vierinen 21.1.-9.2.2024
Sellon kirjasto, Galleria Anna, 1. kerros, Viaporintori, 02600 Espoo
Näyttely on auki kirjaston aukioloaikoina ma-pe klo 8-20 ja la-su klo 10-18
Aikojen alussa uskottiin, että maailmankaikkeuden keskellä oli puu, joka kannatteli taivasta Pohjantähden kohdalla. Maailmanpuu yhdisti kaikkeuden eri kerrokset toisiinsa. Maailmanpuu tunnetaan useissa kulttuureissa erilaisina muunnelmina.
Puilla on myyttinen merkitys ihmiselle. Puut mainitaan usein kansanuskossa, kansanrunoudessa ja Kalevalassa. Ennen puita pidettiin pyhinä. Näyttelyn tavoitteena on herätellä ymmärtämään puiden merkitystä ja yhdistää myyttinen elementti tähän päivään. Puiden kohtalo ja ihmisen kohtalo ovat sidottu toisiinsa aivan kuten ennen uskottiin. Puut ovat tärkeä osa elämää ylläpitävää ekosysteemiä.
Näyttelyn kaikki teokset perustuvat puihin ja metsiin. Teoksissa on hyödynnetty spontaaneja hetkessä syntyviä ideoita, sekä erilaisia luovia kuvaustekniikoita. Kamera toimii ikään kuin siveltimenä sen sijaan, että tavoiteltaisiin realistista ilmaisua.
Oi Honolulu! Visuaalinen matkakertomus Havaijilta.
Pienoisnäyttely Timo J. Grönlundin valokuvista Ruumassa 27.2.–31.3.2024
”Kun avautui mahdollisuus lähteä pikalähdöllä Havaijille, toiselle puolelle maailmaa, satujen, kukkaleiden ja hibiskuskuorihameiden saarelle, mielessäni alkoi soida Alwari Tuohitorven kappale Honolulu”, Timo J. Grönlund kertoo. Tuo laulu kuvastelee suomalaista käsitystä kauniita naisia, uimarantoja ja aurinkoa pursuavista eksoottisista ja vapaamielisistä saarista. Todellisuus on paljon enemmän.
’Tulevia muistoja’ – valokuvia ja veistoksia, 25.7.– 6.8.2023 Keravan Galleria Allissa
Mistä muistot syntyvät, mitkä muistot ovat meille tärkeitä ja mitä tästä hetkestä jää tuleviksi muistoiksi. Tätä pohtivat näyttelyn Tulevia muistoja tekijät Harry Erik Berg, Henna Lundenius, Helena Perhonen, Annika Segerstråle-Lötjönen, Päivi Simpanen ja Timo Virojärvi. Jokainen lähestyy aihetta omalla tavallaan ja valitsemallaan tekniikalla.
Berg on tehnyt veistoksensa vanhasta puusta, joka on halkeilutta, värjäytynyttä ja jossa näkyy eliöiden ja mikrobien vierailut. Lundeniuksen kuvissa aiheena on pohjoinen luonto, Varanginniemen itäisimmän kolkan huikeat maisemat tuhansine lintuineen. Kestääkö hauras arktinen luonto ilmastomuutoksen uhat. Perhonen on fotogrammeissaan käsitellyt elämän päättymistä sudenkorennon viimeisen lennon kautta. Oliko sillä muistoja lyhyestä elämästään? Segerstråle-Lötjönen on ikuistanut itselleen merkittäviä hetkiä, joissa näkyy lähiluonnon vuoden kierto ja lasten kasvu – hetkiä, joista syntyvät tulevat muistot. Simpanen kertoo kuvillaan (valokuvat, hiilipiirros, hopeagelatiinivedos) ajan kulumisesta ja luopumisesta kuvaten mm isän ja pojan surua perheen äidin haudalla. Virojärven päiväkirjan sivuilla valokuvat yhdistyvät haikun kaltaisiin runoihin liittäen kuvaushetken tunnelmat laajempiin vertauskuviin.
Näyttelyn avajaiset ovat maanantaina 24.7. klo 17-19. Tervetuloa!
Viimeisenä aukiolopäivänä sunnuntaina 6.8. tekijät ovat tavattavissa Galleria Allissa klo 15-16.
Näyttely Tulevia muistoja on avoinna 25.7.– 6.8.2023
Galleria Alli, Iso-Hollon aukia, Paasikivenkatu 9, Kerava.
Aukioloajat ti–pe klo 12–18 ja la-su klo 12–16.
Kuva: Toivo Koivisto, Pohjolankatu lokakuu 2015
Lokakuun puolivälin jälkeinen aika on perinteistä ruska-aikaa Pohjolankadulla
Toivo Koivisto: POHJOLANKATU – Käpylän bulevardi – valokuvanäyttely, touko-elokuu 2023
Puu-Käpylässä asuva Toivo Koivisto on kuvannut Pohjolankadun näkymiä ja tapahtumia kolmisenkymmentä vuotta. Hänen ottamiaan kuvia on julkaistu vuosien aikoina mm. Kallio-, Käpylä- ja Oulunkyläinen- lehdissä.
Katunäkymä tai kaupunginosa ei ole itsestään selvä juttu vaan se vaatii ympärivuotista huoltoa ja työtä. Normaalien kaupungin ylläpidettävien palveluiden lisäksi tarvitaan iso joukko ihmisiä sekä vapaaehtoista talkootyö henkeä.
Heseva-Koti, palvelutalon käytävä-galleria, Pellervontie 39, Käpylä
Avoinna ma – pe klo 8 – 16 elokuun 2023 loppuun asti.
Tervetuloa!
Kuva: Kristiina Peltoniemi, Hoodfest Kuopio 2021
Kristiina Peltoniemen valokuvia – näyttely Seinäjoella Nurmon kirjastossa, kesäkuun 2023 loppuun asti
Kristiina Peltoniemi harrasti valokuvausta jo hyvin nuorena ja aikuistuttuaan siirtyi kohti ammattimaisempaa kuvausta. Hän sai myös mieluisen opiskelupaikan Jyväskylästä kulttuurituotannon alalta. Näyttely Nurmon kirjaston näyttelytilassa Seinäjoella esittelee Kristiinan Kuopion Hoodfestissä v. 2021 ottamia festivaalikuvia, artistien promokuvia ja muita aiheita eri vuosilta.
Näyttelyn järjestää Niina Peltoniemi.
Nurmon kirjasto, Nurmontie 7, 60550 Nurmo
Avoinna ma-to klo 12-19 ja pe klo 10-17.
Tervetuloa!
Kotkan edustalle pakkolaskun tehnyt vesitaso Mäntyluodossa ja muita kuvia 1920-luvulta
Kotkassa avautuu valokuvanäyttelyssä ainutlaatuinen kuvamatka menneisyyteen:
Valokuvan matkassa 1920-luvulle – me paljastamme kuvissa ajatuksemme 28.2. – 26.3.2023 Monitoimitila Ruuma, Merikeskus Vellamo, Kotka.
Kotkalainen valokuvaaja Timo J. Grönlund on koonnut valokuvanäyttelyn isänsä 1920-luvun valokuvanegatiiveista.
Näyttelyn avulla Grönlund miettii suhdetta historiaan ja valokuvaukseen:
”Näyttelyssä on esillä isäni Paavo Grönlundin (1897–1974) jäämistöstä löytyneistä valokuvanegatiiveista tuotettuja vedoksia. Esillä olevat 27 kuvaa on otettu Vest Pocket Autographic Kodak ja Welta kameroilla, jotka näet näyttelyssä.”
Valokuvien henkilöt ja aihepiirit ovat olleet osa teknisistä innovaatioista innostuneen Paavo Grönlundin sielunmaisemaa ja elämää Reposaaressa.
Paavo Grönlund otti paljon selfieitä:
”Nämä selfiet muistuttavat siitä, etteivät selfiet, omakuvat ole pelkkä nykypäivän ilmiö.”
Kaikista kuvista näkee, että Grönlund rakasti tullivirkailijana ja saarelaisena merta ja sataman elämää. Kuvissa 1920-luvun maailma ja ihmiset heräävät henkiin kiehtovasti ja koskettavasti.
Tiedonhankinta alkoi Kotkan edustalle pakkolaskun tehneestä lentokoneesta Timo J. Grönlundille tuli yllätyksenä hänen isänsä nuoruuden valokuvausharrastus. Hänen löytämänsä kuvat pakottivat salapoliisimatkalle menneisyyteen: koska kukaan ei enää ollut kertomassa kuvien taustatarinoita, niin ne oli pakko itse etsiä. Kaikki alkoi lentokoneesta:
”Tunnistin selvitysten jälkeen Mäntyluodossa otetun lentokoneen kuvan vuodelta 1928 kuvausajankohdan, lentoon liittyvien yksityiskohtien sekä lentokoneen suhteen. Vanhoilta valokuvilta ei luonnollisesti voi vaatia korkeaa laatutasoa, sillä vanhimmat ja aiheeltaan mielenkiintoiset kuvat ovat usein kaikkein kuluneimpia. Otin tavoitteekseni taustoittaa jokaista näyttelyssä esiintyvää kuvaa löydettävissä olevilla historiatiedoilla. Yksi laivakuvista paljastui esimerkiksi kuolemanlaivaksi nimetyksi surullisen kuuluisaksi laivaksi.”
Tervetuloa kuvalliselle ja tietoa täynnä olevalle matkalle aikaan, jolloin valokuva ei ollut vielä jokapäiväistä.
—
—
Ajattomuus-näyttely esillä 5.–29.9. Helsingin Tapulikaupungin kirjastossa
Optinen tarha on helsinkiläinen valokuvaajaryhmä, jonka tarkoituksena on vaihtaa näkemyksiä valokuvauksesta ja jakaa kuviaan muidenkin nähtäviksi. Ryhmä on säännöllisesti kokoontunut keskustelemaan kuvistaan jo monen vuoden ajan, eikä innostus ole laantunut…
Optisen tarhan kuvaajat ovat Matti Autio, Jari Honkasalo, Maurizio Giardini, Antero Kupiainen, Jukka Lampinen, Olli Philippe Lautenbacher ja Juhael Manninen.
Tutustu ryhmän blogiin: https://optinentarha.blogspot.com
Tapulikaupungin kirjasto
Ajurinaukio 5, 00750 Helsinki
—
Helena ja Harri Perhosen valokuvanäyttely ’H’ kävi täällä 2.8.–30.8.2022
Helena ja Harri Perhosen valokuvanäyttely ’H’ kävi täällä’ esittelee valokuvia maiseman
henkilökohtaisesta kokemisesta.
Jokainen meistä näkee maiseman omalla tavallaan. Sama maisema voi toiselle olla vaikuttava
toiselle taas yhdentekevä. Se, miten maisemat liittyvät meidän elämäämme tekee niistä meille
erityisiä. Kuvieni maisemat ovat minulle tärkeitä huolimatta siitä, että ne ovat varsin tavallisia
näkymiä. Olen ollut läsnä näissä maisemissa.
”Korostaakseni maiseman subjektiivista kokemista olen tuonut kuviini mukaan katsojan.
Kuvissani olen käyttänyt puolisoni Harri Perhosen piirrustuksia elävistä malleista, joista monet
ovat croqiusta (=’piirtää pikaisesti’). Kun piirtämiseen on käytettävissä lyhyt, rajattu aika on
piirtäjän yksityiskohtien sijaan keskityttävä oleelliseen, mallin hahmoon ja asentoon. Nopea
piirtäminen on jättänyt piirrokseen keskeneräisyyden tuntua, korostaen hahmojen herkkyyttä ja
haavoittuvuutta.”
Helena ja Harri Perhonen ovat espoolaisia taiteen harrastajia ja ovat olleet kesäasukkaita
Tammelassa jo usean vuosikymmenen ajan. Helena Perhonen on osallistunut valokuvillaan
useisiin ryhmänäyttelyihin ja järjestänyt yksityisnäyttelyt Helsingissä 2020 ja Tallinnassa 2021.
Someron kirjaston Parvigalleria, Kiiruuntie 2
Avoinna 30.8.2022 asti kirjaston aukioloaikojen mukaisesti. Näyttelyssä voi äänestää esillä olevista valokuvista
suosikkinsa ja voittaa arvonnassa kuvaprintin itselleen.
—
Optinen tarha on helsinkiläinen valokuvaajaryhmä, jonka tarkoituksena on vaihtaa näkemyksiä valokuvauksesta ja jakaa kuviaan muidenkin nähtäviksi. Ryhmä on säännöllisesti kokoontunut keskustelemaan kuvistaan jo monen vuoden ajan, eikä innostus ole laantunut…
Optisen tarhan kuvaajat ovat Matti Autio, Jari Honkasalo, Maurizio Giardini, Antero Kupiainen, Jukka Lampinen, Olli Philippe Lautenbacher ja Juhael Manninen.
Tutustu ryhmän blogiin: https://optinentarha.blogspot.com
—
HERE THERE AND EVERYWHERE -VALOKUVANÄYTTELY TAMMISAARESA
Martti Korpijaakon kolmastoista Tammisaaren kesänäyttely on gallerian seinillä. Töitä on kaikkiaan 24 printtiä tunnelmista ja maisemista muutamaan henkilökuvaan. Näyttelyn nimi on ’Here there and everywhere’.
Näyttely on nähtävissä syksyllä sopimuksen mukaan, soita 0400 554157 ja tule katsomaan! – Martti Korpijaakko
—
—
Neljäplus-ryhmän valokuvanäyttely – NÄKYMIÄ 1.–29.5.2022
Näyttely näkymistä laivan ikkunasta
Maailman ollessa suljettuna haaveilimme matkailusta. Saimme näkymiä ja välähdyksiä muista maista mutta olimme suljettujen rajojen vankeja. Maailma on nyt avautunut ja elintilamme on kasvanut! Meri on aava ja antaa lupauksen uudesta. Neljäplus -ryhmän valokuvanäyttelyssä oivaltavia näkymiä laivan ikkunoiden läpi.
Neljäplus-ryhmä koostuu neljästä kuvaajasta. Näkymiä –näyttely on ryhmän kolmas yhteinen. Valokuvaajat toimivat myös osana suurempaa Ihmemaa –ryhmää, jonka edellinen näyttely oli Tapiolan kulttuurikeskuksessa huhtikuussa 2022.
Neljäplus- ryhmän kuvaajat: Päivi Kahila, Kaarina Leppämäki, Hanna Lumenkoski ja Maria Isotalo
Sijainti: Kaapelitehdas, Hima & Sali, Tallberginkatu 1 c 10, 00180 Helsinki
Avoinna ma-pe klo 8.30–21.00, la-su klo 12.00–18.00
Avajaiset 3.5.2022 klo 18.00
—
—
Sanna Reposen sisäpihavalokuvia, Punavuorelainen paratiisi 6.4.–29.5.2022
Näyttelyn kuvat on otettu pienellä punavuorelaisella sisäpihalla, joka on vanhan kerrostalon seinien ja naapuritonttien rajoilla olevien rauta-aitojen ympäröimä. Kuvissa yhdistyvät kasvit – yksi kuvataiteen varhaisimmista ja yleisimmistä aiheista – ja punavuorelaisen sisäpihan pysyvät rakenteet. Kasvit on kaksoisvalotettu talon seinien, vesirännien ja tonttia rajaavien aitojen kanssa.
Sana paratiisi on peräisin muinaisen iranilaisen kielen sanasta paridaeza, joka tarkoittaa muurin ympäröimää puutarhaa.
sannareponen.com
Luonnos – Luonnontieteellinen keskusmuseo
—
VALOKUVANÄYTELY ELÄMÄN HETKIÄ ROIHUVUOREN KIRKOSSA 28.4.–30.6.2022
Marjut Korhosen valokuvateoksista koostuva näyttely vie rakennetun todellisuuden maailmaan. Näyttelyyn on kerätty pieniä hetkiä elämästä. Esillä myös uudenlaisia kolmiulotteisia, kuva kuvassa kollaaseja.
”Tämä on toinen näyttelyni Roihuvuoren kirkossa. Se on hyvä paikka hiljentyä hetkeksi kuvien äärelle, hakemaan kosketuspintaa omaan elämään. Nämä tarinalliset kuvat sisältävät paljon vihjeitä, mutta eivät koko tarinaa. Se muodostuu vasta katsojan omassa mielessä. Mielenkuvittamat hetket, joissa osa on totta ja osa tekijän mielikuvituksen tuottamaa. Elämä koostuu pienistä hetkistä, jotka jäävät mieleen ja muotoutuvat muistoiksi. Hetkiin liittyy tunnetta ja tunnelma, joka saa ne jäämään mieleen.”
Instagram @photoartistrymarjutkorhonen
—
TULOSSA:
Legendaarisen kitaravirtuoosin Alexi Laihon muistoksi järjestetty valokuvanäyttely Bodom After Midnightin riveissä Tavastialta. Tavastian keikat jäivät Alexi Laihon viimeisiksi.
Valokuvaaja Antti Johansson
johansson.galleria.fi
Paikka ja aika:
Round Punavuori, Iso Roobertinkatu 16 A Helsinki
23.5.2022–3.6.2022
Avoinna:
Maanantai 11.00–21.00
Tiistai 11.00–21.00
Keskiviikko 11.00–21.00
Torstai 11.00–21.00
Perjantai 11.00–21.00
Lauantai 11.00–21.00
Sunnuntai SULJETTU
Facebook kutsu: https://fb.me/e/2ha3LtDIp
MENNEET NÄYTTELYT:
Vuoropuhelua-Valokuvanäyttely
Sari Teräväinen
Eeva-Kerttu Demirtas
5.3.–28.4. 2022
Kahden naisen kohtaaminen kuvin ja runoin
Tämän näyttelyn on tehnyt kaksi hyvin erilaista naista, jotka kohtaavat sanoin ja kuvin. Toinen kuvasi filmille ja vedostus pimiössä ja toinen perinteisemmin eli diginä. Näissä kuvissa tulee esiin ystävyys ja kohtaaminen. Näyttely on vuoropuhelua heidän välillä ja ovat inspiroituneet toisensa kuvista ja teksteistä.
https://www.himasali.com/2022/03/07/vuoropuhelua-valokuvanayttely
—
”Cicero” ja muita linssiluteita – Pienoisnäyttely Ruumassa 29.3.–22.4.2022
Kotipihassa liikkui runsaasti lintuja, mm. fasaaneja, joille perheen isä rakensi ruokapaikan puutarhaan. Pieni tyttö seurasi fasaanien touhuja ja tokaisi: ”Äiti, katso ciceroita!” Näin näyttely sai nimensä.
Valokuvien pääosassa ovat tavalliset suomalaiset pihalinnut, joita voi nähdä kaikkialla Suomessa. Mukana on kuitenkin myös esimerkiksi merialueiden lintuja. Parhaat kuvat kertovat aina katsojalle tarinan.
Heräte valtaosaan kuvista on syntynyt tavallisissa pihatöissä. Mukana on jokavuotisia seuralaisia kuten kevään airut meriharakka, kalalokki pesimäpuuhissa, käpytikka viestittelemässä kaverille sähkötolpan pellillä ja lukuisat muut pihalinnut, jotka kertovat vuodenaikojen vaihtelusta.
Näyttelyn viesti katsojalle voisi olla, että jokainen lintuhetki voi olla myös löytöretki. Lähtekää siis luontoon!
Jokaiseen kuvaan on tuotettu tietoa mm. lajiryhmistä, muutosta, suojelusta ja kannan kehityksestä. Lajikuvaukset on laatinut Urpo Koponen, jolle suuret kiitokset.
Näyttelyssä on esillä kuusitoista valokuvaa. Kuvan ottopaikka ja ajankohta on mainittu.
Valokuviin voi tutustua Merikeskus Vellamon Monitoimitila Ruuman aukioloaikoina. Vapaa pääsy.
—
Kuvasta koruksi -näyttely on esillä Espoon kulttuurikeskuksessa 22.2. – 13.3. 2022
Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa on esillä valokuvanäyttely kerhojen yhteistyöstä: Kara-Kameroiden ja Kameraseura ry:n jäsenet ovat kuvanneet eri aiheisia mallikuvia ja niiden pohjalta Espoon AG Korutiimin jäsenet ovat ideoineet ja työstäneet erilaisia hopeakoruja.
Näyttelyssä on esillä noin 35 kuvaa. Useimmat mallikuvat ovat Kameraseuran jäsenen Lassi Ritamäen kuvaamia kuten myös kaikki korukuvat.
Espoon kulttuurikeskus, 2. kerros
Avoinna ma-pe 8-21, la 9-18, su 9-15
—
Kromaatikot – Muutoksessa
Valokuvanäyttely, Galleria Theodor 8.–27.3.2022
Almintalo, Brandensteininkatu 3, Loviisa
Avoinna ti-su 11–18
Avajaiset 12.3. klo 13–15
2000-luku on ollut suurten muutosten aikaa. Olivatpa kyseessä asenteet, yhteiskunta, politiikka, teknologia, ilmasto tai arkemme pandemian myötä, lähes kaikki on ollut jatkuvassa muutoksessa. Moni kipuilee muutoksen kyydissä eikä vastakkainasettelulta ole vältytty. Me jokainen näemme ja koemme muutoksen eri tavoin, henkilökohtaisesti.
Muutoksen havainnointi arjessamme ja ympäristössämme voi auttaa asioiden käsittelyssä. Näyttelyn kuvasarjoissa tehdään näkyväksi muutosta ympärillämme eri näkökulmista. Kuvissa tutkitaan muuttuvaa asuinympäristöä, kohdataan luonnossa tapahtuvan muutoksen kauneus, otetaan yhteiskunnallista näkökulmaa ja tarkastellaan muutosta ulkopuolisen kokemuksena.
Kromaatikot-ryhmä
Ulla-Maija Haimi
Jukka Kari
Janne Myllymäki
Outi Paasi
Jarmo Sarkkinen
Päivi Tähjä
Lisätiedot: https://kromaatikot.fi/
—
Tua Rahikaisen näyttely Maaginen metsä on esillä Café Aallossa (Akateeminen kirjakauppa, 2. krs, Pohjoisesplanadi 39, Helsinki) helmikuun 2022 loppuun asti.
Kaikki Maagisen metsän näyttelykuvat ovat Barösundin metsistä joissa Tua on liikkunut lapsesta asti.
—
Itämerihaasteen valtakunnallinen seminaari pidetään Helsingin kaupungintalon aulassa torstaina 18.11.2021 klo 9.30-14.00.
Seminaarin aikana nähdään kaksi Miikka Maijalan Itämeriaiheista valokuvasarjaa/-kokoelmaa. Ensimmäinen on AINUTLAATUINEN ITÄMERI -sarja ja toinen on IHMISEN JÄLKI -kokoelma.
AINUTLAATUINEN ITÄMERI – Fiktiivinen sarja Itämeren kauneudesta.
Sarjan aihepiirinä on fiktio valokuvauksessa, joka sarjassa ilmenee valitun toteutustavan kautta – aihe on kaikkea muuta kuin fiktiivinen. Sarja pyrkii ilmaisemaan vakavaa aihetta alleviivaamatta ja kauneuteen pyrkien. Teossarjan nimi on Ainutlaatuinen Itämeri.
IHMISEN JÄLKI –kokoelma on kuvattu pääosin kesällä 2021.
Kaikki kuvat ovat Suomenlahdelta, Saaristomereltä ja Selkämereltä. Sarja pyrkii tuomaan esille saariston kauneutta, kertoen samalla niistä pienistä ja vähän suuremmista jäljistä, joita me sinne jätämme. Tavoitteena on saada meidät huomaamaan rannikkoseutujemme kauneus ja meidän vaikutus siihen. Sarjan on tarkoitus toimia vuoropuhelussa Ainutlaatuinen Itämeri –teossarjan kanssa.
– Miikka Maijala
—
Liisa Karikuusen ja Teuvo Rämäsen valokuvanäyttely, Torronsuo – taianomaista valoa ja huumaavaa tuoksua, on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 6.10. – 25.11.2021.
Liisa Karikuusi ja Teuvo Rämänen ovat espoolainen aviopari, jonka intohimona on suomalainen luonto, luonnossa liikkuminen ja sen valokuvaaminen. Torronsuon kansallispuisto on muodostunut pariskunnalle hyvin rakkaaksi kuvauskohteeksi.
”Joka kerta suolla käydessä se näyttäytyy hieman erilaisena. Tietenkin vuodenajat vaihtavat tunnelmaa, samoin päivänkierron eri vaiheet. Maagista ilmapiiriä luovat myös aina yhtä yllätyksellisinä ilmestyvät sumut ja suosta nouseva usva”.
Lisätietoja: www.sttinfo.fi Tiedote: Torronsuo – Taianomaista valoa ja huumaavaa tuoksua
—
URSULA KUULAN KAMERA KUIN KAULAKORU- näyttely 28.9.-23.10.2021
Olen Espoolaistunut, entinen Savonlinnalainen, utelias ja leikkisä kuvaajasielu. Lähestyn kuvattavaa aihetta ilman liikoja teknisiä hörhellyksiä. Olen onnistunut päästämään toisesta korvasta ulos mahdolliset valokuvaukseen liittyvät opit, joita yritettiin minuun juurruttaa myös Savonlinnassa kulttuurialaa opiskellessani. Asenteeni auttaa minua siinä, että olen ennakkoluuloton erilaisissa teknisissä kokeiluissa.
Olen kiinnostunut monenlaista kuvauskohteista, erityisesti metsän ja meren kutsu on hyvin vahva. Toisaalta taas hyvin arkisetkin asiat vetävät puoleensa, näen niissä yksityiskohtia, jotka jäävät ilman kameraa näkemättä. Kameran lisäksi mukanani minulla on usein kuvauskaverina lasipallo, joskus useampiakin.
Värien sinfonia ja lasipallokuvaus vie ajatukset 70-luvulle, vaikka kuvan kohde olisi tätä päivää.
Välillä mietin itsekin, mitä kuvassani on eikä se ole aina selvää minullekaan.
Usein kuvani ovat tarinoita. En kuitenkaan käsikirjoita tarinallisia kuvauksiani vaan annan hetken viedä.
Olen aktiivi – ja perustajajäsen Espoon Kara-Kamera ry:ssä. Seurassa olemme ylpeitä siitä, että meillä on aktiivisessa toiminnassa paljon myös naisia, sillä alamme on ukkovaltainen.
Kuvaan Canon EOS 77D järjestelmäkameralla. Kameran valinnassa oli erittäin tärkeänä kriteerinä keveys, koska ei ole oikeastaan päiviä, milloin se ei kaverinani kulkisi. Objektiivin valitsen fiiliksen mukaan. Hyvä “aina mukana” oleva on 18–400 mm Tamron.
Näyttely ”KAMERA KUIN KAULAKORU”
Kulttuurikellari, Olavinkatu 34, 57130 Savonlinna
Tervetuloa!
Lisätietoja:
Ursula Kuula
Puhelin: 041 519 5338
ursula.kuula@gmail.com
Instagram
Kamera kuin kaulakoru Facebookissa
—
Rikhardinkadun kirjaston aulassa Galleria Rikhardissa on esillä Laura Kansanen-Stavalen valokuvia 1.–30.9.2021.
Taiteilija kertoo näyttelystään ”Matkamuistoja”:
”Matkamuistoja-sarjan teokset ovat syntyneet matkustamisen kaipuusta. Kaukokaipuusta, lähikaipuusta ja muistoista. Siitä miltä vieras hiekka tuntuu varpaiden välissä. Siitä miltä meri tuoksuu kotirannan takana. Muistot haalistuvat ja kohta ei muista enää.
Teokset ovat sekatekniikalla tehtyjä valokuvia. Valokuvamuistoja.”
Rikhardinkatu 3, 00130 Helsinki
Avoinna ti–pe klo 12–18 ja la–su klo 12–16
ISMO HÖLTÖN NÄYTTELYYN EHTII VIELÄ
Ismo Höltön näyttely Kohtaamisia 1960-luvun Helsingissä on saanut lisäaikaa ja on esillä Hakasalmen huvilassa lokakuun loppuun saakka.
Suomi100-juhlavuonna (2017) Kameraseura ry perusti ”Valottaja”-arvonimen seuran tavoitteiden kannalta erityisen merkittävälle henkilölle tai taholle. Ensimmäisenä arvonimen sai Ismo Hölttö, jolla aiempien meriittien lisäksi oli juuri ollut laaja yksityisnäyttely Ateneumissa ja myös piirustus- ja maalausnäyttely Kamera-galleriassamme Lapinlahdenkujalla.
Näyttelyyn perustuen on tulossa myös kirja, josta kerrotaan myöhemmin. Kiinnostunut voi jättää näyttelyssä yhteystietonsa.
Helsingin kaupunginmuseo, Hakasalmen huvila
Mannerheimintie 13 b, Helsinki
https://hakasalmenhuvila.fi/nayttelyt/ismo-holtto-kohtaamisia-1960-luvun-helsingissa/
Vanhuuden keveys ja paino
Jokainen ihminen kaipaa hyväksyvää katsetta. Vanhanakin ihminen voimaantuu ja nauttii hyväksyvän katseen kohteena olemisesta – siitä, että tulee vielä nähdyksi. Kamera voi olla tuo katse.
Olen kuvannut näyttelyyni kuutta vanhaa ihmistä omissa kodeissaan ja lähiympäristöissään. Kuvattavien ikä vaihtelee 85 vuodesta 98 vuoteen. Toisia heistä olen kuvannut usean vuoden ajan, joitakin olen tavannut vain kerran, kun sovittuja kuvauksia piti korona-viruksen vuoksi perua. Lähtökohtani kuvaamisessa oli, että kukin kuvattavista sai itse määritellä sen, miten häntä kuvataan, miten hän haluaa tulla nähdyksi. Huomasin, että vanhukset pitivät kuvaamisesta. Kuvaushetket olivat heille henkisesti keveitä. Tämä heijastui siihen, miten he halusivat kuvissa olla. Vaikka sain kuviini yksinäisyyden surumielisyyttä niin paljon sain myös ilon ja lempeyden katseita. Ja itsellenikin tapaamiset tuottivat iloa. Projektin edetessä ymmärsinkin, että kuvien lisäksi vähintään yhtä tärkeitä olivat kuvaustilanteet niin minulle kuin kuvattavillenikin. Kuvillani haluan osallistua keskusteluun hyvästä vanhuudesta ja vanhuuden moni-ilmeisyydestä.
Helena Perhonen
Lastegalerii, Tallinna 30.8. – 17.9.2021
—
MENNEET NÄYTTELYT:
Henkilökuvia – Timo J. Grönlundin valokuvia vuosilta 2011–2017
Timo J. Grönlundin valokuvanäyttely Henkilökuvia on katsaus menneeseen, kuvaajan merkityksellisiksi kokemiin otoksiin. Valitut kuvat ovat hyvin erityyppisiä, jotta kokonaisuudesta saatiin mahdollisimman monipuolinen. Näin näyttely tuo esiin tekijänsä henkilökohtaista käsialaa.
Valokuvia on valittu laajalla kirjolla vuosien varrelta, sillä historia on muokannut meistä sen, mitä me olemme. Kuvissa on rosoisuutta, joka näyttää koko matkaan ongelmineen. Kuvaaja valitsee edessään olevasta aiheesta oleellisen ja koettaa saada katsojan keskittymään siihen.
Lasten ja aikuisten syntymäpäivät ovat tärkeässä osassa kuvakertomusta. Myös musiikki on lähellä Grönlundin sydäntä, joten hän on kuvannut muusikoita niin studiossa, konserteissa, tilaustöissä kuin koulutustilanteissakin. Mukana on myös ripaus rakkautta mereen ja purjealuksiin.
Näyttelyssä on esillä kahdeksantoista valokuvaa. Mukana on esimerkkejä mm. katukuvauksesta, hää- ja ylioppilaskuvista ja studiokokeiluista. Osa kuvista on ollut esillä Kameraseuran kilpailuissa ja näyttelyissä.
Valokuviin voi tutustua 3.–27.8.2021 Monikulttuuritila Ruuman aukioloaikoina. Vapaa pääsy
Merikeskus Vellamo
—
Ismo Höltön näyttely Kohtaamisia 1960-luvun Helsingissä on esillä Hakasalmen huvilassa 16.10.–28.8.2021.
Helsingin kaupunginmuseo, Hakasalmen huvila
Mannerheimintie 13 b, Helsinki
https://hakasalmenhuvila.fi/nayttelyt/ismo-holtto-kohtaamisia-1960-luvun-helsingissa/
—
Galleria Allissa Keravalla esillä läsnäolon kuvia 8.–20.6.2021
Viisi valokuvaaja kokoaa kesäkuussa Galleria Alliin näyttelyn, jonka teemoissa heijastuu poikkeuksellisen vuoden aiheuttama kääntyminen kohti luontoa, lähiympäristöä ja omaa itseä.
Valokuva on läsnäolon taidetta. Se saa alkunsa silloin, kun kuvaaja ja kohde jakavat yhteisen tilan ja ovat läsnä samaan aikaan. Valokuva on myös aikakone, joka tuo menneet hetket omaan aikaamme läsnäoleviksi ja kuljettaa niitä kohti tulevaa. Valokuva on kokemus, joka haluaa tulla jaetuksi, jäljeksi läsnäolosta, usein ainoaksi todisteeksi siitä, että jotakin joskus oli.
Viisi valokuvaajaa, kukin tahoillaan, läsnä kohteensa kanssa. Henna Lundenius on kuvannut lähiympäristössään vuoden 2020-21 lumisen talven kauneutta. Samalla kun Juha Vakkilaisen kuvat ovat kuvia metsästä, ovat ne myös jälkiä kuvaajan läsnäolosta – kieltä, joka syntyy maiseman kanssa kohdatessa. Anna Kuokkanen on kuvannut erilaisten, erityisesti työelämän ulkopuolella olevien ihmisten elämää koronapandemian aiheuttaman poikkeustilan aikana. Helena ja Harri Perhosen töissä on yhdistetty valokuviin nopeilla vedoilla tehtyjä croqius-piirustuksia, jolloin valokuvan maisemaan on tullut näkijä ja kokija. Ari Helander kuvaa töissään tietä ulos vakavan sairauden aiheuttamasta yksinäisyydestä.
Ryhmä muodostui kymmenen vuotta sitten näyttelytyöpajassa Helsingin Kameraseurassa. Yhdessä työskentely tuntui antoisalta, ja osa ryhmästä halusi jatkaa yhteistyötä. Aikaisemmat näyttelyt ovat olleet esillä eri puolilla Etelä-Suomea. Tämä on ryhmän kuudes näyttely.
Läsnä! Valokuvanäyttely 8.-20.6.2021
Avoinna ti-pe 12-18, la-su klo 12-16, ma suljettu
Galleria Alli
Paasikivenkatu 9, 04200 Kerava
—
Ryhmä10:n näyttely Sisällä ja ulkona on esillä Antikvariaatti Sofiassa 2.–30.9.2020.
—
”Moottorien jylinää ja sakeita vesisuihkuja Ratamoottoriveneilyn superviikonloppu Kotkassa kesällä 2019”
Timo J. Grönlundin valokuvia on esillä 1.9.–16.10.2020 Kulttuuritila Ruumassa, Merikeskus Vellamo, Kotka
—
Erik Laureauksen ja Marjut Korhosen yhteisnäyttely RAJAPINNALLA on esillä Järvenpään taidetalossa 29.9.–18.10.2020
—
Menneet näyttelyt:
Jarkko ja Laura Antikaisen näyttely Lohjansaaren unet Rajala Pro Shopissa Helsingissä 1.–26.6.2020.
Katso video: https://ananaskuvat.galleria.fi/kuvat/Audiovisuaali/Rajala-n%C3%A4yttely%201.-26.6.2020.MOV
—
Tua Rahikaisen näyttely Maaginen metsä Akateemisen kirjakaupan Café Aallossa 4.3.–1.4. 2020, os. Pohjoisesplanadi 39, Helsinki, 2. krs.
—
Raimo Ketolaisen näyttely Kaupunkikuvia ja karnevaaliasuja Pohjolasairaalan kahviossa 28.4. – 6.6.2020, os. Puutarhurinkuja 2, 4. krs, Helsinki.
—
Menneet näyttelyt:
Cuvauscaverit on joukko eri-ikäisiä valokuvauksen harrastajia ja kameraseuralaisia, jotka järjestävät kuvaus- ja näyttelytapahtumia. Nyt heillä on avautuu näyttely nimeltään ”Natura Nostra” Lohjan pääkirjastossa. Natura Nostra -näyttelyssä on esillä 14 kuvaajan valokuvia luonnosta. Se on kuvakertomus Pohjolan ainutlaatuisesta valosta ja vuodenaikojen vaihtelusta.
Näyttely on avoinna 2. – 28.2.2020, Lohjan pääkirjasto, Karstuntie 3.
https://cuvauscaverit.wordpress.com/
—
Taide-Laaksossa on esillä Kameraseuran Suurpalkintokilpailun 2019 voittajakokoelma (Jari Mankinen) ja kilpailuun osallistujien valokuvia. Lisäksi näyttelyssä on esillä Naturan Vuoden Luonto – ja Ympäristökuvaajakilpailun 2019 voittajan Vesa Jakkulan kuvasatoa.
8.1.-31.1.2020
Taide-Laakso
Laakson sairaala, rakennus 4, P-porras
Lääkärikatu 8, Helsinki
Avoinna joka päivä klo 7-19
kahvio avoinna ma-pe 8-18, la-su 13-17
Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat:
Niilo Anttonen
Vesa Jakkula
Jari Mankinen
Antti Sorva
Juhani Visavuori
Menneet näyttelyt:
Vauhtia ja mahtavia peräaaltoja -näyttelyssä on esillä Timo J. Grönlundin valokuvia.
Näyttely on esillä 6.8.-6.9.2019 Kulttuuritila Ruumassa, Kotkan Merikeskus Vellamossa.
Kotkan Sapokassa järjestettiin 28.7.2018 monipuolinen veneilytapahtuma, jonka tunnelmia Timo J. Grönlund tallensi kamerallaan. Kuvauksellisesti haaste oli mielenkiintoinen. Grönlund oli mukana katsojavene Vikla III:lla, joka risteili tapahtuma-alueella hitaasti aallokossa keinuen. Kuvauskohteet, kuten OFF3A-veneet, taas liikkuivat yli 100 kilometrin tuntivauhdilla. Etäisyydet kuvauskohteisiin olivat suuria, sillä samanaikaisesti oli käynnissä useita tapahtumia.
Veneilytapahtumassa olivat mukana:
- Vellamon kierros/köliveneiden purjehduskilpailu Kotkan merialueella LYS, avoin luokka, puuveneet
- Perinteiset Fiskari-ajot luokissa yli ja alle 100hv, vauhtia ja mahtavia peräaaltoja
- XLVII Ruotsinsalmen ajot/moottoriveneiden Offshore SM -kilpailu
Näyttelyssä on esillä kaksitoista valokuvaa. Valokuviin voi tutustua Kulttuuritila Ruuman aukioloaikoina ti, to 10–16, ke 10–18 ja pe 10–15, la-su-ma suljettu. Vapaa pääsy.
Merikeskus Vellamo, Kulttuuritila Ruuma (entinen Tietokeskus Vellamo), Tornatorintie 99, Kotka.
—
Ryhmä10:n valokuvanäyttely Lähiseutu3 Taide-laaksossa 5. – 30.6.2019
Ryhmä 10 on jälleen vauhdissa ja tällä kertaa katsellut lähiseutuaan linssin läpi. Tule katsomaan, miten sen näimme.
Avajaiset 4.6. kello 17-19, tervetuloa!
Laakson sairaalan Taide-Laakso, Lääkärikatu 8, 00250 Helsinki – avoinna joka päivä klo 7-22
https://ryhma10.weebly.com/
—
MuuValo-ryhmän valokuvanäyttely KERROKSIA käsittelee mielen, tilan, ajan ja tunteiden kerroksia. Miltä muistot näyttävät, voiko oman mielenmaiseman jakaa?
Taiteilijatapaamiset ovat ke 3.4. klo 17:30 – 19:30, la 13.4. klo 15:00 – 17:00 ja ti 23.4. klo 18:00 – 20:00. Tervetuloa!
—
KIISI TUOMALA
VALOA KOHTI – TOWARDS BRIGHT LIGHT valokuvanäyttely
2. – 31.3.2019
We Pop-Up -hankkeen Avoin tila
Lapinlahden Lähde, Venetsia-talo
Näyttely koostuu Kiisi Tuomalan valokuvista, joihin on tallennettu Lapinlahden entisen sairaalaan muutosta tyhjillään olleesta rakennuksesta nykyiseen käyttöönsä.
Minua on kiinnostanut sairaalarakennuksen muutos prosessissa jossa entinen sairaala muuttuu Lapinlahden Lähteeksi. Tilat, arkkitehtuuri, hetket, yksityiskohdat, tunnelmat, valo, varjot, muodot… Paikassa on niin paljon kaikkea uskomattoman kaunista ja kiinnostavaa. Olen tallentanut kuvia muutoksen eri vaiheissa osin dokumentoiden mutta myös tunnelmoiden Lähteen uuden elämän alkua, remonttia ja tunnelmia, tarinaa rakennuksen muutoksesta.
Näyttely on avoinna Lapinlahden Venetsiatalossa ti-to klo 12-18 ja la-su klo 12-16.
Avajaiset lauantaina 2.3. klo 16-19. Tervetuloa!
—
Tule tutustumaan Jätkäsaareen.
Muusikkojen yhteisessä Jallukka-talossa sijaitsevassa Malaga Barissa on helmikuun ajan Mun Stadi / Näkymiä Jätkäsaaressa – näyttely, jossa on esillä Keijo Toivion mustavalkoisia kuvia. Tervetuloa avajaisiin perjantaina 1.2.2018 klo 18.00 nauttimaan näyttelystä ja Malaga Barin rennosta tunnelmasta!
Kameraseuralaisten parhaita Taide-Laaksossa 9.1. – 1.2.2019
—
Mitä tiedät Grönlannista?
Ilmastonmuutoksen myötä Grönlanti ja Arktis ovat yhä enemmän keskiössä. Tule tutustumaan!
Näyttelyn järjestäjä UPPIK-ystävyysseura Suomi-Grönlanti, ja mukana myös kameraseuralaisia.
äytävägalleria, 3. krs, 2.11. – 30.11.2018
KERROKSIA-valokuvanäyttely käsittelee mielen, tilan ja tunteiden kerroksia. Miltä muistot ja unet
näyttävät, voiko oman mielenmaiseman jakaa? Valokuvat antavat vallan ottaa haltuun oma sisäinen tarina
ja tekevät tilaa tunteille valoisasta ilosta tunnerekisterin tummiin sävyihin. Ulkoinen maailma näyttäytyy
sisäisen maailman heijastumana.
Tapio Autelo etsii kaupunkikerrostumista urbaaneja episodeja. Jan Ekström tuo esiin ihmiskehon ja kasvit
veden astiana, vesi on samalla pinnan alla ja pinnalla. Antti Kaupin kuvissa vesi toimii kameran
piirustuspintana ja sumea, heilahtanut näkökenttä kääntää katseen suunnan sisään. Mustavalkoiset kuvat
pelkistävät näkymän mielenmaisemaksi. Marjut Korhosen rakennetut kuvat ovat mielikuvituksen ilottelua
ja veden tyrskyjä. Yön pimeä näyttää tutun toisessa valossa Minna Lehtolan kuvissa, joissa tutkitaan talon,
tilan ja esineiden roolia merkitysten ja muistojen kantajina. Päivi Lukkarin minimalistiset
kaupunkiyksityiskohdat ja hetkelliset varjot kirkkaassa valossa nostavat esiin olennaisen. Kiisi Tuomalan
kuvissa hämärä kaupunki avaa yökulkijalle uuden ehkä vähän oudonkin maailman välittäen öisiä tunnelmia,
värien ja valojen leikkiä silloinkin. Pinnan alta löytyy yllätyksiä monissa eri muodoissa. Seppo Verhon
omakuvissa näkymätön mies luotaa mielen kerroksia ja perkaa miehenä olemista sankarin ja luuserin
roolien ristipaineessa.
MuuValo on pääkaupunkiseudulla toimiva kahdeksan harrastajavalokuvaajan ryhmä. Tavoitteemme on
ottaa osaa kaupunkikulttuurityöhön tuomalla valokuvaa esille sinne missä se saavuttaa kaupunkilaisia.
Olemme järjestäneet yhdessä kaksi ryhmänäyttelyä (OmaValo 2016 ja EriValo 2017) ja lisäksi ryhmän
jäsenillä on ollut useita näyttelyitä yhdessä ja erikseen. Lisää tietoa kuvaajista ja ryhmän toiminnasta löytyy
nettisivulta www.muuvalo.com. Kameraseura ry on myöntänyt MuuValo-ryhmälle P.K. Jaskari stipendin
Kerroksia-näyttelyn kuluihin.
Kerroksia 19.11.–2.12.2018, Espoon kulttuurikeskus, Näyttelytila, Kulttuuriaukio 2, Tapiola.
Avajaiset ti 20.11. klo. 18.00, tervetuloa!
www.muuvalo.com/kerroksia, MuuValo-ryhmä: muuvalo@gmail.com
Ensin oli tyhjä tila, jonka täytti Jazz Finland Live Kotka 2016. Osallistuin tapahtumiin linssin läpi. Dokumentoin näkymiä ja tunnelmia nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeisiin. Taltioin jazzia 60 alansa huippuosaajan esittämänä kaikkiaan 17 eri kokoonpanossa.
Läsnä oli ohikiitävässä hetkessä ikuistettuna muutamia tuhansia kuvaruutuja. Niistä jokainen vangitsee hetken, jonka kuvaaja näki omin silmin ja välittää katsojalle. Jazz on minulle vuorovaikutusta erilaisten ihmisten kanssa. Kuvatessa omaperäinen näkeminen korostuu.
Minulle kuvaajana suhde musiikkiin syntyy siitä, onko laajan esiintyjäkaartin esiintymisissä eloa ja vauhdikkaita tilanteita. Nämäkin ehtii ihastella vasta kuvia katsottaessa.
Kotkalainen jazzvuosi 2016 käynnistyi Eero Koivistoisen 70-vuotisjuhlakonsertilla 14.1. ravintola Kairossa ja täydentyi usealla konsertilla Merikeskus Vellamossa. Ympyrä sulkeutui Amok Amor -yhtyeen iltaan 4.12. Laulumiestalolla. Konserttien valokuvaamisen mahdollisti Kotka Jazz ry:n tarve tallentaa tapahtumat.
Kellarigalleria ja Tiiligalleria Laterna Magica, os. Rauhankatu 7, Helsinki
Näyttelyyn voi tutustua gallerian aukioloaikoina 4. – 21.7.2018: ti-pe 11-13:30 ja 14-17, la 12-15 su, ma suljettu.
Tervetuloa näyttelyn avajaisiin tiistaina 3.7.2018 klo 17-19!
—
Kerrostumia-näyttelyssä viisi valokuvaajaa pohtii ympäristö- ja luontosuhdettaan sekä käsittelee ajan, kulttuurin, maiseman ja historian kerrostumia. Kameraseurasta mukana on Helena Perhonen, Anna Kuokkanen ja Henna Lundenius.
https://www.facebook.com/events/2082717472013366/
Galleria Alli: http://kuumart.fi/galleria-allin-nayttelykalenteri/
Marjut Korhosen valokuvataidenäyttely ”Aika ja ajatus” sekä ”Kohtaamisia” on esillä Roihuvuoren kirkossa 10.6. asti. Näyttely on avoinna arkisin ja sunnuntaina klo 10–14, paitsi keskiviikkoisin klo 14–19. Taiteilijatapaaminen Roihuvuoren kirkolla keskiviikkona 16.5. klo 17–19.
—
Mauno Pesosen kuvia on esillä Akateemisen kirjakaupan toisessa kerroksessa, Cafe Aallossa 2.5.2018 saakka. Käykää katsomassa ja nauttimassa samalla kahvilan mainiosta tarjonnasta! Os. Pohjois Esplanadi 39, 2.krs. Mauno Pesonen tavattavissa näyttelyssä 6.4. klo klo 14-16.
—
KLIK Helsinki – Katukuvia 2017 – 20.4.-20.5.2018
Näyttelytila Katariina, Virka-galleria, Helsingin kaupungintalo, Sofiankatu 1
Sydämellisesti tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 19.4. klo 17-19.
Näyttelyn avaa valokuvaaja, kuvajournalisti Sami Kero. Kameraseurassa aloitti keväällä 2017 katukuvauksesta kiinnostuneiden pieni kerho, jossa tutkailtiin puolen vuoden ajan katukuvauksen pitkää historiaa ja tutustuttiin maailman tunnetuimpien katukuvaajien erilaisiin lähestymistapoihin. Niin lähdettiin ulkoiluttamaan kameraa, vangitsemaan silmänräpäyksessä niitä hetkiä, joissa on jotain ajankohtaista ja samalla ajatonta kaupungin sykkeessä. Tuloksena satoja kuvia, joita katseltiin kerhoilloissa. Valokuvaaja, kuvajournalisti Sami Kero valitsi näyttelyyn kahdenkymmenen kuvan kokonaisuuden.
—
Pohjolan maagiset maisemat -näyttely Verandassa Finlandia-talolla 13.3.-11.5.2018 ja 26.4. klo 18-20 Kirsi MacKenzie pitää siellä kuvaesityksen ja näyttelykierroksen.
—
Merinäkymä
Timo J. Grönlundin valokuvia
The Tall Ships Races 2017 -tapahtuma Kotkassa 6.3.–8.5.2018
Tietokeskus Vellamo, Merikeskus Vellamo, Kotka
Kotkalainen Timo J. Grönlund tuo Tietokeskus Vellamoon valokuvanäyttelyn kesällä 2017 Kotkassa nähdystä The Tall Ships Races -tapahtumasta. Grönlund on liikkunut tapahtumassa niin vesillä kuin maissakin, seuraillut purjeveneiden matkaa ja miehistön elämää sekä metsästänyt kameraansa tunnelmakuvia ja suuren tapahtuman pieniä yksityiskohtia. Näyttelyssä on esillä lähes kaksikymmentä valokuvaa.
Valokuviin voi tutustua 6.3.–8.5.2018 Tietokeskus Vellamon aukioloaikoina ti, to 10–16, ke 10–18 ja pe 10–15. Maanantaisin ja viikonloppuisin Tietokeskus on suljettu. Vapaa pääsy.
Tapahtumien valokuvaamisen mahdollisti seuraavien tahojen tuki: Kotkan kaupunki, HaminaKotka Satama Oy, Meritaito Oy, Finnpilot Pilotage Oy, veneitä omistavat ystävät sekä omaiset.
Lisätiedot: Timo J. Grönlund, jazz_kotka_2016_kuvina@luukku.
Tervetuloa katsomaan GP17 ryhmämme valokuvanäyttelyä Kaapelitehtaalle Jukka Male Museoon (B-porras 2. krs) 26.1. – 17.2.2018. Avoinna joka päivä klo 9 – 21. Vapaa pääsy.
Taiteilijatapaaminen on torstaina 15.2. klo 17 – 19.
KUVATUS ON TÄÄLLÄ!
Näyttely helmikuun 2018 ajan Ravintola Pikku-Vallilassam os. Vallilantie 19, 00510 Helsinki
Kuvatus-näyttely on toteutettu Kameraseuran työpajana. Ryhmän kuusi valokuvaajaa loivat kahden ohjaajan luotsaamina näyttelyn suunnittelusta toteutukseen. Aiheeksi valittiin sopivan abstrakti Kuvatus, jota kukin sai toteuttaa haluamallaan tavalla. Tarkoitus oli luoda monipuolinen, luova ja rohkea kokonaisuus, jossa saa vapaasti ideoida ja hullutella. Jokaisella kuvaajalla on oma tila. Kuvien yhteydessä kuvaaja kertoo omasta aiheen tulkinnastaan ja lähestymistavastaan. Ryhmän nimi, Pikku-Vallilan Särmät, muodostui ensimmäisessä tapaamisessa, ravintola Pikku-Vallilassa. Avajaiset to 1.2. klo 19, tervetuloa! Tarjolla pientä purtavaa.
Kuvaajat:
Minna Frii
Pirjo Hirvonen
Tiina Hyvönen
Marko Koivumäki
Jukka Toivio
Pauliina Tuomikoski
Ohjaajat:
Hannu Iso-Oja
Kristiina Sievi-Korte
Kesäkuu fiilistellään Café Aallossa!
Kiertävä Hyvä olla –näyttelymme on avattu Helsingin kesäisellä Pohjoisesplanadilla, Alvar Aallon 1969 suunnittelemassa talossa Akateemisen kirjakaupan toisessa kerroksessa. Kahvilassa on ainutlaatuinen nostalginen tunnelma klassikko-kalustein.
Kahvilan historia alkoi 1955 Keskuskadulla Aallon piirtämän Rautatalon marmoripihalla. Kun toiminta oli loppumassa 1985 kannattamattomana, Suomen arkkitehtiliitto teki esityksen talon suojelemiseksi. Huutokaupassa Stockmann osti kahvilan kalustuksen ja lahjoitti sen Alvar Aalto –säätiölle.
Luontevasti kalustus siirtyi viereisen Kirjatalon tiloihin, kun Akateemisen kirjakaupan toisesta kerroksesta tyhjennettiin varastotila parempaan käyttöön. Niin syntyi nykyinen Café Aalto. Arvoiseensa tilaan pääsivät alkuperäiset Aallon suunnittelemat valaisimet, pöydät ja tuolit ja Arne Jacobsenin kevyet Muurahais-tuolit. Kahvilanpitäjäksi valittiin Maija-Liisa Sjöberg ja toiminta jatkuu nyt kahvilasuvussa jo toisessa polvessa.
Näyttelymme 21 kuvaa saavat siellä välittää hyviä fiiliksiä kahvilavieraille.
Tervetuloa!
Tiloja – Spaces & Vaarin verstaalla
Valokuvanäyttely Laterna Magicassa 30.5-17.6.2017
Näyttelyssä on esillä kaksi kuvasarjaa, joille on yhteistä kiinnostus valon leikkiin rapautuneilla pinnoilla, kerroksellisuus ja rosoisuus. Olemme löytäneet kuvauskohteemme eri tavalla: Kiisi Tuomala kaupunkien kaduilla valossa ja varjossa kulkien ja Minna Lehtola kellariverstaan pimeydessä tutkaillen mutta molempia yhdistää halu katsoa tarkemmin kuinka aika muovaa arkista ympäristöä.
Kiisi Tuomala: Tiloja – Spaces
Kiisi kulkee, havainnoi ja löytää… aarteita – ei ehkä kuitenkaan kaikkien mielestä. Hylättyjä? Ei välttämättä mutta usein kuitenkin. Ne ovat kaukana tai lähellä. Hän tallentaa ja ikuistaa hetken ja tarinoita, joita ei ehkä koskaan kuulla. Värit, valo, muodot ja varjot kiinnostavat. Rujot, rähjäiset, rouheat, rosoiset tilat ja pinnat kiehtovat ja viehättävät. Ehkä ne ovat portti toiseen todellisuuteen?
Kiisi Tuomala (s. 1965) on kuvannut aktiivisesti n. 5 vuotta, enimmäkseen erilaisia tiloja ja kaupunkimiljöitä Suomessa ja maailmalla erilaisista kuva- ja näkökulmista.
kiisi.kuvat.fi, http://allthatphotos.blogspot.com
Minna Lehtola: Vaarin verstaalla
Yhteisnäyttelyssä on esillä osa Vaarin verstaalla-sarjasta, jossa Minna Lehtola on tutkinut vaarinsa kellariverstasta, sen pintoja, värejä ja esineitä. Kuvat käsittelevät aikaa, sen rajallisuutta sekä venymistä menneestä nykyhetkeen työkalujen ja niiden kantamien muistojen ja merkitysten kautta.
Valokuvat on toteutettu valomaalaustekniikalla, jossa kohde maalataan esiin pimeästä tilasta taskulamppua käyttäen. Sarjan jokainen kuva on tehty yhdellä pitkällä valotuksella ja valotuksia ei ole yhdistetty.
Pimeässä valo korostuu, tila häilyy ja aika tiivistyy. Kellariverstaan tiiliseinä, höyläpenkin pää ja muutaman metrin liikkumavara keskellä rajaavat aiheen, taskulampun kapea kiila maalaa esiin vain kohteen. Kellarin äänet ja tuoksut vievät muistoihin ja kuviin syntyy tunneside. Minna Lehtola pitää siitä, miten kuvaustapahtuman hitaus antaa mahdollisuuden keskittyä ja pysähtyä katsomaan tarkasti yksityiskohtia, miten valaisun fyysinen liike, toisto ja käsin tekeminen yhdistyvät kuvien aiheeseen.
Minna Lehtola (s. 1971) on helsinkiläinen valokuvauksen harrastaja.
EriValo -valokuvanäyttely 20.4.—14.5.2017
Jukka Male Museo, Kaapelitehdas
Jokainen näkee asiat eri valossa, omalla tavallaan. Se on väistämätöntä ja myös rikkaus. Aiheiden, näkökulmien ja tyylien moninaisuus on tämän näyttelyn juju. Yhdistävä tekijä on ryhmäläisten intohimo kuvaamiseen ja halu kehittyä. Kuvista näkyy, että tekijät ovat valmiita panemaan itsensä likoon.
Tapio Autelolle mustavalkokuvat ovat pieniä graafisia runoja. Näyttelyn kuvasarja kertoo Sohvista ja hänen seuranaan kulkeneesta varjosta, Tapiosta, joka kutsui Sohvia Silkkiturkiksi. Jan Ekström kuvaa lukioaikaisia luokkakavereitaan heille nykyään rakkaan asian parissa. Kuvat tuovat esiin heidän persoonaansa. Antti Kauppi kuvaa metsän kosketusta – liikettä, muutosta, tuntua, tunnetta ja metsän kokonaisuutta.
Marjut Korhosen kuvissa ollaan erilaisissa tilanteissa ja paikoissa, jotka voivat olla todellisia tai täysin kuviteltuja. Ne kertovat tämän päivän ihmiskontakteista, kohtaamisista, jotka jäävät usein hyvin pinnallisiksi, arvoituksellisiksi tai ohuiksi.
Minna Lehtolan studiokuvasarjassa musta on paikoittain läpitunkematonta vastakohtanaan valkoinen ja välissä niukat harmaan sävyt. Mustavalkoinen kuva värillisestä kohteesta on osa valokuvan vanhaa taikaa. Musta ikään kuin lainaa omaa glamouriaan ja nostaa kohteen hetkeksi arjen yläpuolelle.
Kristiina Lähdesmäen kuvissa auringonvalon taivaalle houkuttelema katse on löytänyt talvipuiden valtakunnan. Paljaat oksat kurkottelevat korkeuksiin ja kertovat yllättäviä tarinoitaan. Päivi Lukkarille valo on energiaa. Se on hetki, joka katoaa, vaihtaa kohdetta tai illan tullen pakenee horisontin taa. Tarakini Rainahon kuvissa metsän puut siivilöivät valoa. Se tehostaa metsän energiaa, hiljaisuutta, tekee näkymättömän näkyväksi.
Jarmo Sarkkisen kuvasarjassa liikutaan unimaailmassa. Siinä todellisuus ja uni sekoittuvat. Toiveet tulevat todeksi. Ainakin hetkeksi. Kiisi Tuomala vangitsee kaupunkinäkymiä. Niissä on jotain tuttua. Muuttuva hetki, valo ja värit muokkaavat näkymiä herkeämättä. Siinä se on, mutta mikä? Seppo Verhon mielestä kaupunki on elävä olio, ällistyttävä teräksen, lasin ja ihmisten kietoutuma.
Helsingin työväenopiston Valokuvailmaisun projektipajaa ohjaa valokuvaaja Lea Kömi.
Avajaiset torstaina 20.4. klo 18 – 20!
Tervetuloa!
Jukka Male Museo (vapaa pääsy), Kaapelitehdas. Tallberginkatu 1 B, 2 krs., Helsinki
Avoinna joka päivä klo 9-21, 20.4. – 14.5. 2017
Yhteydet: Metro, Ruoholahti; raitiovaunu 8, pysäkki Länsisatamankatu
Seppo Tuomaalan näyttely Laterna Magicassa 07.03.2017 – 25.03.2017. Näyttely koostuu kahdesta osasta: Sinä iltana Fidel lähti pois ja Maailman kuvia 2012-2016.
Lisätietoja näyttelystä: http://laterna.net/.
Avajaisiin 7.3.klo 17-19 ovat kaikki tervetulleita!
LÄHELLÄ on yhdeksän valokuvaajan näyttely, joka avaa näkökulmia 100-vuotiaan itsenäisen Suomen todellisuuteen. Osallistujat pohtivat aihetta omakohtaisesti omien, useista valokuvista koostuvien teosten kautta. Kokonaisuus on moniulotteinen esitys tämän hetken arjesta ja elämästä̈. Yksilölliset ratkaisut näyttelyn ripustuksessa tukevat jokaisen teoksen visuaalista ilmettä̈. Yhdeksän erilaista näkökulmaa, tyylilajia, sisältöä̈ ja tunnelmaa, joissa teoksia yhdistää̈ myönteinen sävy ja vahva henkilökohtainen tulkinta.
”Innostukaa, ylittäkää̈ rajojanne ja olkaa rohkeasti itseänne!” – Liisa Söderlund
GP17-työryhmään kuuluvat Jan Ekström, Ari Komulainen, Lauri Pietarinen, Kristiina Sievi-Korte, Lasse Suonpää, Hannu Tenhunen, Janne Teräväinen, Susanna Teräväinen ja Jouko Väärälä. GP17 on aloittanut syksyllä 2016 Kameraseuran näyttelytyöpajana. Työpajan ohjaajana toimii valokuvaaja Liisa Söderlund.
Lisätietoja näyttelyprojektista: Liisa Söderlund, 040-5570970, liisa.soderlund@aalto.fi
ASBESTOS ART SPACE
10.-13.2.2017 klo 12-18
Avajaiset 9.2.2017 klo 18-21
Mäkelänkatu 45 Helsinki
Projekti käsittelee taiteilijan edustaman sukupolven identiteetin rakentumista nyky-yhteiskunnassa. Kyseinen 80-90-luvulla syntynyt sukupolvi kohtaa nyt ja seuraavan kymmenen vuoden aikana suuria yhteiskunnallisia paineita suurten ikäluokkien eläköityessä ja työmarkkinoiden muotoutuessa miltei täysin uudestaan. Myös tiede ja kulttuuri elävät jatkuvassa muutostilassa. Valtion toimet taloustilanteen elvyttämiseksi vain lisäävät kyseisiä paineita. Teossarja esittelee esimerkillisiä persoonia, jotka omilla aloillansa ilmaisevat itseään osaamisensa kautta. Nämä yksilöt luovat oman tiensä ammatissa, eläen sen kautta identiteettiään. Vanhat koulutusrakenteet sekä yksinomaan vakaaseen toimeentuloon ja 30 vuoden työsuhteeseen perustuvat esikuvat ovat murentuneet. Työ ei ole enää mustavalkoisesti vain ansaitsemista vaan ammattitaito määrittelee ihmisen elämäntyyliä ja omakuvaa. Osaaminen on osa olemusta ja subjektiivisia tulevaisuuden toiveita.
Esittämällä projektin muotilehden kontekstissa rinnastaa taiteilija aiheen muotialan ideologioihin. Lehtien materialististen ja epätodellisten ideaalien tilalla ovatkin aidot esikuvat ja todelliset tavoitteet elämässä.
Juste on kuvataiteilija ja valokuvaaja Helsingistä. Hänen projektinsa saavat inspiraationsa oman elämän kokemuksista. Ilmaisun keskiössä ovat yksilö ja maailmankuva. Tunnetilat, elämäntavat ja -tavoitteet rakentuvat sekä ympäristön vaikutuksesta, että persoonasta. Ympäristö on ohjaileva yhteiskunta ja kulttuurit, joiden kontekstissa kaikki tapahtuu, elävät alati. Yksilöllä on tarina, eli tausta ja tulevaisuus, jota ohjaavat haaveet ja unelmat, perinteet, käyttäytymismuotit, urautumispaineet, trendit ja intuitio. Teokset koostuvat hienovaraisesta ilmaisusta analogisen valokuvan ja tilallisin keinoin.
Juste on osa Asbestos-kollektiivia, jonka tavoitteena on rikastuttaa kulttuurillista toimintaa ja taiteellista keskustelua avoimella kaupunkitilallaan Asbestos Art Spacella Helsingin Vallilassa.
ASBESTOS ART SPACE
Feb 10 – Feb 13, 2017, noon to 6pm
Opening: Feb 9, 2017, 6pm to 9pm
Address: Mäkelänkatu 45, Helsinki
This project is about the construction of identity of the generation that the artist represents in present-day society. The generation born in the 1980s and the 1990s is facing strong social pressure – and will be facing it in the next ten years, as the baby boomers retire and the labour market is restructured almost completely. Science and culture are also in a state of constant transformation. The government’s actions to revive the economy only seem to increase the pressure. The series of works presents exemplary personalities who express themselves through their skills and knowhow in their respective fields. These individuals create their own paths in their professions, living their identities through them. The old education structures and role models based solely on steady income and 30-year employment contracts have been crushed. Work no longer entails just earning money, but professional skills determine people’s lifestyles and self-image. Knowhow is part of people’s personality and their hopes for the future.
By presenting his project in the context of a fashion magazine, the artist draws a parallel between his theme and the ideologies of the fashion world. The materialistic and unreal ideals of the magazines are replaced by genuine role models and real goals in life.
Juste is a visual artist and photographer from Helsinki. His projects are inspired by his own life experiences. Juste’s expression centres on the individual and the worldview. Emotions, lifestyles, and life goals are constructed on the basis of both the environment and each individual’s personality. The environment is society, which steers us. The cultures, which provide the context for everything that happens, are in constant change. Each individual has a story, a background, and a future, guided by dreams and hopes, traditions, patterns of behaviour, pressures to be stuck in a routine, trends, and intuition. The works in this exhibition display subtle expression, using analogical photographs and spatial methods.
Juste is a member of the Asbestos collective, which aims at enriching cultural activity and artistic debate through its open urban space in Vallila, Helsinki.
http://www.artist-page-juste.com/
https://www.facebook.com/events/391730014508949
Kameraseura ry:n suurpalkintokilpailun 2016 satoa
Avajaiset 11.1.2017 klo 18 Laakson sairaalassa, os. Lääkärinkatu 8. Tervetuloa!
Kuvaajat: Niilo Anttonen, Vesa Jakkula, Paula Lehtimäki, Hannu Lehto, Jari Mankinen, Tiina Pohjanpelto (suurpalkintokilpailun voittaja), Hemmo Ristimäki, Antti Sorva, Juhani Visavuori.
Kameraseura ry järjestää jäsenilleen keskustelutilaisuuksia kuvista ja monenlaisia sisäisiä kuvakilpailuja. Vuosittaiseen ns. suurpalkintokilpailuun kukin kilpailija osallistuu viiden vedoksen kokoelmalla, joka ei ole kuvasarja. Kokoelman kuvien, joilla ei siis tarvitse siis olla mitään yhteistä keskenään, on tarkoitus ilmentää kuvaajan monipuolista valokuvauksen osaamista. Arvioinnin suorittaa yksi arvostettu valokuvauksen piirissä toimiva henkilö. Tällä kertaa se oli varsinkin Helsingin Sanomista tuttu taidejournalisti Anu Uimonen, itsekin entinen Kameraseura ry:n jäsen. Hän valitsi voittajakokoelman ja lisäksi sen ulkopuolelta kaksi palkittavaa yksittäiskuvaa.
Jazz-Kotka 2016 kuvina Timo J. Grönlundin valokuvia Tietokeskus Vellamo, Merikeskus Vellamo, Kotka 10.1.–10.3.2017 Näin se alkoi! Ensin oli tyhjä tila, jonka täytti Jazz Finland Live Kotka 2016. Osallistuin tapahtumiin linssin läpi. Dokumentoin näkymiä ja tunnelmia nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeisiin. Taltioin jazzia 60 alansa huippuosaajan esittämänä kaikkiaan 17 eri kokoonpanossa. Läsnä oli ohikiitävässä hetkessä ikuistettuna muutamia tuhansia kuvaruutuja, joista jokainen vangitsee hetken, jonka kuvaaja näkee omin silmin ja välittää katsojalle. Jazz on minulle vuorovaikutusta erilaisten ihmisten kanssa. Kuvatessa omaperäinen näkeminen korostuu. Minulle kuvaajana suhde musiikkiin syntyy siitä, onko laajan esiintyjäkaartin esiintymisissä eloa ja vauhdikkaita tilanteita. Nämäkin ehtii ihastella vasta kuvia katsottaessa. Kotkalainen jazzvuosi 2016 käynnistyi Eero Koivistoisen 70-vuotisjuhlakonsertilla 14.1. ravintola Kairossa ja täydentyi usealla konsertilla Merikeskus Vellamossa. Ympyrä sulkeutui Amok Amor -yhtyeen iltaan 4.12. Laulumiestalolla. Konserttien valokuvaamisen mahdollisti Kotka Jazz ry:n tarve tallentaa tapahtumat. – Timo J. Grönlund Kotkalaisen Timo J. Grönlundin valokuviin voi tutustua 10.1.–10.3.2017 Tietokeskuksen aukioloaikoina ti, to 10–16, ke 10–18 ja pe 10–15, ma & la-su suljettu. Tietokeskukseen on vapaa pääsy. Jazz-aiheeseen voi perehtyä myös Kymenlaakson museon Mosaiikki-näyttelyn osiossa Jazzia ja jameja, jossa luodaan katsaus kotkalaiseen musiikkimaailmaan 1950-1960-luvuilla. Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, 48100 Kotka www.merikeskuvellamo.fi #phonbie 4.11. – 11.11.2016 Marraskuun toisella viikolla Asbestos Art Spacessa on nähtävillä Jani Lappalaisen ensimmäinen valokuvanäyttely #phonbies. Näyttely rakentuu vuosina 2014 – 2016 kuvatusta katukuvausprojektista, jossa pääosaan pääsevät ihmiset ja mobiililaitteet. #phonbies dokumentoi sitä, miten tapamme kulkea, odottaa ja kuluttaa turhaa aikaa on mobiililaitteiden yleistymisen myötä muuttanut. Tuntuu kuin pakenisimme alituiseen ympäröivästä todellisuudesta painamalla katseemme kohti kosketusnäytöllä avautuvaa ulottuvuutta. Alkuun tällaiset tilanteet saattavat näyttäytyä ulkopuoliselle jotenkin epäluonnollisilta ja ehkä negatiivisiltakin, mutta tilanteiden syvempi tarkastelu tuo niihin tietynlaista intiimiyttä ja tarinallisuutta. Tervetuloa avajaisiin perjantaina 4.11. klo 18 – 22! Näyttelyn aukioloajat: Ma – su klo 13-19 FB: https://www.facebook.com/janilappalainenphotography/ Instagram: https://www.instagram.com/lapizki/ Asbestos Art Space on Asbestos-kollektiivin perustama avoin kaupunkitila poikkitaiteelliselle toiminnalle ja kulttuuritapahtumille. Facebook: https://www.facebook.com/asbestosartspace1/ Instagram: https://www.instagram.com/asbestos_art_space/ Asbestos Art Space toimii turvallisen tilan periaatteiden mukaisesti. Esteettömyystiedot: Ovi on 71 cm leveä. Edustalla on n. metrin etäisyydellä ovesta 10 cm korkea rappunen ja itse ovessa on 10 cm korkea kynnys. Wc ei ole esteetön. #phonbies 4.11. – 11.11.2016 On the second week of November you can find Jani Lappalainen’s first photo exhibition #phonbies at Asbestos Art Space. The exhibition displays photographs from a street photography project, which was shot during 2014 – 2016 and it concentrates on people and and mobile devices. #phonbies documents how the way we commute, wait and kill time has changed along the popularity of mobile devices. It feels like we are constantly escaping the surrounding reality when we lay down our eyes into the dimension glaring in the screen of a mobile device. To an outsider these scenes may seem somehow unnatural or even negative at first, but a deeper analysis reveals intimacy and narrative in them. Welcome to the opening on the 4th of November 18-22! Exhibition opening hours: Mon – Sun 13-19 FB: https://www.facebook.com/janilappalainenphotography/ Instagram: https://www.instagram.com/lapizki/ Asbestos Art Space is an open city space created for events of the entire range of art and culture founded by the Asbestos collective. Facebook: https://www.facebook.com/asbestosartspace1/ Instagram: https://www.instagram.com/asbestos_art_space/ Asbestos Art Space operates according to Safe Space principles. Accessibility information: The width of the entrance is 71 cm. There is a 10 cm stair approximately 1m in front of the main entrance and a 10 cm high threshold. The toilet is not accessible.
Ma-To 9.00 – 20.00 Pe 9.00 – 16.00 La 9.00 – 16.00 Avajaiset 1.11.2016 klo 18.00
Valokuvaajan kunnianosoitus ITE-veistäjälle – kuva- ja sanafantasia: MATTI KERTOO KUNINKAALLISISTA KIHLAHELMISTÄÄN Rutiköyhä Matti Rutanen (1888-1964) oli originelli ITE-taiteen pioneeri. Muodollista koulutusta hänellä oli vain kiertokoulusta. Hän oli maankuulu suurin ponnistuksin 1950-luvulla Saarijärven Mahlun kylälle rakentamansa oudon Maapallopatsaan takia. Se on edelleen siellä merkittävä matkailunähtävyys. Kuuluisa Matti oli myös huikean mahtipontisista jutuistaan. Hän mm. aikoi kihlata morsiamen Englannin hovista. Tarinoillaan hän mielellään viihdytti patsaasta kiinnostuneita turisteja, joita tuli bussilasteittain. Lehtijutut kuvasivat lempeällä alentuvalla ymmärtävyydellä hänen ”lapsenomaisuuttaan”. Kyläläiset pitivät Matista ja sallivat hänen henkensä pitimiksi kalastaa luvattomastikin ”maailman mahtavimpia” kuhiaan. Saarijärveläisistä ”oikeista” aikalaistaiteilijoista Tapperin veljekset kunnioittivat Rutas-Matin luomisen pakkoa ja tahtoa: Maapallopatsaan rakentaminen maailmanrauhaa edistämään oli Matille pyhä tehtävä sen jälkeen, kun hän oli selvinnyt hengissä kansalaissodasta. Kain Tapper avusti myöhemmin patsaan restauroinnissa. Harri Tapper kirjoitti Rutas-Matista näytelmän ”Matti ja jumalatar”, jonka lavasti Yrjö Tapper. Urho Kekkosen kerrotaan avustaneen Mattia taloudellisesti. Itseeni Maapallopatsas outoine teksteineen teki lapsena valtavan vaikutuksen. Nyt digitaalikameroiden aikana haluan osoittaa Rutas-Matille kunnioitusta: olen laatinut valokuva- ja sanafantasian jatkoksi hänen kuuluisille morsianjutuilleen. Kuvittelin, rakensin ja kuvasin hänelle kihlajaislahjan – toivoakseni Matinkin mielestä riittävän mahtavan. Parissa kuvassa halusin myös esiintyä hänen ”luottoenkelinään”. Tarinan iskentäänsä Matti jatkaa siis vielä ”sieltä jostakin”. Viimeisen kuvan tekstissä Matti vihjaa siihen, mitä käyttöä hänen mahtavilla kihlahelmillään olisi vielä ”sielläkin”. Rutas-Matti halusi aina mahdollisimman suuren yleisön. Tästä näyttelystäkin hän olisi mielissään. Maapallopatsaan ympäristöön rakentamistaan pienistä mökeistä parhaan Matti oli varannut kuningatar Elisabethin residenssiksi. Näyttelyn kuvat olivat ensi kertaa esillä Rutas-Matin (ja minunkin) kotiseudulla Saarijärven Museossa 2014-2015. Lisätietoja Rutas-Matista ja Maapallopatsaasta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Matti Rutanen http://aaneton.net/~kipene/gradu/itse_tehty_jumala.pdf: Itse tehty jumala – Rutas-Matin rooli kyläoriginellina, ITE-taiteilijana ja profeettana (gradututkielma). http://retkipaikka.fi/vapaa/euroopan-kuningashuoneiden-siitosisan-merkillinen-maapallopatsas-saarijarvella/ http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/08/16/rutas-matti-mies-maailmanrauhan-asialla http://fi.wikipedia.org/wiki/Mahlun_Maapallopatsas https://www.flickr.com/photos/tags/maapallopatsas/ Valokuvanäyttely Yhdeksän höyrylaivan regatta Café Aalto, Akateeminen kirjakauppa Café Aallossa on esillä kotkalaisen Timo J. Grönlundin valokuvia Kotkan Meripäivillä 2015 vierailleista höyrylaivoista. Suomen Höyrypursiseura ry:n järjestämä kokoontuminen keräsi Kantasatamaan Saimaalta ja merialueelta kaikkiaan yhdeksän alusta, mm. vanhoja matkustaja-aluksia ja hinaajia. Näyttelyyn voi tutustua 5.7. – 2.8.2016. Café Aalto on avoinna Ma-Pe 9-21.00, La 9-19.00 ja Su 11-18.00. Vapaa pääsy. NINE STEAMSHIPS REGATTA 2015 Photo Exhibition at Café Aalto, the Academic Bookstore, Helsinki The exhibition presents photos taken by Mr. Timo J Grönlund during Kotka Maritime Festival 2015. The regatta – organized by the Finnish Steam Yacht Association in the old City Port of Kotka – gathered nine vessels: tug boats, steam barges and cruise steamships from Lake Saimaa and coastal waterways. The photo exhibition can be visited 5.7 – 2.8.2016, during Café Aalto opening hours: Monday – Friday 09 – 21, Saturday 09 – 19 and Sunday 11 – 18. Free admission. Neljäplus -ryhmä Kesä on totta-valokuvanäyttely 7.3-30.4.2016 HelsinkiKaupunkikuva Hannu Iso-Ojan valokuvanäyttely Malmitalossa 17.2.-12.3.2016 Viimeiseen mieheen – Till siste man -valokuvanäyttely Valokuvaaja Kari Ahonen 3.12.2015 – 31.1.2016, Kaunialan Sairaalan ruokasali Viimeiseen mieheen – Till siste man -teos on tehty sotiemme veteraanien kunnioittamiseksi ja muistamiseksi. ”Hoivatkaa, kohta poissa on veljet, muistakaa: Heille kallis ol’ maa. Kertokaa lastenlapsille lauluin: Himmetä ei muistot koskaan saa!” Veteraanin Iltahuuto Kuvatut sotiemme veteraanit ovat Kaunialan Sairaalan (aiemmin Kaunialan sotavammasairaala) asiakkaita, jotka ovat asuneet Kaunialan sairaalassa tai ovat olleet kuntoutuksessa ajalla 1.6.-5.9.2015. Sotiemme veteraaneja on kuvattu teokseen yhteensä 120, heidän keski-ikänsä on 93 vuotta, vanhimmat 104 vuotta. Kuvaukset on toteutettu vain luonnonvaloa hyväksi käyttäen Kaunialan Sairaalan miljöössä sisällä ja ulkona. Suurikokoinen (40 m²) teos jakautuu kuuteentoista osaan ja se koostuu sotiemme veteraanien kuvista ja lausumisista sekä muusta infosta. Teoksen suojelijana on Suomen puolustusvoimien ylipäällikkö tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Vernissage / Avajaiset 3.12.2015 klo 13 – 15 4.12.2015 – 31.1.2016 Open every day / Avoinna joka päivä klo 11 – 17 FREE ENTRY / VAPAA PÄÄSY Näyttely sijaitsee Kaunialan Sairaalan ruokasalissa, pääsisäänkäynnistä hissillä kaksi kerrosta alaspäin. Kaunialan Sairaala, Kylpyläntie 19, 02700 Kauniainen Projektikoordinaattori Kirsti Virta, puhelin: 044-906 1603, sähköposti: kirsti.virta@kauniala.fi Lisätiedot Kari Ahonen, puhelin: 0500-531 567, sähköposti: kuvauskari@gmail.com ********* Elämää ratikoissa Helsinki / Tallinna
Digiphotographic näyttely Erik Lauraeus
mm. Hi babyArtExpo Logout!
Valokuvaajat Tuula Heikkinen Espoosta ja Aija Lehtonen Helsingistä ovat työstäneet yhteisnäyttelyn ”Elämää ratikoissa – Tallinna Helsinki” yhteistyössä Tallinnan Fotomuuseumin kanssa. Näyttelyn ensimmäinen ripustus oli keväällä 2015 Fotomuuseumin galleriassa.
Kuvasimme kahden kaupungin tarinoita raitiovaunukulttuurin ympärillä ja raitiovaunuissa matkustavista ihmisistä taltioiden hetkiä ja tunnelmia. Ikuistimme ihmisiä menossa jonnekin – läsnä ohikiitävässä hetkessä. Joku selaa puhelintaan tai päivän lehteä, toinen on uppoutunut omiin ajatuksiinsa ja jossain ystävykset vaihtavat kuulumisia. Vaunut kulkevat raiteillaan ja pysäkeillä matkustajat vaihtuvat. Kun vaunu nytkähtää liikkeelle, se jatkaa matkaa kolisten, huojuen tai joskus jopa lähes äänettömästi. Matkalla kaupunginosien vaihtuvat maisemat ja kadulla kulkevat ihmiset lipuvat ohi.
Näyttelyssä tutustutaan raitiovaunuilla matkustaviin ihmisiin ja kaupunkimiljöisiin eri vuorokauden aikoina. Valokuvissa tapahtumat esitetään niinkuin ne kuvaushetkillä olivat. Niissä näkyy jokapäiväisiä tilanteita, kaupunkimaisemia sekä muotokuvia raitovaunuissa matkustavista ihmisistä.
Näyttelyssä pääsee tutustumaan raitiovaunukulttuuriin Suomenlahden molemmin puolin.
Linkki näyttelyn nettigalleriaan: www.adessa.fi/Elamaa_ratikoissa_Helsinki_Tallinna
Tuula Heikkinen (KIP, VAT) tuula.heikkinen@adessa.fi www.adessa.fi
Aija Lehtonen (KIP, VAT) aija.lehtonen@studiocamera.fi www.studiocamera.fi
Sanna Reposen valokuvanäyttely Ulkosaaristoa ja sisämaata 4.5.-14.6.2015 Ulkosaaristo-osuuden kuvat on otettu Suomenlahdella Porvoon ulkosaaristossa, noin 15 meripeninkulman päässä Helsingistä sijaitsevalla karujen kallioluotojen muodostamalla Söderskärillä. Sisämaahan sijoittuvat kuvat on otettu niinikään lähellä Helsinkiä, Espoon Kunnarlassa sijaitsevan vanhan kesämökin puutarhassa. Laakso-galleria, Laakson sairaalan P-porras, Lääkärikatu 8. Auki joka päivä kello 7-22.f Tuula Heikkinen & Aija Lehtonen Valokuvausmuseon galleria, Tallinna 23.4. – 26.5.2015 Kaksi valokuvaajaa Suomesta, Tuula Heikkinen Espoosta ja Aija Lehtonen Helsingistä, ovat työstäneet yhteisnäyttelyn Elämää ratikoissa – Tallinna Helsinki yhteistyössä Tallinnan Fotomuuseumin kanssa. Kuvasimme kahden kaupungin tarinoita raitiovaunukulttuurin ympärillä ja raitiovaunuissa matkustavista ihmisistä taltioiden hetkiä ja tunnelmia. Ikuistimme ihmisiä menossa jonnekin – läsnä ohikiitävässä hetkessä. Joku selaa puhelintaan tai päivän lehteä, toinen on uppoutunut omiin ajatuksiinsa ja jossain ystävykset vaihtavat kuulumisia. Vaunut kulkevat raiteillaan ja pysäkeillä matkustajat vaihtuvat. Kun vaunu nytkähtää liikkeelle, se jatkaa matkaa kolisten, huojuen tai joskus jopa lähes äänettömästi. Matkalla kaupunginosien vaihtuvat maisemat ja kadulla kulkevat ihmiset lipuvat ohi. Näyttelyssä tutustutaan raitiovaunuilla matkustaviin ihmisiin ja kaupunkimiljöisiin eri vuorokauden aikoina. Valokuvissa tapahtumat esitetään niinkuin ne kuvaushetkillä olivat. Niissä näkyy jokapäiväisiä tilanteita, kaupunkimaisemia sekä muotokuvia raitovaunuissa matkustavista ihmisistä. Näyttelyssä pääsee tutustumaan raitiovaunukulttuuriin Suomenlahden molemmin puolin.www.linnamuuseum.ee/fotomuuseumwww.facebook.com/fotomuuseum Tervetuloa avajaisiin keskiviikkona 22.4 klo 17.00! Valokuvanäyttelyni Tallinassa on avattu, jatkuen hamaan syksyyn, siispä jos on loma- tai muita matkoja etelään kandee käydä vaikka Teoteater Lämpiössä Fraktaalinäyttelyä katsomassa. Samalla voi myös tutustua naapurimaamme esittävään teatteritaiteeseen. Kevättä odotellessa Erik Lauraeus MFIAP Osoitteessa Teoteater Vana-Kalamaja 9a 101414 TALLINN GALLERIA KALLERIA, Kaarlenkatu 10, Helsinki, Kallio Avoinna: tiistai – sunnuntai klo 13.00 – 18.00. Maanantaina suljettu. Kameraseura ry:n Lauantaikameroiden valokuvanäyttely 72 Lauantaita kirjasto turnee on viimeistä kertaa esillä Pasilan kirjastossa, ajalla 1–30.10.2014. Näyttely esittelee Näkymiä, tunnelmia, hetkiä, elämyksiä Kameraseuran Lauantaikamerat-ryhmän kuvausretkiltä katukuvauksen hengessä. Takana 72 lauantaitaHelsingin kaduilla, toreilla, puistoissa ja rantamilla. Koettuina myös Utö, Jurmo, Turku, Tampere, Porvoo, Fiskars, Billnäs, Salo, Tallinna, Riika, Kööpenhamina, Tukholma… Kaiken näkyvän ja olevan tutkailua, ihmettelyä ja kuvallista jakamista. Pasilan kirjasto Kellosilta 9, 00520 Helsinki ma-to 9–20, pe 9–16 ja la 10-16 Helsinki Facelift – Soili Mustapään valokuvia 16.4.-25.5.2015 Virka Galleria, Sofiankatu 1 / Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki Helsinki Facelift -näyttelyn perusajatuksena on tutkia henkilökuvan ulottuvuuksia sosiaalisessa mediassa: mitä muuta profiilikuva voi olla kuin peilin kautta otettu kännykkäkuva, vanha albumikuva nuoruusvuosiaan haikailevasta keski-ikäisestä tai vaikkapa graafisesti tuotettu sarjakuvasankari. Olisiko perinteisen potrettikuvauksen metodeilla jotakin annettavaa vai olisiko mahdollista löytää jotakin uutta? Valokuvaaja Soili Mustapää kuvasi Facebook-kavereitaan näyttelyä varten. Lähtökohtana oli kuvaajan ja kuvattavan välinen luottamuksellinen suhde. Helsinki Facelift –projekti oli parhaimmillaan voimauttavaa ja vahvisti kuvattavien itsetuntemusta. Profiilikuvat toimivat myös sosiaalisena käyntikorttina, jotka välittävät viitteitä henkilön kokonaisolemuksesta. Soili Mustapää (s.1956) on helsinkiläinen mediataiteilija ja valokuvaaja. Mustapää on erikoistunut muotokuva- ja dokumentaarivalokuvaukseen. Näyttelyn aukioloajat: ma-pe 9-19, la-su 10-16. Vapaa pääsy Lisätietoja: www.virka.fi Meilahden sairaalan pääaula 5.5. – 1.6.2014 Back to the Green Leaves Pentti Arpalahden ja Taina Helmisen valokuvissa palataan takaisin vihreisiin lehviin. Metsä on ollut ja tulee aina olemaan suomalaisille pyhä asia. Siellä on palvottu esikristillisiä henkiä iät ja ajat. Nykyäänkin monet uskovat metsän voimiin. On voimaannuttavaa seikkailla synkässä luonnon äänien täyttämässä vanhassa metsässä, jos sellaisen sattuu löytämään. Moderni metsätalous on köyhdyttänyt jo pitkään metsän ulkomuotoa ja lajistoa. Pahimmillaan huomaa kävelevänsä viivasuoraan istutettujen samankorkuisten puiden joukossa, mikä tuhoaa luovuuden. Valokuvaaja ja taiteilija Elina Helkala (s.1987) on Metsän sylissä -näyttelyn valokuvateoksissaan tuonut metsän ja sen olennot omasta mielenmaailmastaan muiden katseltavaksi. Metsät, suot ja muut luonnontilaiset ympäristöt ovat hänelle hyvin tärkeitä paikkoja ja työskentelyn innoittajia. Kiinnostus suomalaiseen muinaisuuteen ja kansanperinteeseen näkyy selvästi hänen teoksissaan. Teokset ovat joko puhtaita valokuvia tai digitaalisella kuvankäsittelyllä luotuja teoksia. Elina on opiskellut kuvataiteiden ohella myös muinaistekniikkaa.
Soili Mustapään valokuvia
http://www.virka.fi/fi/galleria/tiedotusvalineille Lauantaikameroiden valokuvanäyttely 72-Lauantaita on saanut kutsun kirjastoihin kiertäväksi näyttelyksi. Näyttely starttaa 17.2.–15.3. Jakomäen kirjastossa, josta se siirtyy 15.3.–12.4. Tapulikaupungin kirjastoon sekä vielä ennen kesälomia Etelä-Haagan kirjastoon 12.4.–10.5. Lisäksi se on Pasilan kirjastossa lokakuussa. DEFINE BEAUTY Pentti Arpalahden ja Taina Helmisen valokuvia Pasilan kirjaston Galleria 1. krs 4.11.2013 – 30.11.2013 Aukioloajat http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Pasilan_kirjasto/AukioloajatNAFO3-ryhmän valokuvia Grönlannista Kristiinankaupungissa 16.9-20.102013 Grönlanti-näyttelyyn osallistuu seitsemän hyvin eritaustaista kuvaajaa ammatin ja aikaisemman kuvauskokemuksen suhteen. Yhteistä näille kuvaajille on Axxellin kaksivuotinen luontovalokuvauksen koulutus, joka alkoi keväällä 2001 (NAFO 3). Koulutukseen kuuluu teorian lisäksi matkoja kiehtoviin luontokohteisiin. Olemme kuvanneet lintuja Pohjois-Norjan lintuvuorilla, maakotkia ja karhuja piilokojuissa Kuusamossa, tunturimaisemia ja maisemia, eläimiä ja lintuja Etelä-Afrikassa. Heinäkuun 20-27 päivä kesällä 2012 matka suuntautui Grönlantiin, jossa ensimmäinen kohde oli Kangerlussuag ja sisämaassa sijaitseva irtoava jäätikkö. Kuvasimme mm. värikkäitä kasveja, napajäniksiä ja myskihärkiä lumoavissa maisemissa. Toinen kohde oli itärannikon Disko-lahti Ilullisatissa ja sen kelluvat jäävuoret. Kameralla taltioitui merimatkoilla mm. myrskylintuja, lokkeja ja pärskyviä valaita.
Taiteilijamuotokuvia 16.9.-31.10.2013
Jarmo (yammu) Jauhiainen
Tornituvassa on esillä pienoisnäyttely Jarmo Jauhiaisen projektista, joka esittelee joukon suomalaisia legendoja taiteen maailmasta. Mukana on muotokuva muun muassa: Reijo Kelasta, Harri Kivestä, Helena Lindgrenistä, ritva oksasesta ja Seela Sellasta. – Ajatukseni nyt nähtävästä näyttelystä alkoi pienestä ideasta kuvata suomalaisia eri alojen taiteilijoita. Näyttelyn idea muhi pari vuotta, kunnes satuin puhumaan ideasta sopivaan aikaan sopivassa paikassa: Tutustuin kuvataitelija Harri Kiveen erään hänen näyttelynsä dokumentoinnin yhteydessä, ja kysyin, saisinko kuvata häntä ideaani liittyen. Harri ihastui ideaan, otti kopin ja päätyi lopulta näyttelyni tuottajaksi. Kivi on toiminut neuvonantajana näyttelyni eri vaiheissa sekä auttanut erityisesti kontaktien luomisessa taiteilijoihin. Kaikkiaan näyttelyyn on kuvattu 30 taiteilijaa noin puolentoista vuoden aikana. On ollut suuri etuoikeus päästä tekemään töitä huippunimien kanssa! – Kaikki kuvat on kuvattu helsinkiläisen Kameraseura ry:n studiolla samoilla säädöillä ja samalla taustalla. Otin jokaisesta mallista tietyn määrän kuvia istuen sekä seisten, ja ohjeistin malleja vain hieman, lähinnä esimerkiksi katseen ja asennon osalta. Muuten kuvattavat asettuivat kuvaan kuten itse tahtoivat. – Jos pitäisi valita malleistani ikimuistoisin, se olisi varmasti Jorma. Jorma Uotinen on persoonallinen henkilö ja taiteilija, ja tämä myös näkyy hänen kuvassaan. Kun katsoo uraa taaksepäin, niin oli usein vaikea valita köyhän taloudessa ruuan ja filmin väliltä. Valokuvaaja: Jarmo”Yammu”Jauhiainen AFIAP Ravintola TORNITUPA Avoinna: Ma-pe 8-14:30 Haapaniemenkatu 7-9. b Kuva Yammu Jauhiainen: Harri Kivi Antti Lumikarin valokuvanäyttely Vie kamera ulkoilemaan keskiyön aikaan ja viivy aamuseitsemään. Älä suuntaa niitylle, metsään, järven tai meren rantaan vaan Helsingin Kallioon. Älä kuvaa lintuja, kukkia tai aamunkoittoa. Tämä on täsmälleen mitä Antti Lumikari on tehnyt kesäöinä vuosina 2009 – 2012, lähtenyt kaupungin yöhön ja pyytänyt saada roikkua ventovieraiden ihmisten mukana jonkin aikaa – ja kuvannut, kun hetki on oikea. Tuhansista kuvista on suodattunut 50 kuvan näyttely Galleria Luovaan Suvilahdenkatu 10 A 5.krs. Näyttely on auki 16.9.-11.10. mape klo 11-18. Lisäksi lauantaina 28.9. klo 14 järjestetään samoissa tiloissa taiteilijatapaaminen, jossa kuvaaja kertoo projektistaan. KUVA: Olli Pitkänen
MIKÄ SE SELLAINEN SUOMI ON – valokuvanäyttely
Paikka Espoon kulttuurikeskus, Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo Avajaiset Tiistaina 10.9.2013 klo 18-20 Aika 10. – 22.9.2013 Näyttely on avoinna Espoon kulttuurikeskuksen aukioloaikojen mukaisesti (www. http://www.espoo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Kulttuuri/Kulttuurikeskukset_ja_talot/Espoon_kulttuurikeskus.fi) MIKÄ SE SELLAINEN SUOMI ON? –näyttely on Ihmemaa –ryhmän neljäs yhteinen näyttely. Näyttelyssä jokainen ryhmän jäsen tuo oman näkemyksensä Suomesta esille valokuvien avulla. Tavoitteenamme on kuvata aitoa Suomea aidoille suomalaisille ihmisille. Ihmemaa-ryhmään kuuluvat kymmenen kuvaajaa ovat aiemmin pitäneet yhdessä kolme valokuvanäyttelyä: Siirtymiä vuonna 2010 Helsingissä, Liisattu Paratiisi vuonna 2012 Helsingissä ja Liisattu Paratiisi vuonna 2013 Orimattilassa. Ihmemaa –ryhmään kuuluvat seuraavat henkilöt: Maria Isotalo, Päivi Kahila, Juha Karttunen, Kaarina Leppämäki, Pekka Nisula, Olli Pitkänen, Jari Porkka, Hanna Toropainen, Seppo Tuomaala ja Kari Väisänen Toivomme, että nautitte näyttelystä. Näyttelyn yhteyshenkilö on Kaarina Leppämäki (kaarina.leppamaki@acamedia.fi) Maaseutu on idylli, jonka perusominaisuuksiin kuuluu luonto ja luonnonvoimat. Samat voimat, jotka toimivat lähiöissäkin. Luonnon vallanneet esineet ovat jääneet maaseudulla syrjään eri lailla kuin lähiöissä. Maaseudulla esineet ovat ikään kuin varastoitu, pistetty syrjään, jotta ne voitaisiin sitten tarvittaessa ottaa käyttöön. Lähiöissä taakse jääneet tavarat ovat selkeämmin roskaa, jätettä, jota ei edes hyvällä tahdolla ole tarkoitus ottaa enää käyttöön. Valokuvieni tarkoitus ei kuitenkaan ole olla mikään projekti maaseudun salatuista kätköpaikoista, vaan pyrkimys on ollut puhtaasti esteettinen ja mielenmaisemallinen. Mielikuvani nuoruuteni lähiöstä joka oli minun maa ja seutu. Teidän, Juha Halmu Laterna Magica, Kirjagalleria, Rauhankatu 7 30.7 – 17.8 2013 Mon-Fri/ma-pe 11-13.30, 14-17.30 Sat/la 12-15 MUISTA HUOLTAA SIIVET II- valokuvanäyttely Paikka Kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1, 00900 Helsinki Avajaiset Maanantaina 11.3.2013 klo 18-20 Aika 12. – 27.3.2013 Näyttely on avoinna Kulttuurikeskus Stoan aukioloaikojen mukaisesti (www.stoa.fi) MUISTA HUOLTAA SIIVET on kahden helsinkiläisen valokuvaajan ja ystävän yhteinen näyttely. Muista huoltaa siivet –näyttely oli esillä Pitäjänmäen kirjastossa lokakuussa 2012. Ajatus näyttelyn teeman laajentamisesta ja kuvamateriaalin lisäämisestä oli syntynyt jo aiemmin. Muista huoltaa siivet II kertoo musiikista, tunteista ja elämyksistä. Teema on syventynyt ajan kuluessa ja lopputulos on kokonaisuus joka on enemmän kuin osiensa summa. Näyttelyn valokuvaajat ovat Hanna Toropainen ja Kaarina Leppämäki. Toivomme että nautitte näyttelystä. Näyttelyn yhteyshenkilö on Kaarina Leppämäki (kaarina.leppamaki@acamedia.fi)
Susanna Honkasalon bändikuvia on näytteillä Studioravintola Paksussa toistaiseksi (31.1.2013->)
Osoite on Yliopistonkatu 5. Paksu on auki m