Fiilisfotarit menneet kerhoillat

TI 6.2.2018 klo 18: LISÄÄ VALOA JA/TAI VARJOA

Kuva: Saija Piiroinen

Yli- tai alivalotus tekee valokuvasta epäonnistuneen. Vai tekeekö? Kevään ensimmäisessä kerhoillassa Fiilisfotarit tarkastelee oppikirjoista poikkeavia valotusratkaisuja. Tule mukaan ja tuo iltaan omia valotuksella leikitteleviä kuviasi muistitikulla. Tutkitaan niiden tunnelmia yhdessä! Kuvat voivat olla vanhempia tai vartavasten kerhoiltaa varten otettuja. Max. 5 kuvaa/osallistuja.

Kirpeänä helmikuun iltana Fiilisfotarit kokoontui analysoimaan valon ja varjon käyttöä tehokeinona valokuvassa. Tällä kerralla kerholaiset saivat tuoda itse teemaan sopivia kuvia yhdessä katsottavaksi. Valon ja varjon teema oli inspiroinutkin osallistujia ilahduttavassa määrin, tarkasteltavana oli paljon kuvia. Kerholaisten kuvissa valoa ja varjoa tarkasteltiin esimerkiksi maisemissa, katukuvauksessa, asetelmissa ja muotokuvauksessa. Rohkeimmat kerholaiset olivat kokeilleet teoksissaan myös tahallista yli- tai alivalotusta. Kuvat herättivät paljon keskustelua, etenkin ne joissa valotus ei tapahtunut perinteisten sääntöjen mukaan. Onko esimerkiksi ylivalottunut ja kameran liikkeestä epätarkaksi mennyt kuva merestä lopulta kuitenkin epäonnistunut, vai voiko tällaisen vahingon kautta syntyneen kuvan avulla sanoa jotain uutta maailmasta? Lisäksi konventioista poikkeavilla valotusratkaisuilla voi muotoilla sitä, kuinka ympäröivää todellisuutta kuvissaan esittää. Ilta osoitti ainakin sen, että valossa ja varjossa riittää inspiroitumista loputtomiin, ovathan ne valokuvan raaka-ainetta.

HISTORIAA: tapahtumat ennen vuotta 2018

hyva olo

Hyvä olla -näyttely kiertää  seuraavasti:
Herttoniemen kirjasto: 1.-31.3.
Kallion kirjasto: 18.4.-7.5.
Cafe Aalto, Akateeminen kirjakauppa: kesäkuu
Taidelaakso, Laakson sairaala: 1.-30.9.


5.12.2017

Vahva luovan ajattelun teema jatkuu. Saamme vieraaksi Marjut Korhosen ja pääsemme näkemään miten hänen taiteelliset ja omaperäiset teoksensa syntyvät.
Marjut sanoo:
PHOTOSHOP- ystävä vai vihollinen?
Katsaus photoshopin käytöstä omassa työnkulussani. Tehdään tuttavuutta säätö- ja sekoitustilojen kanssa.
Miten teos rakentuu ja muuttuu yksittäisistä kuvista taiteelliseksi kokonaisuudeksi. Mitä tekijän päässä tapahtuu kun ”kuva rupeaa puhumaan”.

3.10.2017 KAMERA KUVAAJAN SIVELTIMENÄ
Luovan luontokuvauksen polkuja ja harjoituksia-Susanna Aarnio ja Paavo Hamunen
Luovuus on ihmisen luontainen ominaisuus, ei mikään erikoislahjakkuus. Syvimmillään luovuus tarkoittaa kykyä selviytyä hengissä. Ihminen on evoluutionsa alusta saakka joutunut käyttämään luovuuttaan löytääkseen ravintoa ja pysyäkseen lämpimänä ja suojassa. Olemme siis kaikki lähtökohtaisesti luovia.
Luovuus ei ole trendi, joka sijaitsee meidän ulkopuolellamme. Luovuus asuu meissä. Mielikuvituksemme luo uutta aamusta iltaan ja yli yön nukkuessamme. Luova luontokuvaus avaa mahdollisuuden ottaa luovuuden rajattomat voimavarat aktiiviseen jokapäiväiseen käyttöön valokuvauksen kautta ja avulla. Meidän pitää vain päästää irti vanhasta, mielen ja ympäristön meille tuottavista rajoitteista, säännöistä, malleista ja  kaavoista. Luonnon studio on luovuuden valtakunta ja kiitollinen harjoittelukenttä oman luovuuden palauttamiseksi ja vahvistamiseksi.
Yhdestä asiasta kaikki luontokuvaajat lienevät samaa mieltä eli että kamera on ”vain” väline. Kun kameran tekniikka ja oman kameran mahdollisuudet ja ominaisuudet ovat hallinnassa laajenee kuvausperspektiivi dokumentoinnista aina luovaan ja ”taiteellisempaan” luontokuvaukseen saakka. Hiomalla tekninen osaaminen äärimmilleen, voi kameran unohtaa ja keskittyä olennaiseen eli kuvaamiseen. Tämä on erityisen tärkeää kuvatessa abstrakteja makrokuvia, missä syvyysterävyysalue voi olla äärimmäisen kapea tai tarkennustaso epäselvä.
Kameraa voi verrata taiteilijan siveltimiin. Työvälineiden hallinta ja kurinalainen harjoittelu mahdollistaa omien visioiden tuomisen näkyviksi digitiedostoiksi samalla tavalla kuin maalauskankaallekin.
Luova kuvaaja katsoo luontoa aina enemmän kokoelmana visuaalisia elementtejä kuin kasveina, maisemina tai jopa eläiminä. Kukat, heinät, puut, jäkälät, hyönteiset ja vaikka joutsenet koostuvat pohjimmiltaan väreistä, muodoista ja abstraktioista. Todellisuus on kuvaajan silmissä, ei kohteessa. Kun rohkeasti päästää mielikuvituksen valloilleen, on ottanut ensimmäisen askeleen kohti omaa ainutlaatuista ja luovaa näkemystä!
Luova luontovalokuvaus on yksilön taidetta, oma näkemyksemme luonnon täydellisistä ilmenemismuodoista. Luovan luontovalokuvauksen kautta voi löytää täysin omanlaisen värimaailman, hahmottaa muotoja haluamallaan tavalla ja luoda yllättäviä sommitelmia luonnon kauneudesta.
Kuvaesityksen aikana ohjaamme kuvaajia löytämään oman polkunsa juuri tähän tärkeimpään eli henkilökohtaiseen kuvaustyyliin. Siinä luovuutta vapauttavilla ja palauttavilla harjoituksilla on tärkeä rooli. Kaikki on luovassa luontokuvauksessa mahdollista ja sallittua. Jos kuvaaja saa itse iloa kuvistaan ja on niihin ihastuneen tyytyväinen, on päämäärä saavutettu!
(Teksti ja kuva: Susanna Aarnio)

Kuva: Susanna Aarnio, Hilla.

 

5.9.2017 tiistaina syksyn kerhoiltojemme eka kokoontuminen Kameraseuran Galleriassa kello kuusi.
Ota mukaan tikulla kesän antiasi: villeimmät ja koskettavimmat kuvasi. Fiilistellään yhdessä.

Saamme vieraaksemme valoilmaisun  medianomi Jukka Laineen, joka näyttää käsittämättömän upeita valo-kuviaan ja kertoo arvokkaasta työstään, jonka tarkoituksena on tuoda valoa – myös niille jotka sitä eniten tarvitsevat. Tervetuloa ihailemaan!

Kuva: Jukka Laine

 

NYT!! ETSITÄÄN KUVIA AITA-NÄYTTELYYN!!
Vuosittainen Kameraseuran näyttely toteutuu Finlandia-talon kahvila Verandassa 15.8.-14.9.2017, avajaiset 14.8. Klo 18. Näyttely toteutetaan valokuvajulisteina kuten viime vuonnakin, ja myös Fiilisfotarit osallistuvat. Meille on varattu kaksi julistetta. Julisteet jäävät seuran käyttöön ja tulevat olemaan myöhemminkin esillä KS:n tilaisuuksissa tai esittelyissä.
Kerhon vetäjät ovat valinneet juhlavuoden kunniaksi teemaksi ”Suomalaisuus”. Innoitusta voi hakea vaikkapa Jorma Eton runosta: ”Suomalainen on sellainen joka vastaa kun ei kysytä, kysyy kun ei vastata, ei vastaa kun kysytään..” tai muunlaisista omista suomalaisuuskokemuksista. Kuvissa voi mielellään olla liikettä, peliä, tanssia, honkien huminaa, tai mielenkiintoisia teknisiä ratkaisuja kuten esim. päällekkäisvalotusta. Huumoria. Iloa. Voimaa.
Kerhonvetäjät saavat koulutusta kuvien asemoimiseen julistetta varten, ja työt tulostetaan laadukkaalle valokuvapaperille
(www.castelliart.fi). Julisteen koko on 60 cm * 120 cm.
Asemointipohjaan tuotavat kuvat
Kuva-aineisto tuodaan pohjaan JPG-tiedostoina sRGB -väriprofiililla. Kuvat suositellaan lähetettävän kameran tuottamalla resoluutiolla, sillä skaalaus sopivaan kokoon tehdään julisteeseen asemoinnin yhteydessä. Tallennettaessa kuvaa JPG-tiedostoon kannattaa varmistaa, että käytetään korkeinta mahdollista JPG-laatua.
Nimeä kuvat: omanimi_kuvannimi.
Kuvat lähetettävä viimeistään 2.4. osoitteeseen fiilisfotarit17@gmail.com.
Ti 7.3.2017 Mukana edelleen Leena Saraste, aiheena Rakkaimmat esineeni /asetelma
Tutkitaan kuvia edelleen ajatuksella ”mitä kuva kertookaan”. Kuva tuodaan muistitikulla kolmena eri rajauksena. Kuvien lyhyt sivu max 1900 pixeliä. Kuvat voi myös lähettää etukäteen osoitteeseen fiilisfotarit@kameraseura.fi Näistä kuvista 20 ensimmäisen kuvat lähtevät Leena Sarasteelle nähtäväksi, hän on ystävällisesti tarjoutunut kommentoimaan vielä kuvia kerhoillassa.
Mikäli et ole vielä lähettänyt kuviasi, voit tuoda ne myös tikulla iltaan!
Ti 4.4.2017 Mukana edelleen Leena Saraste, aiheena  ASETELMA ”Rakkaimmat esineeni”
Tutkitaan kuvia edelleen ajatuksella ”mitä kuva kertookaan”. Kuva tuodaan muistitikulla kolmena eri rajauksena. Kuvien lyhyt sivu max 1900 pixeliä.
Kuvat voi  lähettää etukäteen osoitteeseen fiilisfotarit@kameraseura.fi Näistä kuvista 20 ensimmäisen kuvat lähtevät Leena Sarasteelle nähtäväksi, hän on ystävällisesti tarjoutunut kommentoimaan vielä kuvia kerhoillassa. Mikäli et ole vielä lähettänyt kuviasi, voit tuoda ne myös tikulla iltaan!
Ti 2.5.2017 VALO
Missä kaikkialla sitä voi nähdä, miten eri tavoilla valo voi esiintyä, miten korostua. Miten sinä näet sen? Vangitsetko vai päästätkö vapaaksi? Otetaan kamera mukaan ja lähdetään lähimaastoon etsimään valoa sen eri muodoissa. Kuvataan kaikki opitut säännöt unohtaen, rohkeasti ja hullutellen. Illan lopuksi katsotaan valokuvat ja tutkitaan kuinka taiteellista, luovaa ja monitulkintaista lopputulosta syntyi eri kuvaajien lähestyttyä aihetta. Miten eri tavalla voi saman aiheen nähdä.
Ti 7.2.2017
Vieraana Leena Saraste, josta Wikipedia kertoo seuraavaa:
Leena Saraste  on suomalainen valokuvaaja ja filosofian tohtori. Hän on työskennellyt valokuvaajana, alan opettajana, tutkijana ja taiteilijana. Sarasteen teoksia on muun muassa Suomen valokuvataiteen museon kokoelmissa. Saraste opiskeli Taideteollisen korkeakoulun kamerataiteen laitoksella, josta hän valmistui 1965. Sen jälkeen hän opiskeli taidehistoriaa Helsingin yliopistossa, ja väitteli tohtoriksi 2004. Hänen väitöskirjansa otsikko oli: ”Valo, muoto vai elämä, Kameraseurat kohti modernia 1950-luvulla”. Saraste on julkaissut 1980 valokuvauksen perusteoksen Valokuva, pakenevan todellisuuden kuvajainen, jota on käytetty oppikirjana. Teoksesta on ilmestynyt kaksi täysin uudistettua laitosta nimillä Valokuva tradition ja toden välissä (1996) ja Valokuva, muisto – viesti – taide(2010).
Katsellaan valokuvan historian kuolemattomia kuvia. Katsotaan kuvien näkymättömään todellisuuteen: mitä kaikkea kuva kertookan. Mitä merkit, symbolit, värit, muodot voivat viestittää, jos pysähdymme näkemään.
Ti 1.11.2016 klo 18 Pimeitä kuvia

silhuett-doublemp

Kuvienkatseluilta Galleriassa (ellei remontti estä). Ota pimeitä tai ”pimeitä” kuvia, tuo mukanasi tikulla tai muuten, valmistaudu kertomaan kuvasta ja sen ottamisesta, herättämistä ajatuksista ja fiiliksistä.

Helmikuu

IMG_3007

3.2.2015 Kävelykierros Kampissa teemalla punainen
Etsimme teeman väriä Kampin keskuksesta ja neonlamppujen värittämiltä kaduilta. Keskustelimme myös maalis- ja huhtikuun tapaamisten teemoista, fiilikset oli katukuvauksen suuntaan.

 

Maaliskuu

3.3.2015
Maaliskuun tapaamisessa meinasi penkit loppua kesken kun teemana oli katukuvaus, johon perehdyimme Miikka Pirisen opettavaisessa ja hauskassa seurassa! Opimme, että katukuvauksessa on tärkeää löytää kuvaan sen eri elementtien välinen mahdollisesti yllätyksellinen kommunikaatio, esim. kuvatun henkilön ja taustalla olevan esineen tai ihmisen välillä. Tästä kommunikaatiosta syntyy kuvaan tarina ja kiinnostavuus.
Osa osallistujista oli tuonut omia katukuvia, joista virisi ajoittain kiihkeä keskustelu. Miikka kertoi omia fiiliksiä nähdyistä kuvista ja parannusehdotuksia, sekä vinkkejä jatkoon ja valitsi ”parhaaksi” eniten keskustelua herättäneen kuvan.

Huhtikuu

7.4.2015 Lähdemme kokeilemaan katu- ja henkilökuvausta lähiympäristöön. Paikalle tulossa myös malleja henkilökuviin(mallit tulevat paikalle kuvapalkkiolla ja heitä kuvaavat sitoutuvat toimittamaan sähköpostilla muutaman kuvan kuvaamilleen malleille 1.5 mennessä). Varaa mukaan tarvitsemasi kuvauskalusto.

Toukokuu

5.5.2015 kokoonnutaan Töölönlahden rannan Siniseen kahvilaan klo 18 ja lähdetään sieltä kuvaamaan rantojen kevätfiiliksiä. Kokoonnutaan katsomaan katukuvia ja Töölönlahden kuvasaalista Galleriassa noin klo 19:45.

Kesäkuu

2.6.2015 kokoonnumme galleriaan katsomaan kahdella viime kerralla otettuja kuvia; katukuvia ja Töölönlahden retken tuotoksia. Valitaan myös kuvat Aita-näyttelyyn. Meillä on yksi kartonki, johon kuvat kiinnitetään elokuun ensimmäisen tiistain kerhoiltana. Aita-kuvaehdotuksia voi lähettää sähköpostilla tai tuoda mukanaan digitaalisessa muodossa.

Elokuu

Ei kerhoiltaa, galleria on muussa käytössä. Talkooporukalla valmistetaan Aita-kartonkimme.

Syyskuu

1.9. tulee vieraaksemme valokuvaaja Miemo Penttinen http://miemo.net. Hän näyttää kuviaan ja kertoo ajatuksiaan  minimalismista ja kuvaamisesta. Iltaan voi kukin ottaa mukaan oman minimalistisen kuvan keskustelua virittämään.

Ruostetta seinällä.
Tarja Hämäläinen: Ruostetta seinällä.

 

 

 

 

 

Fiilisfotarit seuraavat Miemo Penttisen presentaatiota
Fiilisfotarit seuraavat Miemo Penttisen presentaatiota
Kuvaaja Mauno Pesonen
Mauno Pesonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vietimme mielenkiintoisen illan Miemo Penttisen kertoessa ajatuksiaan minimalistisesta kuvaamisesta. Hän antoi vinkkejä kuvien pelkistämiseen ja näytti runsaasti omia kuviaan esimerkkeinä. Kerholaiset olivat tuoneet myös kuvia nähtäväksi, ja hän kertoi mitä niistä näki ja ajatteli. Kaikkia kosketti erityisesti  Mauno Pesosen kuva talouspaperin palasesta.
Kuvat löytyvät Kameraseuran Kuvagalleriasta avainsanalla ´minimalistinen´. Kuvagalleriassa on nyt muutama minimalistinen kuva, joiden kuvaajan nimeä minulla ei ole tiedossa. Voitko ystävällisesti lähettää fiilisfotareiden postiin tietoa: nimesi ja kuvan nimen. Kuvaile kuvaa niin osaan yhdistää…

Lokakuu

7.10.2015, poikkeuksellisesti keskiviikkona, Fiilisfotarit kohtaavat ja kuvaavat  Galleriakeskiviikon merkeissä.
Tapaaminen klo 18.00 galleriassa FORUM BOX, Hietalahdenranta 3. Gallerioissa voi kuvata ihmisiä niillä periaatteilla, jotka yleensäkin pätevät julkisella paikalla kuvaamiseen. Taideteokset voivat näkyä kuvissa mutta eivät pääasiana.
”Galleriakeskiviikkona galleriat pitävät ovensa auki iltaan asti ja kaikki kaupunkilaiset ovat kutsuvieraita. Galleriassa saa seurustella, nauraa, inspiroitua ja paasata – tai vain hengailla ja tavata kavereita. Siellä on ehkä bändi tai ilmaista pillimehua ja popcornia. Siellä on myös lupa viihtyä ja viipyä.”

Marraskuu 3.11.

Alamme suunnitella Fiilisfotareiden näyttelyä! Tuo iltaan mukanasi omia kuvia, 1-4 kpl, katsotaan kuvia ja pohditaan yhdessä minkälainen näyttely voisi olla ja minkälaisia kuvia valittaisiin. Myös, missä näyttely pidettäisiin. Näyttelyn otsikko on tässä vaiheessa ”Fiilisfotarin kuva”, mutta sitä voi vaihtaa. Kuvat voivat olla vedoksia tai tikulla.

Joulukuu 1.12.

Kameraseuralainen valokuvaaja Antti Tassberg kertoo Lightroomin käytöstä kuvien muokkaamisessa. Ota mukaan läppärisi jos sinulla on siinä Lightroom. Voidaan harjoitella illan aikana käytännössä.
Näyttelystä. Mikäli et ehtinyt mukaan 3.11. mutta haluaisit osallistua kanssamme yhteiseen
näyttelyyn, niin tule joulukuun 1.12 tapaamiseen ja ota mukaan 1-4 kuvaasi. Näyttelyyn sitoutuvat henkilöt saavat lisäinformaatiota sähköpostilla.

Tammikuu

ei tapaamista.

 

Helmikuu 2.2.2016 Valokuvaimpressionismia päällekäisvalotuksen keinoin

Valokuvaaja Tino Castelli kertoo: Käymme läpi kuvia, kuvaajan ajatuksia kuvien takaa ja käymme keskustelua. Tarkoituksena on jakaa ideoita ja vinkkejä tämäntyyppisen kuvauksen aloittamiseen. Tarkastelemme sekä ilmaisullista että teknistä näkökulmaa. Käymme yhden kuvan osalta läpi koko työnkulun aina kuvausvaiheesta kuvakerrosten yhdistämiseen ja kuvan viimeistelyyn.

Henri Cartier-Bresson sanoo vielä: ”Pakottamalla ei synny hyviä kuvia”  ”On aina pyrittävä asian ytimeen oli väline mikä hyvänsä”  ”Näkemään oppiminen on hidasta.” ”Se ilahduttaa, kun kuvaan saa oikean sommittelun. Muuten laukaisuhetkeä ohjaa alitajunta. Ei sitä voi selittää.”

 

Maaliskuu 1.3. klo Pinnakkaiset – mennyttä aikaa vai edelleen kokeilemisen arvoista?

Valokuvaaja Eddie Iles toi katsottavaksi videon CONTACTS. Sen sisältö on monen kuuluisan valokuvaajan pinnakkaisvedosten tekniikkaa. Mielenkiintoista näissä videoissa on itse mestarien omat kommentit pinnakkaistensa merkitysestä! Esitys herätti kiinnostavan keskustelun, joka jatkui osallistujien kuvia katseltaessa illan päätteeksi. Mukana oli digi- ja paperikuvia, jopa pinnakkaisia, teemana mustavalkoisuus, historia, menneet ajat, vanhat valokuvat.

 

Huhtikuu 5.3.2016 Kevättä rinnassa!

Galleriassa näyttelyn avajaiset. Osallistumme avajaisten alkuun.
Sään salliessa fiilisfotareilla Photo Walk noin klo 18:30. Kohteena esim. Baanan kevät tai suunta Hietaniemeen päin.

 

Toukokuu 3.5. klo 18 Keväinen tiistai-ilta

Mukaan tikulla tai muuten muutamia kuvia, joista haluat keskustella!
Myös tuleva Fiilisfotarin kuva -näyttely on keskustelun aiheena.

 

Ti 2.8.2016  Piknik

Kokoonnuimme Kaisaniemen puiston eteläiseen osaan nauttimaan eväitä ja kuvaamaan. Vetäjät toivat jotakin purtavaa. Käytiin keskustelua tulevasta Fiilisfotarin kuva -näyttelystä ja innostuttiin asiasta.

 

La 10.9.2016 Koirakuvausta studiossa

Kuva: Eila Lassus
Kuva: Eila Lassus

Fiilisfotarit kokontuivat poikkeuksellisesti lauantai-iltapäivänä. Tällä kertaa päästiin vierailemaan Mauno Pesosen studiolle, Ullanlinnankadulle. Tila toimi aiemmin kuvataiteilja Inne Uiton ateljeena, hänen muutettuaan Kanadaan Maunolle avautui mahdollisuus saada haltuunsa studioksi soveltuva tila aivan ydinkeskustasta.

Harjoiteltiin studiosalamoilla koirakuvausta, mallina toimi Maunon valkoinen sylikoira Nicole.
Kun kaikki viisi kerholaista olivat paikalla, viriteltiin Elinchromin D-lite salamavalot käyttövalmiuteen, toisen valo heijastettiin varjon kautta ja toisen varjon läpi. Taustafondi oli musta ja Nicole istui baarikorkuisella jakkaralla. Malli oli koko kuvauksen ajan varsin rauhallinen ja kuvattavaksi tottunut, ainoastaan katseen suuntaa tarvitsi välillä houkutella kuvaajaan päin. Joitain kuvia otettiin myös siten että malli oli isäntänsä sylissä. Nicolesta otettiin kuvia myös luonnonvalolla, sekä studion sisällä  että ulkona.
Tapaamisen aikana virisi keskustelua myös ajankohtaisista näyttelyistä ja mm. siitä miksi kuva-aiheet melkein poikkeuksetta ovat ns. rumia eli sotaa, yksinäisyyttä, surua jne. Kerholaiset miettivät sen johtuvan siitä, että aihe saatetaan silloin kokea uskottavammaksi ja kuva herättää voimakkaammin tunteita.

Käytiin läpi myös tulevaa Fiilisfotareiden näyttelyä: paikkamahdollisuuksia, printtausta, teeman tarpeellisuutta jne. Yksi näyttelypaikka alkukeväälle oli jo sovittukin, se tulee olemaan Kallion kirjasto. Printtauksen suhteen harkitaan vielä käytetäänkö Kameraseuran tulostinta vai ostetaanko tulostus ulkopuoliselta. Harkitaan myös apurahan hakemista kulumenoihin.
Kerholaiset kokivat että porukka oli juuri sopivan kokoinen, jokaiselle jäi riittävästi aikaa ja keskittymisrauhaa kuvaamiseen. Kiitämme lämpimästi vielä kerran Maunoa kutsusta ja mahdollisuudesta vierailla studiotiloissa, sekä Nicole-koiraa ammattimaisesta poseeraamisesta!

4.10.2016  Fiilisfotarit saivat vieraakseen legendaarisen ulkomaankirjeenvaihtaja Rauli Virtasen! Osallistujia iltaan oli yli 30.
Rauli Virtanen on freelancetoimittaja- ja kuvaaja, tietokirjailija sekä ohjaaja, joka tunnetaan erityisesti maailman kriisialueilla tekemistään reportaaseista. Hänellä on juttuja ja kokemuksia viideltä vuosikymmeneltä maailman jokaisesta kolkasta sissien leiritulilta suurkaupunkien sokkeloihin. Rauli Virtanen on käynyt maailman kaikissa 194 itsenäisessä valtiossa. Hänen artikkelinsa, kuvansa ja dokumenttinsa ovat olleet esillä sekä suomalaisissa että kansainvälisissä tiedotusvälineissä.
Virtanen on saanut uransa aikana mm. Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon, Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon, Urho Kekkosen 70-vuotisjuhlasäätiön tunnustuspalkinnon, SPR:n ”Inhimillinen kädenojennus” -tunnustuksen ja Puolustusvoimain sotilasansiomitalin.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Rauli_Virtanen
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/02/02/kuusi-kuvaa-rauli-virtasen-elamast

 

Kaikki artikkelit