MUNDANE arki ei ole mustavalkoista

16.9.–27.9.2015 Lasipalatsi, Tovi pop up store
Avajaiset ti 15.9. klo 18.00–20.00

Millainen on se arvokas hetki, jota ei jaeta sosiaalisessa mediassa, mutta joka halutaan tuoda esille näyttelytilassa? Photofuss-nuortenryhmän näyttely Mundane on ajankuva itse koetusta arjesta: se on keskusteluja ja kommunikaatiota, muistoja ja niiden tallentamista. Näyttelyn valokuvat, videot ja pikaviesteistä syntyvä web-animaatio muistuttavat, että pieni ja hidas voi olla kaunista ja tärkeää, vaikka julkisuuskynnys ei ylity.

Suomen valokuvataiteen museon ja Kameraseuran Photofuss-ryhmän näyttelyn lähtökohtana on, että taiteen tekemisen ei tarvitse lähteä isoista ideoista, vaan materiaalia voi löytää läheltä itseä. Videoin ja mustavalkovalokuvin ryhmän nuoret ovat haastaneet toisensa pitämään silmänsä auki ja nostamaan arjestaan esiin pieniä paljastuksia. Arki on myös kuvia, joita ei ladata Instagramiin, vaan säästetään jotakin henkilökohtaisempaa varten.

Charlotte Forsgårdin pikaviesteistä koostuva web-animaatio on ajankuva, jossa eri sovellusten viestiketjut muodostavat päiväkirjan eletystä arjesta. Kun henkilökohtaiset viestit nostetaan uuteen kontekstiin, niistä hahmottuu uudenlainen kokonaiskuva, jota yksittäisistä viesteistä ei vielä näe.

Suvi Hiltunen on valinnut näyttelyyn kaksi mustavalkovalokuvaa, jotka kertovat, miten pienistä hetkistä on aina mahdollista löytää jotain käsin kosketeltavan kaunista.

Näyttelyssä on valokuvia ja videoita seuraavilta tekijöiltä: Ruut Ahonen, Charlotte Forsgård, Jasmine Hannukainen, Suvi Hiltunen, Hanna Kaihlanen, Lotta Lemmetti, Helmi Nevalainen, Nanette Ojala ja Saara Sampio.

Näyttely on Suomen valokuvataiteen museon ja Kameraseuran tuotantoa.

Valokuvataiteen museon ja Kameraseuran Photofuss-ryhmä on 15–23-vuotiaiden taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneiden nuorten ryhmä, joka perustettiin keväällä 2013.

Tervetuloa mukaan ideoimaan ja tuottamaan tapahtumia sekä näyttelyitä, oppimaan valokuvakulttuurista ja museon toiminnasta sekä osallistumaan kameraopetukseen!

Näyttely Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1489397501376998/

Näyttely avoinna ma-pe 17–21, ke 14–21, la–su 12–17. Vapaa pääsy. Osoite: Mannerheimintie 22–24, Lasipalatsi, Tovi pop up store

Lisätietoja näyttelystä: Charlotte Forsgård / Photofuss-ryhmä: 040 746 4809, charlotte.forsgard@metropolia.fi
Erja Salo / Yleisötyövastaava: 044 2706 216, erja.salo@fmp.fi
Lauri Alaviitala, Viestintäasiantuntija: 050 526 8336, lauri.alaviitala@fmp.fi

http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi
http://kameraseura.fi/

Kaikki artikkelit