Galleria West

Galleria West, Kaapelitehdas, B-porras, 2. krs, Tallberginkatu 1, Helsinki
Avoinna joka päivä klo 9–21.
Lisätiedot tilasta saat täältä.Kuva: Leena Vaahtera, Oraat

Huhtikuulle suunniteltu Kamera-lehden Vuoden kuvaaja -näyttely on toteutetaan netissä koronavirustilanteen vuoksi:
Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2019 -näyttely

Valokuvanäyttely ALKU 1.3–28.3.2020 – Näyttely on esillä toistaiseksi!

Jan Ekström / Mielen virtaa Aiheeni on joogan asentojen estetiikka. Kuvaan joogaa ympäristössä, jossa korostuu vankat rakenteet, joita ihminen on vuosikymmenten ja –satojen aikana pystyttänyt omaksi suojakseen ja turvakseen. Jooga ja sen asentojen estetiikka edesauttaa rauhan virtaamista mieleemme ja kehoomme sekä saa aistimme herkistymään.

Antti Kauppi / Alussa on hiljaisuus Hiljaisuudessa on yksin itsensä kanssa. Se ei ole yksinäisyyttä, vaan herkistymistä kaikelle ympärillä olevalle. Olevainen on lähemmin läsnä. Kun karsii kaiken turhan, sävyt häviävät ja liudentuvat toisiinsa. Aika menettää merkityksensä. Erämaassa olen yksin keskellä ei mitään, vain luonnon ympäröimänä. Se on minun paikkani maailmankaikkeudessa.

Marjut Korhonen / Jälki jää Elämässä suuret ilot ja surut vaihtelevat. Usein dramaattiset jäljet pyritään peittämään, ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. Jälki on kuitenkin jäänyt. Voimakkaat värit ja kuvapinnalta ulos hakeutuvat linjat kuvastavat tunteita, joita emme voi aina hallita. Rypyt paperissa, kohokuviot, viivat merkitsevät kiinnekohtia, tärkeitä tai elämänsuuntaa muuttaneita tapahtumia.

Minna Lehtola / Huldra Metsä päästää sisään mutta väistää, taipuu, heilahtaa ja kääntyy. Mitä tapahtuu metsässä yöllä, kun mielikuvitus täyttää pimeän? Huldra on nimitys kansantaruissa esiintyville metsänhengille ja juontuu sanoista peitetty tai salattu. Metsänneito houkuttelee metsänpeittoon tai auttaa metsään eksynyttä.

Päivi Lukkari / Kaikuja menneisyydestä Valokuva vangitsee ohikiitävän hetken, pysäyttää ajan. Se välittää kaikuja menneisyydestä: ilman sanoja, hiljaa katsoen, aistien tunnelmaa. Kuvat täydentävät muistojani, luovat tarinoita ja mielikuvia. Ne herättävät myös kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia. Kuvissa näkyy kaikki se mitä en muista.

ALKU on MuuValo- ryhmän kuudes yhteisnäyttely. Lisää tietoa ryhmän toiminnasta ja näyttelyistä: muuvalo.com, Instagram ja Facebook. Sähköposti: muuvalo@gmail.com

Menneet näyttelyt:

Merellinen ja Maaginen Eesti -valokuvanäyttely on kooste Kurssille.com:n järjestämistä, valokuvaaja Lea Kömin ohjaamista Merellinen Viro ja Maaginen Viro -kursseilla otetuista kuvista 2018 ja 2019. Näyttelyssä 19 kurssilaista ja Lea Kömi esittelevät valikoituja kuviaan.

Näyttely on esillä 3.–28.2.2020. Tervetuloa avajaisiin sunnuntaina 2.2. klo 17!

Vuoden luontokuvat 2019 -näyttely on esillä Galleria Westissä 8.–30.1.2020. Galleria West on avoinna joka päivä klo 9–21.

Vuoden Luontokuva -kilpailun tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista, sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Vuoden Luontokuva on visuaalisesti näyttävä valokuva, joka osoittaa valokuvaamisen taitoa ja jonka keskeisenä sanomana on suomalainen luonto.

Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry

 

Laajasalon Valokuvaajien Värejä-näyttely on Galleria Westissa 1.12.2019–5.1.2020.
Kuvaajat: Toni Amnell, Pirkko Heiniö, Ritva Korte, Paula Lehtimäki, Sami Mäläskä, Eija Visavuori, Juhani Visavuori

Avajaiset 1.12.2019 klo 15, tervetuloa!

laajasalonvalokuvaajat.fi

Ylioppilaskamerat ry (YOK) on vuonna 1962 perustettu Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan eli HYY:n piirissä toimiva valokuvausharrastajien järjestö. Yhdistyksen toiminnan perustan muodostavat ammattitasoiset studio ja pimiö, erilaiset valokuvauksen perus- ja jatkokurssit sekä muut valokuvaharrastusta tukevat tapahtumat. Järjestö julkaisee myös omaa New YOK valokuvajulkaisua ja organisoi Taiteiden yön Fotomaraton-valokuvauskilpailua.

Galleria Westin näyttelyn tavoitteena on tarjota läpileikkaus Ylioppilaskameroiden monipuoliseen yhdistystoimintaan. Näytteille valitut kuvat asettuvat luontevasti kolmeen kategoriaan; Studiokuvat, pimiön tuotokset sekä meta, eli valokuvia valokuvaavista jäsenistä. Lisäksi esillä on vuoden 2019 Fotomaraton-kilpailun voittajasarjat.

Ylioppilaskamerat ry
http://www.ylioppilaskamerat.fi

Vantaan Fotokerhon KLIK!-näyttely Galleria Westissä 31.8. – 23.9.2019. Avajaiset 1.9. klo 16.

Suomen Kameraseurojen Liiton eminenssi kuvaaja-arvonimen saaneiden valokuvaajien ryhmänäyttely ”Eminenssikuvaajien näyttelyvaliot” on esillä Galleria Westissä 1.7. – 30.7.2019 .

Näyttelyssä on esillä 52 valokuvateosta 22 suomalaiselta valokuvaajalta. Näyttelyn on kuratoinut Suomen Kameraseurojen Liiton hallituksen jäsen Matti J. Niemi (Hon SKsLE) Turusta.

Näyttelyssä esillä olevat kuvaajat ovat:
Antti Seppälä, Loviisa; Ari Haimi, Loviisa; Eero Venhola, Helsinki; Heikki Arola, Loviisa; Heimo Harju, Hyvinkää; Ilkka Niskanen, Iisalmi; Jarmo Tyyskä, Oulainen; Jorma Kytölä, Valkeakoski; Jouko Eskelinen, Lautiosaari; Kari Pietilä, Tampere; Kari Tolonen, Lempäälä; Kauko Keränen, Lappeenranta; Kauko Lehtonen, Turku; Leena Asikainen, Kouvola; Marjukka Vähä-Ettala, Kodisjoki; Matti J. Niemi, Turku; Petri Damstén, Kuopio; Raimo Paukku, Valkeakoski; Seppo Hynninen, Pieksämäki; Tapio Karjalainen, Vihti; Veikko Wallström, Helsinki; Viljo Kärki, Espoo.

Vapaa pääsy – Tervetuloa avajaisiin 1.7. klo 17!

www2.sksl.fi

Westonien jalanjäljissä -näyttely on esillä Galleria Westissä 3. – 30.6.2019. Näyttely koostuu Saimaan Kameraseuran vuosina 2013 – 2015 järjestämien Nude-valokuvaustyöpajojen aikana otetuista Fine art nude valokuvista. Näyttely on ollut aiemmin esillä Lappeenrannassa, Galleria Pihatosssa heinäkuussa 2017. Työpajoja järjestettiin kaikkiaan neljä kertaa Savonlinnassa. Ensimmäisessä työpajassa olivat tutoreina Yhdysvaltalainen, maailmankuulu valokuvaaja Kim Weston, sekä hänen vaimonsa Gina Weston, joka on myös toiminut hänen mallinaan aikoinaan.

Näyttelyssä on esillä 26 valokuvaa 13 suomalaiselta valokuvaajalta. Kotimaisista valokuvaajista nimekkäimpiä ovat kansainvälisestikin useampaan kertaan palkittu muotokuvaaja Vesa Tyni sekä Parikkalan Kirjavalassa asuva valokuvaaja ja galleristi Kirmo Wilén, joka on tunnettu Kiinan Hainanin saaren kehitystä taltioivasta, vuonna 2009 alkaneesta ja edelleen jatkuvasta valokuvaprojektista.

Näyttelyn kuvat ovat hyvällä maulla tehtyjä ja sitä voisi luonnehtia seuraavin sanoin: Ei mitään tuhmaa, eikä likaista, vaan kaunista katsottavaa ja hienoa muotoilevan valon käyttöä, huumoria ja tarinankerrontaa unohtamatta.

Valokuvaajat näyttelyssä: Vesa Tyni, Kirmo Wilén,Vesa Lyra, Sofia Virtanen, Tomi Laurila, Timo Ripatti, Mari Joutjärvi, Tommi Joutjärvi, Kari Kumpulainen, Esa-Matti Åkerberg, Hannu Luostarinen,Veijo Kantele,Ville Tulkki.

Mallit kuvissa: Päivi Asikainen, Laura Salomaa, Maaria Vannemaa, Sanna Tirkkonen, Janica Kortman, Eeva Ihalainen, Minna Vasarainen,Vesa Tyni, Esa-Matti Åkerberg, Tommi Joutjärvi.

Näyttelyn kuratointi: Kirmo Wilén, Jukka Kosonen

Vapaa pääsy – Tervetuloa näyttelyn päättäjäisiin 30.6. klo 17 lähtien!

Rajatapauksia-näyttelyssä nähdään Helsingin Työväenopiston Valokuvailmaisun projektipajan osallistujien seitsemän valokuvasarjaa ja yksi yllätyksellinen video.

Kuvasarjoissa leikitellään, kevyemmin ja syvällisemmin, erilaisilla rajatapauksilla. Kuvien avulla pohditaan ammattien sukupuolittuneisuutta, aikuisen leikkimielisyyttä ja ihmisen hyvyyttä ja pahuutta. Esillä on myös pysähtyneen ja liikkuvan kuvan sekä valon ja varjon rajoja. Lisäksi kuvilla herätellään ajatuksia mudan kauneudesta, unimaailman ja valveilla olon rajasta sekä näkymättömistä maailmoista.

Näyttelyn kuvaajat Johanna Friskberg, Martin Hackenberg, Ulla-Maija Haimi, Juha Kauppila, Alina Lazovik, Janne Myllymäki, Outi Paasi, Jarmo Sarkkinen ja Päivi Tähjä ovat osallistuneet projektipajaan opettaja Lea Kömin ohjauksella. Pajassa on työskennelty projektiluonteisesti omien valokuvausteemojen pohjalta.

Näyttely on esillä Galleria Westissä 3.5.–28.5.2019. Avajaiset ovat perjantaina 3.5. klo 17.30–19, tervetuloa!

Kevätnäyttely 2019: ”Maa” Kaapelitehtaalla

Kameraseura ry:n perinteisen keväisen vedosnäyttelyn  teemana vuonna 2016 oli ”Vesi”, v. 2017 ”Tuli”, ja v. 2018 ”Ilma” – kolme muinaisen kreikkalaisen maailmankuvan neljästä ”alkuaineesta”, joista kaiken olevaisen katsottiin koostuvan. Neljäs elementtihän oli ”Maa”. Se täydentääkin seuran kevätnäyttelyitten sarjan huhtikuussa 2019, nyt  Kameraseuran hallinnoimassa Galleria Westissä Kaapelitehtaalla huhtikuussa.
Myös ”Maa” on mahdollista ja myös tarkoitus käsittää hyvin avarasti, paitsi konkreettisesti myös vertauskuvallisesti ja käsitteellisesti. ”Maa” voi tarkoittaa maisemia, multaa, kallioita, hiekkaa, kiviä, jne.– mutta ei pelkästään niitä.  Se on kaikkea, mikä maahan perustuu ja minkä maa mahdollistaa: painovoiman, kasvit, puut, maanviljelyksen ja puutarhanhoidon, kaivostoiminnan, lasten hiekkaleikit ja multa kynsien alla. Ja madot ja myyrät ja muut maaeliöt. Ja vertauskuvat: ”Maasta olet sinä tullut…” (hautaus). Ja ”mieli maassa”. ”Maaemo”. Jne.

Tervetuloa avajaisiin to 4.4. klo 17-19

Syksyllä Suomeen tuli 38 uutta FIAP arvonimeä. Näiden FIAP palkittujen kuvista on koostettu näyttely esittelemään kansainvälistä näyttelytoimintaa.
Mukana näyttelyssä on 29 uuden arvonimen saajaa. Näyttely on Kameraseura Galleria Westissä Kaapelitehtaalla Helsingissä 3. – 26.2.2019.

Vuoden Luontokuvat 2018 -näyttely koostuu kaikista Vuoden Luontokuva 2018 -kilpailussa palkituista kuvista.
Kilpailun ja näyttelyn tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.
Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry, mihin kuuluu noin 2 800 luontokuvauksen harrastajaa ja ammattilaista. Kilpailu on Pohjoismaiden suurin luontokuvakilpailu ja yhdistys on järjestänyt sen vuodesta 1981. Vuoden 2018 kilpailuun osallistui noin 13 900 kuvaa ja suurin osa niistä kilpaili aiheittain seitsemässä eri sarjassa sekä nuorten sarjassa. Näiden sarjojen voittajakuvista tuomaristo valitsi koko kilpailun voittajaksi Taru Rantalan.
www.luontokuva.org
www.vuodenluontokuva.fi