Stipendit

P. K. Jaskari -stipendi

Kameraseura ry:n pitkäaikaisen vaikuttajan P. K. Jaskarin muistolle omistettu stipendi on tarkoitettu Kameraseura ry:n jäsenille lähinnä Helsingissä pidettävän valokuvanäyttelyn kustannuksiin. Myös muihin tarkoituksiin anotut, perustellut hakemukset kustannusarvioineen otetaan huomioon. Stipendinä myönnetään enintään 1000 euroa. Vapaamuotoiset, mutta hyvin perustellut hakemukset, jotka sisältävät näyttelyn tai projektin kustannusarvion sekä aikataulun, tulee osoittaa Kameraseura ry:n hallitukselle tammikuun loppuun mennessä. Kuvamateriaali ja kertomus aikaisemmasta toiminnasta valokuvauksen alueella ja Kameraseurassa ovat suotavia. Stipendi jaetaan Kameraseura ry:n vuosikokouksen yhteydessä.
Haku päättyy 31.1.
Osoite:
Kameraseura ry, Pakkamestarinkatu  1 A Lt 141, 00520 Helsinki (kuoreen maininta P.K. Jaskari)
tai
talous (at) kameraseura (piste) fi

Kalevi Pekkonen -stipendi

Kameraseura ry:n hallitus on vuonna 2009 perustanut Kameraseuran pitkäaikaisen vaikuttajan Kalevi Pekkosen nimeä kantavan muistostipendin. Stipendi on tarkoitettu vähävaraisille Kameraseura ry:n jäsenille, nuorille, opiskelijoille tai työttömille jotka tarvitsevat rahoitusta taiteellisiin, pienempimuotoisiin rajattuihin hankkeisiin esim. opintorahaa, materiaaleja valokuvanäyttelyä varten, tai muihin valokuvaukseen liittyviin laitehankintoihin. Perustellut hakemukset kustannusarvioineen tulee osoittaa Kameraseura ry:n hallitukselle ja niitä voi jättää läpi vuoden toimistoon. Kalenterivuodessa jaettava kokonaissumma on korkeintaan 1000 euroa. Yksittäiselle anomukselle myönnetään enintään 300 euroa, henkilö voi saada avustuksen vain kerran kahdessa vuodessa.
Osoite:
Kameraseura ry, Pakkamestarinkatu  1 A Lt 141, 00520 Helsinki (kuoreen maininta Kalevi Pekkonen)
tai
talous (at) kameraseura (piste) fi

Stipendihakemuksia voi tarvittaessa laittaa ympäri vuoden osoitteella:
Kameraseura ry, hallitus, Pakkamestarinkatu  1 A Lt 141, 00520 Helsinki
tai
talous (at) kameraseura (piste) fi

 

MYÖNNETYT P.K. JASKARI -STIPENDIT

 

2017

P.K. Jaskari -stipendiä haki 5 henkilöä/työryhmää. Kameraseura ry:n vuosikokouksessa 14.3.2017 julkistetut stipendit, yhteensä 1000 euroa, jaettiin seuraavasti:

 1. Fiilisfotarit kiertävän Hyvä olla –näyttelyn kustannuksiin 500 euroa. Näyttelyn järjestäjinä ovat kerhon toimihenkilöt Tiina Hyvönen, Tarja Hämäläinen, Eila Lassus ja Kristiina Sievi-Korte.
 2. Seppo Tuomaala, Laterna Magicassa 7.3.2017 avautuvan valokuvanäyttelyn kustannuksiin 500 euroa.

2016

Ei P.K. Jaskari -stipendihakemuksia.

2015

P.K. Jaskari -stipendiä haki 3 henkilöä/työryhmää. Stipendi jaettiin vuosikokouksessa 10.3.2015 Eero Venholalle Muistaakseni kuvasin –näyttelyn materiaalikuluihin 500 euroa.

2014

P.K. Jaskari -stipendiä haki 7 henkilöä/työryhmää. Kameraseura ry:n vuosikokouksessa 11.3.2014 julkistetut stipendit, yhteensä 1000 euroa, jaettiin seuraavasti:

 1. Kristiina Koskinen Valokuvanäyttely lasten teatteriseikkailusta teosten vedostus- ja pohjustuskuluihin 400 euroa.
 2. Kirsi MacKenzie Axxellin luontokuvauslinjan luontokuvaajan ammattitutkinnon lopputyöhön liittyvän näyttelyn kuvien tulostuskuluihin 350 euroa.
 3. Työryhmälle (GP10):
  Kari Ahonen
  Ossi Hakanen
  Henna Ikäheimo
  Anna Kuokkanen
  Saku Parkkinen
  Pirjo Perhonen
  Eija Pohjansaari
  Pia Saarikettu
  Anne Stolt
  Juha Vakkilainen
  Kotikulma –näyttelyn taiteellisen ohjaajan palkkioita varten 250 euroa.

2013

P.K. Jaskari -stipendit myönnettiin vuosikokouksessa 12.3.2013 kahdelle työryhmälle:

1) Työryhmälle Noora Sandgren ja Susanna Honkasalo myönnetään 300 euron stipendi näyttelyn järjestämistä varten. Näyttelyn työnimi on ”7 läheisyyttä minuuteen/selviytymiseen”.

2) Toinen 550 euron arvoinen stipendi on myönnetty 13 henkilön työryhmälle, joka järjestää valokuvanäyttelyn Kamera-galleriassa lokakuussa 2013. Työryhmän teemana on ”Pohjoinen” – näyttelyssä tarkastellaan Pohjolaan liitettyjä mielikuvia. Työryhmän jäsenet ovat osallistuneet GP10-näyttelytyöpajaan, jonka näyttely pidettiin Kamera-galleriassa vuonna 2011, ja joka myöhemmin oli esillä muuallakin. Työryhmän jäsenet ovat:

Kari Ahonen
Ossi Hakanen
Ari Helander
Henna Ikäheimo
Anna Kuokkanen
Saku Parkkinen
Pirjo Perhonen
Eija Pohjansaari
Pia Saarikettu
Anne Stolt
Katja Syrjälä
Juha Vakkilainen
Henry Valtonen

Tämä työryhmä on hyvä esimerkki Kameraseuran, ja erityisesti GP10-työpajan, innostavasta vaikutuksesta valokuvausharrastukseen.