Marc Glöden yleisöluento 5.11. Kaapelitehtaalla

Yleisöluento 5. marraskuuta klo 18-19. Vapaa pääsy! Valokuvataiteen museon Prosessi-tila Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki

Viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana valtavasti lisääntynyt tieto- ja kuvatulva on muuttanut tapaamme havainnoida. Mutta millainen vaikutus datalla ja kuvilla meihin on? Elokuvatutkimuksen tohtori ja pitkän kansainvälisen kuraattorin uran tehnyt Marc Glöde käsittelee aihetta Meet the Critics –sarjan luennollaan. Hän kyseenalaistaa pinnalliset huomiot kuvan roolista digiaikana ja sukeltaa pintaa syvemmälle selvittäen, miten kuvaan liittyvät diskurssit ovat kehittyneet.

Glöden luento on osa uutta Aalto-yliopiston Valokuvataiteen maisteriohjelman Meet the Critics –kurssia. Luennoilla maailmankuulut kriitikot, kuraattorit, museonjohtajat ja muut alan ammattilaiset tarjoavat uusia näkökulmia valokuvataiteeseen.

Marc Glöde on kansainvälisesti tunnustettu kuraattori ja taidekriitikko. Hän keskittyy työssään kuvien, teknologian, tilan ja kehon suhteisiin sekä eri taidemuotojen väliseen dynamiikkaan. Hän on väitellyt elokuvatutkimuksen tohtoriksi Free University of Berlinissä ja työskennellyt kuraattorina ympäri maailmaa 1990-luvun alusta asti (mm. art berlin contemporary, Art Basel). Vuodesta 2013 Glöde on työskennellyt apulaisprofessorina ETH Zürichissa.

Lisätietoja
Valokuvataiteen museon nettisivulta
:
Suomeksi: http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/component/content/article/11034
In English: http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/en/component/content/article/11035
Sara Rönnqvist, Meet the Critics -kurssin assistentti, 050 597 0393 / sara.ronnqvist@aalto.fi
Heikki Pölönen, Valokuvataiteen museon viestintäasiantuntija, 0400 673 837 / heikki.polonen@fmp.fi

Kaikki artikkelit