Galleria West

Galleria West, Kaapelitehdas, B-porras, 2. krs, Tallberginkatu 1, Helsinki
Avoinna joka päivä klo 8–21.
Lisätiedot tilasta saat täältä.


Syksyllä Suomeen tuli 38 uutta FIAP arvonimeä. Näiden FIAP palkittujen kuvista on koostettu näyttely esittelemään kansainvälistä näyttelytoimintaa.
Mukana näyttelyssä on 29 uuden arvonimen saajaa. Näyttely on Kameraseura Galleria Westissä Kaapelitehtaalla Helsingissä 3. – 26.2.2019.


Kevätnäyttely 2019: ”Maa” Kaapelitehtaalla

Kameraseura ry:n perinteisen keväisen vedosnäyttelyn  teemana vuonna 2016 oli ”Vesi”, v. 2017 ”Tuli”, ja v. 2018 ”Ilma” – kolme muinaisen kreikkalaisen maailmankuvan neljästä ”alkuaineesta”, joista kaiken olevaisen katsottiin koostuvan. Neljäs elementtihän oli ”Maa”. Se täydentääkin seuran kevätnäyttelyitten sarjan huhtikuussa 2019, nyt  Kameraseuran hallinnoimassa Galleria Westissä Kaapelitehtaalla huhtikuussa.
Myös ”Maa” on mahdollista ja myös tarkoitus käsittää hyvin avarasti, paitsi konkreettisesti myös vertauskuvallisesti ja käsitteellisesti. ”Maa” voi tarkoittaa maisemia, multaa, kallioita, hiekkaa, kiviä, jne.– mutta ei pelkästään niitä.  Se on kaikkea, mikä maahan perustuu ja minkä maa mahdollistaa: painovoiman, kasvit, puut, maanviljelyksen ja puutarhanhoidon, kaivostoiminnan, lasten hiekkaleikit ja multa kynsien alla. Ja madot ja myyrät ja muut maaeliöt. Ja vertauskuvat: ”Maasta olet sinä tullut…” (hautaus). Ja ”mieli maassa”. ”Maaemo”. Jne. Keksit itse lisää! Päästä luova persoonallinen mielikuvituksesi valloilleen!
Jos haluat varmistaa kuvan merkityksen avautumisen, voit liittää kuvaan myös erillisen sanallisen selityksen tai taustoituksen, korkeintaan 20 sanaa (ks. seuran kilpailusäännöt).  Kuvien valitsija huomioi sen arvioinnissaan ja se tietysti myös esitetään, jos kuva tulee näyttelyyn.
Huomaa, ettei perinteisestä ”kilpailusta” ole suinkaan kyse. Niinpä kilpailupisteitäkään ei jaeta. Näyttelykuvat valitsee seuran ulkopuolinen alan arvostettu osaaja. Hän ei ensisijaisesti pyri ”parhaitten” yksittäisten kuvien kokoelmaan, vaan näyttelyyn, joka ilmentää teemaa avaran monipuolisesti ja yleisöä kiinnostavasti. Sellaiseen kokonaisuuteen ei paraskaan yksittäinen kilpailukuva välttämättä sovellu luontevasti. Toisaalta ”vaatimattomampikin” kuva voi täydentää kokonaisuutta mainiosti.
Aiemmin seuran näyttelyissä ja kilpailuissa nähtyjä kuvia, palkittujakin, voit myös tarjota. Monipuolisen materiaalin keräämiseksi voit tarjota peräti kuusi teosta. Teos voi sisältää useamman kuin yhden kuvan (ks. seuran ”kilpailusäännöt”, jotka tarkoittavat myös näyttelyohjeita).
Huomaa: Näyttely ei siis ole kuvatiedostoille. Vedosten pohjustuksineen ja mahdollisine paspiksineen on oltava valmiit sellaisinaan kehystettäviksi  seuran kehyskokoihin 40×50 cm tai 30×40 cm. Jos haluat käyttää jotakin muuta kehystä, sinun on se itse hankittava ja itse kehystettävä kuvasi, jos se valitaan näyttelyyn.

Vuoden Luontokuvat 2018 -näyttely koostuu kaikista Vuoden Luontokuva 2018 -kilpailussa palkituista kuvista.
Kilpailun ja näyttelyn tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.
Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry, mihin kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailu ja yhdistys on järjestänyt sen vuodesta 1981. Vuoden 2018 kilpailuun osallistui noin 13 900 kuvaa ja suurin osa niistä kilpaili aiheittain seitsemässä eri sarjassa sekä nuorten sarjassa. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajaksi Taru Rantalan.
www.luontokuva.org
www.vuodenluontokuva.fi